GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνεχίζεται η κρίσιμη συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων...

Τα ανοιχτά μέτωπα όσον αφορά στα νέα μέτρα και ιδίως οι ανατροπές που ζητεί η τρόικα στα εργασιακά βρίσκονται στο επίκεντρο της συνάντησ...

Τα ανοιχτά μέτωπα όσον αφορά στα νέα μέτρα και ιδίως οι ανατροπές που ζητεί η τρόικα στα εργασιακά βρίσκονται στο επίκεντρο της συνάντησης των τριών κυβερνητικών εταίρων, που συναντώνται αυτή την ώρα στη Βουλή.
Επί τάπητος στη σημερινή συνάντηση, που πραγματοποιείται λίγο πριν ο Πρωθυπουργός αναχωρήσει για τη Σύνοδο Κορυφής, αναμένεται να τεθούν τα «αγκάθια» που έχουν προκύψει στις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών, όπως η κατάργηση των τριετιών, η μείωση των αποζημιώσεων και οι απολύσεις στο Δημόσιο.
Στη Βουλή μετέβη λίγο πριν τις 17.00 και ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, ο οποίος είχε νωρίτερα σήμερα νέες διαβουλεύσεις με την τρόικα, σε αναζήτηση συμβιβαστικής λύσης για όλα τα ανοιχτά μέτωπα.
Ενδεικτικό των διαμετρικά αντίθετων απόψεων που διατυπώνονται κυρίως στο θέμα των μισθολογικών ωριμάνσεων είναι ότι κατά τις σημερινές διαπραγματεύσεις της ηγεσίας του υπ. Εργασίας με την τρόικα παρουσιάστηκε εμπλοκή, με αποτέλεσμα οι συνομιλίες να διακοπούν δύο φορές. Η τρόικα υποστηρίζει ότι οι τριετίες και τα επιδόματα έχουν καταργηθεί από την ψήφιση του δεύτερου μνημνονίου, για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και, άρα, δεν τίθεται καν θέμα τέτοιας συζήτησης.
Από τους ξένους τεχνοκράτες πιο αυστηρή στάση φέρεται να τηρεί ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν, ενώ διαλλακτικότεροι φέρονται ο Ματίας Μορς που εκπροσωπεί την Ε.Ε. και ο Κλάουζ Μαζούχ από την ΕΚΤ. Οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις βρίσκουν αντίθετους τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς. Ο κ. Βενιζέλος τόνισε χθες το απόγευμα πως «οι διαρθρωτικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό είναι πολύ μεγάλες» και παρατήρησε πως «το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος μειώθηκε αισθητά και η ανταγωνιστικότητα βελτιώθηκε επίσης κατά τα δύο τρίτα».
«Το να εστιάζεται συνεπώς και πάλι η συζήτηση στις εργασιακές σχέσεις και το κόστος εργασίας είναι μια εμμονή που δεν βλέπει τα πραγματικά προβλήματα ανταγωνιστικότητάς τους. Η δέσμη πάντως εργατικών μέτρων του Μαρτίου δεν μείωσε την ανεργία», πρόσθεσε.

1 σχόλιο

  1. ΓΚΡΕΜΙΖΕΤΑΙ Η ΦΑΥΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΡΙΚΟΛΟΡ.
    ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.
    ΦΗΜΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΒΑΜΒΑΚΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟ- ΚΟΥΒΕΛΗ, ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ Ή ΝΑ ΣΤΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΝΔ, ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΨΗΦΙΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ.
    ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΕΛΟΣ ΕΙΤΕ ΕΤΣΙ ΕΙΤΕ ΑΛΛΙΩΣ.

    ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΖΗΤΑ Η ΤΡΟΙΚΑ, ΑΛΛΑ Η ΑΜΕΤΡΗ ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ ΤΗΣ ΑΥΛΗΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ, ΟΙ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ- ΚΟΥΒΕΛΗ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΥΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση