GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Τυπώστε» τα δικά σας ακουστικά...

Με την εξέλιξη της τρισδιάστατης εκτύπωσης ανοίγει ο δρόμος όχι μόνο για την εύκολη και σχετικά φθηνότερη κατασκευή υλικών αλλά και για ...

Με την εξέλιξη της τρισδιάστατης εκτύπωσης ανοίγει ο δρόμος όχι μόνο για την εύκολη και σχετικά φθηνότερη κατασκευή υλικών αλλά και για την κατασκευή πλήρως λειτουργικών καταναλωτικών προϊόντων. Αυτό υποστηρίζουν οι σχεδιαστές του Teage Labs, οι οποίοι κατάφεραν να κατασκευάσουν το πρώτο ζευγάρι πλήρως λειτουργικών ακουστικών χρησιμοποιώντας τρισδιάστατο εκτυπωτή. Ονόμασαν μάλιστα το μοντέλο 13:30 γιατί χρειάστηκαν μόλις 13 ώρες και 30 λεπτά για την κατασκευή τους.
«Τι θα γινόταν αν τα τυπωμένα πρωτότυπα μπορούσαν να γίνουν πραγματικά προϊόντα; Δηλαδή αν ένα αντικείμενο μπορούσε να συναρμολογηθεί χωρίς εργαλεία κατευθείαν μετά την εκτύπωση του και να λειτουργήσει με έτοιμα συστατικά.» αναφέρουν οι σχεδιαστές των ακουστικών στο Thingiverse.
Ελπίζουν μάλιστα στο μέλλον οι ίδιοι οι καταναλωτές να κατασκευάζουν τα προϊόντα τους, ενώ δημοσίευσαν και μέρος των σχεδίων τους για όσους θέλουν να δοκιμάσουν να τα κατασκευάσουν. «Προκειμένου να δοκιμαστεί πραγματικά η ιδέα της κατασκευής ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης, θα πρέπει αυτά να κατασκευαστούν από τους ανθρώπους που θα τα χρησιμοποιήσουν.»
Το Core77 δοκίμασε το πρωτότυπο και ανέφερε πως διαθέτει εύκαμπτο αλλά ανθεκτικό ιμάντα και αρθρωτά δοχεία, ενώ οι σχεδιαστές έχουν καταφέρει να αντισταθμίσουν την ευθραυστότητα του υλικού. Αν και δεν είναι έτοιμο ακόμα για καθημερινή χρήση, αποτελεί μια πολύ καλή αρχή για την κατασκευή καταναλωτικών προϊόντων μέσω τρισδιάστατων εκτυπωτών.



Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση