GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ραχόι: Αν χρειαστώ βοήθεια, θα τη ζητήσω

Στείλαμε ένα μήνυμα εμπιστοσύνης και ενότητας, δήλωσε μετά τη Σύνοδο Κορυφής ο Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι, αναφερόμενος στις απ...

Στείλαμε ένα μήνυμα εμπιστοσύνης και ενότητας, δήλωσε μετά τη Σύνοδο Κορυφής ο Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι, αναφερόμενος στις αποφάσεις που ελήφθησαν για την προώθηση της τραπεζικής ενοποίησης στην ευρωζώνη.
Οι ευρωπαίοι ηγέτες κατέληξαν σε συμβιβασμό χθες οι σχετικά με την έκταση και το χρονοδιάγραμμα της τραπεζικής εποπτείας στην ευρωζώνη αναθέτοντας στους υπουργούς Οικονομικών να καθορίσουν έως την 1η Ιανουαρίου του 2013 το νομικό πλαίσιο.
Η τραπεζική εποπτεία που θα μπει σε σταδιακή εφαρμογή μέσα στην επόμενη χρονιά αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση για την άμεση ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από το μόνιμο ευρωμηχανισμό, χωρίς να επιβαρύνεται το δημόσιο χρέος της κάθε χώρας και άρα οι φορολογούμενοι.
Αυτό είναι κάτι που επιθυμεί η κυβέρνηση Ραχόι που δε θέλει να γράψει στους προϋπολογισμούς της τις ζημίες από τις τράπεζες.
Κάτι τέτοιο όμως δείχνει αναπόφευκτο, δεδομένου ότι η εποπτεία θα εφαρμοστεί μέσα στη χρονιά και εν τω μεταξύ η Μαδρίτη θα χρειαστεί εν τω μεταξύ τα χρήματα για την ανακεφαλαιοποίηση.
Με το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών της Ισπανίας να μετατίθεται για τις επόμενες εβδομάδες, όπως δήλωσε ο Γιούνκερ, ο Ραχόι επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για το αν θα χρειαστεί συνολική βοήθεια.
Πάντως, ο Ισπανός πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι τα εργαλεία υπάρχουν και αν χρειαστεί βοήθεια, θα τη ζητήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση