GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Ανησυχητική η δήλωση της Βόρειας Κορέας»

Την «ανησυχητική δήλωση» της Βόρειας Κορέας ότι έχει στην κατοχή της στρατηγικούς πυραύλους ικανούς να πλήξουν το έδαφος των Ηνωμένων ...

Την «ανησυχητική δήλωση» της Βόρειας Κορέας ότι έχει στην κατοχή της στρατηγικούς πυραύλους ικανούς να πλήξουν το έδαφος των Ηνωμένων Πολιτειών, κατήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν.
«Είναι μια ανησυχητική δήλωση η οποία θα αυξήσει τις εντάσεις», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μπαν, ο οποίος πάντως αναγνώρισε ότι δεν έχει πληροφορίες για να κρίνει την αξιοπιστία αυτής της απειλής.
Η Βόρεια Κορέα «καυχήθηκε» σήμερα ότι έχει στρατηγικούς πυραύλους ικανούς να πλήξουν το έδαφος των Ηνωμένων Πολιτειών, μια κίνηση «μπλόφας», σύμφωνα με πολλούς ειδικούς, που αποτελεί απάντηση στη συμφωνία που επιτεύχθηκε την Κυριακή μεταξύ της Ουάσιγκτον και της Σεούλ για την αύξηση του βεληνεκούς των πυραύλων της Νότιας Κορέας.
«Αυτό θα αυξήσει τις εντάσεις και τη δυσπιστία μεταξύ της Νότιας Κορέας και της Βόρειας», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας. «Από τα τέλη της δεκαετίας του ’90 αναπτύσσουν την πυρηνική τους τεχνολογία. Έχουν αποτύχει στις δοκιμές τους, αλλά δεν έχω καμία αξιόπιστη πληροφορία για το σημερινό επίπεδο της τεχνολογίας τους», υπογράμμισε.
«Αυτό δεν είναι ο τρόπος για να εξασφαλίσουν την εμπιστοσύνη της διεθνούς κοινότητας», έκρινε ακόμη ο Μπαν, καλώντας την Πιονγκγιάνγκ να μειώσει τις εντάσεις και να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Στο μεταξύ εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι η συμφωνία που ανακοινώθηκε την Κυριακή μεταξύ της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ για τον τριπλασιασμό του βεληνεκούς των νοτιοκορεάτικων βαλλιστικών πυραύλων έχει ως στόχο την προστασία της Σεούλ από μια πιθανή επίθεση από τη Βόρεια Κορέα.
«Η αναθεώρηση (του βεληνεκούς των πυραύλων) είναι μια συνετή απάντηση, ανάλογη και συγκεκριμένη στην απειλή των βαλλιστικών πυραύλων» της Βόρειας Κορέας, δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση