GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ασυνείδητη αποδοχή του φασισμού

Γράφει ο Χρήστος Μπουσιούτας Ρώτησα ένα αγαπημένο μου πρόσωπο: Τι ψήφισες ; Χρυσή Αυγή. Τους ήξερες ; Όχι. Και τώρα που το...

Γράφει ο Χρήστος Μπουσιούτας
Ρώτησα ένα αγαπημένο μου πρόσωπο:
Τι ψήφισες ;
Χρυσή Αυγή.
Τους ήξερες ;
Όχι.
Και τώρα που τους γνώρισες ;
Ανατρίχιασα !!!!!!
Είναι γεγονός ότι οι Χρυσαυγίτες οφείλουν την παρουσία τους στην ανυπαρξία του κράτους και των θεσμών του, στην αδυναμία της αστυνομίας να υπερασπίσει τα συμφέροντα και το δίκιο των Ελλήνων πολιτών, στην δικαιολογημένη οργή, αγωνία και………
φόβο του Έλληνα πολίτη, και στην λάιτ αριστερά που με την συμπεριφορά και τα επιχειρήματα της, έχει εδραιώσει την παρουσία τους και τους έχει καταστήσει ισότιμους συνομιλητές της.
Αυτή η δικαιολογημένη όμως οργή δεν απαλλάσσει τον Έλληνα πολίτη από την ευθύνη της επιλογής του. Δεν μπορεί να ψηφίζεις σε βάθος τετραετίας με μόνο και αποκλειστικό κριτήριο το υπαρκτό πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και τα τεράστια προβλήματα εγκληματικότητας, αγνοώντας μηδενιστικές και σκοταδιστικές θέσεις και απόψεις.
Οι Έλληνες όταν κατεβαίνουν στους δρόμους φωνάζουν για:
Ισότητα, Δικαιοσύνη, Αξιοπρέπεια, Δημοκρατία.
Όταν πηγαίνουν στην κάλπη, τα ξεχνούν όλα αυτά και ψηφίζουν έχοντας υψηλό δημοκρατικό φρόνημα Χρυσή Αυγή.
Η υποκρισία μιας κοινωνίας που σοκάρεται, αγανακτεί, γεμίζει τις πλατείες, φωνάζει και μετά ξεχνάει.
Η χρησιμοποίηση των Χρυσαυγιτών για την επίλυση προβλημάτων ως μπράβων, οδηγεί την κοινωνία στα άκρα, που ελλοχεύει ο κίνδυνος να αποδεχτούμε σαν φυσιολογική και αναγκαία την παρουσία τους, να συνηθίσουμε και να εθιστούμε σε βίαιες συμπεριφορές, ώστε με τον ίδιο τρόπο αύριο να θελήσουμε να λύσουμε τις διαφορές με τον γείτονα μας, και να μην είναι μακριά η ώρα και η στιγμή που θα καταλήξουμε να υπογράφουμε και συμβόλαια θανάτου, αγνοώντας ότι δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις το κακό χρησιμοποιώντας ένα μεγαλύτερο κακό. Άλλωστε τι ζωή να ζήσεις, όταν περιμένεις το κακό να σε σώσει από το κακό…
Όλα αυτά δημιουργούν μια κοινωνία νοσηρή ως το μεδούλι, ένα σύστημα μισαλλοδοξίας που μοναδικό στόχο έχει να μην μπει φρέσκος αέρας στα μυαλά των ανθρώπων.
Ζούμε στην εξαγριωμένη Ελλάδα της Χρυσής Αυγής, που έχει σηκώσει το δάκτυλο, που έχει οριοθετήσει την κοινωνία στο δικό της μαντρί και όποιος τολμήσει να βγει από αυτό, θα τον φάει ο ¨Κασιδιάρης¨ λύκος, όπου έχει κάνει το φυλετικό μίσος μαγκιά και το έχει εγκλωβίσει στη Βουλή, που καμιά επίθεση δεν είναι πια ταμπού, που καμιά βρισιά ανήθικη, και καμιά προκατάληψη κρυμμένη.
Είναι απίστευτο τόσοι λίγοι άνθρωποι, να μπορούν να κάνουν τόσο μεγάλο κακό.
Τους βλέπεις και αναρωτιέσαι αν είναι άνθρωποι γεννημένοι τραμπούκοι και
σαδιστές, άνθρωποι που κουβαλούν την κόλαση μέσα τους η ηλίθια παιδιά μιας νανοφυούς και απαίδευτης κοινωνίας.
Σε αυτούς τους ανθρώπους έχουν ακουμπήσει κάποιοι, χρησιμοποιώντας τους σαν θύτες και τάγματα εφόδου, απέναντι σε ανυπεράσπιστα θύματα, ξεχνώντας ότι αν ξεμείνουμε κάποτε από Αφγανούς, Πακιστανούς και Κούρδους, οι θύτες θα είναι πάντα εκεί και θα περιμένουν τα επόμενα θύματα τους, που θα είμαστε εμείς οι ίδιοι.
Και οι υπόλοιποι τα παρακολουθούμε όλα αυτά με μια αποστασιοποίηση και απάθεια, λες και δεν αφορούν εμάς, ξεχνώντας ότι ο κόσμος είναι επικίνδυνος ,όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν κακό ,αλλά , εξαιτίας αυτών που βλέπουν και δεν κάνουν τίποτα.
Γιατί όπως είπε και ο Γερμανός πάστορας Μάρτιν Νίμελερ (1892 -1984)
«Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους,
δεν διαμαρτυρήθηκα, γιατί δεν ήμουν Εβραίος.
Όταν ήρθαν για τους κομμουνιστές δεν φώναξα,
γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής.
Όταν κατεδίωξαν τους τσιγγάνους,
ούτε τότε φώναξα, γιατί δεν ήμουν τσιγγάνος.
Όταν έκλεισαν το στόμα των Ρωμαιοκαθολικών
που αντιτάσσονταν στον φασισμό,
δεν έκανα τίποτα γιατί δεν ήμουν καθολικός.
Μετά ήρθαν να συλλάβουν εμένα,
αλλά δεν υπήρχε κανείς να αντισταθεί μαζί μου».
Όλοι αυτοί αύριο θα βρίσκονται ουρλιάζοντας και καραδοκώντας με ρόπαλα έξω από την δική σου πόρτα:
Γιατί δεν χαιρέτησες φασιστικά τον Μιχαλολιάκο.
Γιατί δεν έχεις την Ελληνική  σημαία στο μπαλκόνι σου.
Γιατί πήγες να δεις ένα έργο χωρίς να ζητήσεις την άδεια του Κασιδιάρη.
Γιατί ενώ πέρασες από εκκλησία δεν έκανες το σταυρό σου.
Γιατί έχεις φίλο μαύρο κίτρινο και ινδιάνο.
Γιατί δεν εγέρθηκες όταν πέρασε ο Παναγιώταρος.
Γιατί η φούστα που φόρεσες  δεν αρέσει στην κόρη του Μιχαλολιάκου.
Αν βγούμε από την αποχή και την αδράνεια υπάρχει ακόμα χρόνος.
Γιατί ο φασισμός μπορεί να κερδίζει νίκες, αλλά χάνει πολέμους, γιατί στην καρδιά των ανθρώπων υπάρχει ο άσβεστος πόθος για ελευθερία.


kafeneio-gr.blogspot.com

2 σχόλια

  1. Τρίζουν τα 3 κόμματα της κυβέρνησης. Δεκάδες βουλευτές αδυνατούν να ψηφίσουν τέτοια μέτρα, που θα εξαφανίσουν τις Ελληνικές Οικογένειες ! Όποιος ψηφίσει τα μέτρα, το ξέρει, ότι είναι τελειωμένος, είτε από το λαό, είτε από τη νύχτα Αγίου Βαρθολομαίου που ετοιμάζουν οι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης σε όσους αντιπαθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ

    ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΛΑΘΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ Χ.Α. ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΑΧΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ.
    ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ. Ή ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ Ή ΔΕΝ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΑ ΜΜΕ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ Χ.Α. ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΕΚΕΙ ΤΙ ΕΒΡΙΣΑΝ ΕΚΕΙ Κ.Λ.Π
    ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ¨"ΧΥΤΗΡΙΟ" ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ Χ.Α. ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΤΑΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΠΑΣΑΝ ΟΛΑ. ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΒΡΩΜΟΚΑΝΑΛΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ. ΓΙΑΥΤΟ ΚΥΡΙΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΘΥΜΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΘΥΜΩΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.
    Κ.Κ
    ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ Χ.Α ΧΑΜΗΛΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση