GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γαλλία: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη μεγάλη απεργία της θητείας Ολάντ

Σε 24ωρη κινητοποίηση το μαχητικότερο συνδικάτο των σιδηροδρομικών   Οι εργαζόμενοι στους γαλλικούς σιδηροδρόμους (SNCF) κατέβηκα...

Σε 24ωρη κινητοποίηση το μαχητικότερο συνδικάτο των σιδηροδρομικών
 
Οι εργαζόμενοι στους γαλλικούς σιδηροδρόμους (SNCF) κατέβηκαν την Πέμπτη σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση -την πρώτη σημαντική από τους Γάλλους μετά την ανάληψη καθηκόντων από τον Φρανσουά Ολάντ- που προκηρύχθηκε κατά των συνθηκών εργασίας και της ανεπαρκής αύξησης των αποδοχών τους.
Η κατάσταση στους σταθμούς ήταν ομαλή και η κυκλοφορία των συρμών πραγματοποιούνταν σύμφωνα με τις προβλέψεις της εταιρείας σιδηροδρόμων, ανέφερε η εταιρεία.
Η κινητοποίηση δεν θα έχει κάποια επίπτωση στη σιδηροδρομική σύνδεση με το εξωτερικό, καθώς τα δρομολόγια των γραμμών του TGV-Est, του Eurostar, του Thalys, καθώς και οι γραμμές προς τη Γερμανία, την Ελβετία και την Ιταλία εξυπηρετούνται κανονικά.
Στην απεργία κατέβηκε το σύνολο των εργατικών ενώσεων του κλάδου, οι οποίες διαμαρτύρονται για τις εργασιακές συνθήκες, που κατ’ αυτές έχουν επιδεινωθεί, και για την πενιχρή αύξηση των αποδοχών τους κατά 0,5%, την οποία χαρακτηρίζουν «προκλητική».
Σύμφωνα με τη διοίκηση της SNCF, το ποσοστό των απεργών ανερχόταν το μεσημέρι στο 23%, ενώ σύμφωνα με το συνδικάτο CGT το ίδιο ποσοστό ήταν 30%.
Στη Γαλλία, οι μισθωτοί που απεργούν είναι υποχρεωμένοι να το δηλώσουν εκ των προτέρων, επιτρέποντας κατά κανόνα στις κρατικές επιχειρήσεις να προϋπολογίσουν τυχόν επιπλοκές και να πληροφορούν τους ταξιδιώτες.
* Άλλη μία απεργία περιμένει τους ταξιδιώτες την Παρασκευή, αυτή τη φορά από το προσωπικό της Air France. Η εταιρεία προβλέπει ότι θα μπορέσει να μεταφέρει όλους τους επιβάτες, όμως θα πρέπει να αναμένονται καθυστερήσεις, καθώς η προκήρυξη της απεργίας έχει γίνει από το μεγαλύτερο συνδικάτο στην Air France, τη CGT.
Σχόλια αναγνωστών (0)


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση