GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνεχίζονται οι κόντρες στη Γερμανία εξαιτίας της Ελλάδας

  Αντέκρουσε τους ισχυρισμούς της εφημερίδας Handelsblatt περί της πρόθεσης των Γερμανών να δώσουν περισσότερα χρήματα και χρόνο, ...

 
 Συνεχίζονται οι κόντρες στη Γερμανία εξαιτίας της Ελλάδας
Αντέκρουσε τους ισχυρισμούς της εφημερίδας Handelsblatt περί της πρόθεσης των Γερμανών να δώσουν περισσότερα χρήματα και χρόνο, ο εκπρόσωπος των Φιλελευθέρων (FDP) Otto Fricke, αμφισβητώντας την εγκυρότητα των δημοσιευμάτων.
Η εφημερίδα Handelsblatt επικαλούμενη υψηλόβαθμο ευρωπαίο αξιωματούχο, ο οποίος φέρεται να δήλωσε ότι η πρόσθετη βοήθεια είναι απαραίτητη, καθώς η Ελλάδα θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να εφαρμόσει τα «υπεσχημένα».
«Παρουσιάζονται κάθε τόσο νέες όμορφες θεωρίες. Στο μεταξύ, γνωρίζω ότι όταν τα ΜΜΕ επικαλούνται πληροφορίες από υψηλόβαθμους αξιωματούχους της ευρωζώνης, εννοούν κάποιον από ένα σύνολο ανθρώπων που υπολογίζονται στις 3 με 4 χιλιάδες. Σε αυτή τη βάση δεν μπορεί να ασκηθεί πολιτική και ένας πολιτικός δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι έτσι έχουν τα πράγματα», ανέφερε ο Fricke.
Ο Fricke εκτιμά ότι στο γερμανικό κοινοβούλιο (Bundestag) δεν υπάρχει η απαραίτητη πλειοψηφία προκειμένου να εγκριθεί ένα τρίτο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα.
«Οποιοδήποτε νέο πρόγραμμα προταθεί θα πρέπει να περάσει από το κοινοβούλιο. Και στο κοινοβούλιο δεν διακρίνω καμία πλειοψηφία υπέρ ενός τρίτου πακέτου. Μικρές αλλαγές των χρονοδιαγραμμάτων μπορούμε να τις δούμε, αλλά για ένα τρίτο πακέτο, όπως φημολογείται, δεν διακρίνω πλειοψηφία στο γερμανικό κοινοβούλο, άρα αυτό δεν πρόκειται να λειτουργήσει», διευκρινίζει ο Fricke.
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Bild, περίπου 25 βουλευτές των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού έχουν σοβαρές ενστάσεις ενώ τουλάχιστον 10 από αυτούς θα ψήφιζαν «όχι» σε ενδεχόμενο νέο πακέτο βοήθειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση