GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έχει τέσσερις ρόδες και καταναλώνει… τυρί

Ένα dragster που καταναλώνει τυρί. Το ακούσαμε κι αυτό κι όμως είναι πραγματικό. Σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από ερευνητές στο πολι...

Ένα dragster που καταναλώνει τυρί. Το ακούσαμε κι αυτό κι όμως είναι πραγματικό. Σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από ερευνητές στο πολιτειακό πανεπιστήμιο USU της Utah και περνά τα 100 χιλιόμετρα την ώρα.
Οι δοκιμές έγιναν κατά τη διοργάνωση «2012 World of Speed» που διεξάγεται στις αλυκές της Utah κάθε Σεπτέμβριο. Το καύσιμο που χρησιμοποιήθηκε ήταν βιοντίζελ που είχε παραχθεί από μαγιά προερχόμενη από βιομηχανικά απόβλητα της βιομηχανίας τυριού.
Η τελική του ταχύτητα μετρήθηκε στα 65,34 μίλια ανά ώρα (105,16 km/h) και μπορεί να μην εντυπωσιάζει σαν νούμερο, ήταν αρκετό όμως να καταγραφεί σαν το νέο ρεκόρ με όχημα αυτού του είδους. Ένα δικύλινδρο αυτοκίνητο 1.000 κ.εκ. που καίει βιοντίζελ…
Χρειάστηκε πάνω από ένας χρόνος τόσο για να σχεδιαστεί το dragster από το μηδέν, όσο όμως και να παραχθεί επαρκώς αποδοτικό βιοντίζελ και σε επαρκή ποσότητα.

«Η ανάπτυξη και παραγωγή βιοκαυσίμου σε μεγάλες ποσότητες ώστε να επαρκούν για την κίνηση ενός dragster ήταν μια δύσκολη υπόθεση» δήλωσε ο βιοχημικός του USU, Alex McCurdy, τριτοετής φοιτητής που πρόσφατα κέρδισε και περιβαλλοντικό βραβείο χημείας.
«Είναι άλλο πράγμα η παραγωγή μικρής ποσότητας στο εργαστήριο και να το συζητάς θεωρητικά με τους συμφοιτητές και τον καθηγητή και εντελώς διαφορετικό πράγμα όταν το τοποθετείς στο ρεζερβουάρ και όλοι να το βλέπουν πως δουλεύει και προχωρά».
Το Aggie A-Salt Streamliner έκανε πολλαπλές διαδρομές κατά τη συμμετοχή του στη διοργάνωση World of Speed, καταναλώνοντας τόσο κοινό diesel όσο και βιοντίζελ από υπολείμματα τυριού.

Το εντυπωσιακό ήταν ότι οι επιδόσεις με το συμβατικό diesel και με το βιοκαύσιμο ήταν παραπλήσιες, αποδεικνύοντας αν μη τι άλλο την επιτυχημένη συνταγή και αποτελεσματικότητα του diesel τυριού…
Οι ερευνητές στο USU συνεχίζουν να εξελίσσουν και να δοκιμάζουν το βιοκαύσιμό τους, ανακοινώνοντας ότι έχουν φτάσει εξαιρετικό σημείο απόδοσης αλλά και πολύ χαμηλές εκπομπές ρύπων.
Δείτε στο βίντεο το dragster τυριού σε δράση…

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση