GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα συσσίτια… μετακομίζουν στις φυλακές

Στις φυλακές Κορυδαλλού μετακομίζουν τα συσσίτια του Δήμου Αθηναίων με τους κρατούμενους να αναλαμβάνουν την προετοιμασία του φαγη...


Στις φυλακές Κορυδαλλού μετακομίζουν τα συσσίτια του Δήμου Αθηναίων με τους κρατούμενους να αναλαμβάνουν την προετοιμασία του φαγητού και τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους να διανέμουν τις μερίδες στον κόσμο.
Οπως γράφει το «Πρώτο Θέμα» δεν πρόκειται για κάποια ακραία σκηνή από μεταφορά της ελληνικής σημερινής πραγματικότητας στην τηλεοπτική οθόνη, αλλά για σχέδιο που εξετάζει η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων, εμπνευσμένο από παρόμοιο μοντέλο που εφαρμόζεται με επιτυχία στην Ιταλία.
Το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο δικαιοσύνης και συγκεκριμένα ο υφυπουργός Κώστας Καραγκούνης αποσκοπεί στην ενίσχυση της προσπάθειας που καταβάλλει ο δήμος για να αλλάξει πρόσωπο το κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με το real.gr
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το υπουργείο με αυτό τον τρόπο φιλοδοξεί να συμβάλλει και στην επανένταξη κρατουμένων, εκπαιδεύοντας τους ενεργά στην ιδέα της προσφοράς και της δημιουργίας. Μάλιστα, υπάρχουν σκέψεις ο σχεδιασμός αυτός να επεκταθεί σε όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας και η συμμετοχή των κρατουμένων στην προετοιμασία των τροφίμων να προσμετράται ευεργετικά ώστε να μειώνεται ο χρόνος εκτίσεως της ποινής τους.
Στο πλαίσιο αυτό, υπουργείο και δήμος, ο οποίος μέχρι σήμερα είχε την αποκλειστική αρμοδιότητα διανομής των συσσιτίων σε διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας, αναμένεται να συναντηθούν την Τετάρτη για την υπογραφή του σχετικού μνημονίου συνεργασίας. Μάλιστα για τις ανάγκες υλοποίησης του σχεδίου θα γίνουν επαφές με διάφορες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα συνεισφοράς που μπορεί να έχουν στην αναζήτηση τροφίμων.
Οπως γράφει το «Πρώτο Θέμα», την αρμοδιότητα για την συγκέντρωση των πρώτων υλών, που θα προωθούνται προς τα μαγειρεία των φυλακών και τους αποθηκευτικούς χώρους θα έχει ο Δήμος, ο οποίος μέσω χορηγιών από μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ έχει καταφέρει να διανέμει καθημερινά περίπου 8.000 γεύματα σε απόρους και άστεγους σε διάφορες περιοχές της πόλης. Ωστόσο, σε αρκετές περιπτώσεις τα κέντρα όπου διανέμεται το φαγητό στην καρδιά του ιστορικού κέντρου μετατρέπονται σε εστίες έντασης εξαιτίας της παρουσίας παραβατικών στοιχείων.
Τη λύση στο πρόβλημα φιλοδοξεί να δώσει το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο δικαιοσύνης δημιουργώντας ένα ειδικό χώρο πέριξ των φυλακών Κορυδαλλού όπου θα γίνεται οργανωμένα η διανομή του φαγητού από σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

1 σχόλιο

  1. ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΜΕΣΟ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΡΟΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ.ΜΗΠΩΣ ΒΑΛΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΕΡΝΟΥΝ,Η ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΕΞΟΝΤΩΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση