GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να βρεθεί λύση»

Οι διαβουλεύσεις για τα εργασιακά θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα καθώς παραμένουν ζητήματα ανοιχτά. Ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννη...

Οι διαβουλεύσεις για τα εργασιακά θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα καθώς παραμένουν ζητήματα ανοιχτά.
Ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης αποχώρησε πριν από λίγο από το υπουργείο Οικονομικών και τόνισε ότι ακόμη δεν υπάρχει σύγκλιση απόψεων και ότι υπάρχει απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές.
Ο υπουργός εξέφρασε την πρόθεση να καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε τις επόμενες ημέρες να βρεθεί κάποια ρεαλιστική λύση μακριά από ιδεοληψίες.
Νέα συνάντηση με την τρόικα αναμένεται την επόμενη εβδομάδα.
Οι διαφωνίες κυβέρνησης και τρόικας για τα εργασιακά επικεντρώνονται στη μείωση κατά 50% των αποζημιώσεων ανεξαρτήτου προϋπηρεσίας και στην κατάργηση των ωριμάνσεων στους κατώτατους μισθούς. Η τρόικα ζητά αποσύνδεση του κατώτατου μισθού από επιδόματα και ωριμάνσεις.

6 σχόλια

  1. ΓΚΡΕΜΙΖΕΤΑΙ Η ΦΑΥΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΡΙΚΟΛΟΡ.
    ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.
    ΦΗΜΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΒΑΜΒΑΚΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟ- ΚΟΥΒΕΛΗ, ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ Ή ΝΑ ΣΤΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΝΔ, ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΨΗΦΙΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ.
    ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΕΛΟΣ ΕΙΤΕ ΕΤΣΙ ΕΙΤΕ ΑΛΛΙΩΣ.

    ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΖΗΤΑ Η ΤΡΟΙΚΑ, ΑΛΛΑ Η ΑΜΕΤΡΗ ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ ΤΗΣ ΑΥΛΗΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ, ΟΙ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ- ΚΟΥΒΕΛΗ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΥΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θέατρο σκιών παίζεται με τις δήθεν απειλές της τρόικας και τις υπερβολικές της απαιτήσεις, για να βγει σε λίγες μέρες η θλιβερή συγκυβέρνηση και να πανηγυρίζει ότι η τρόικα έκανε πίσω στα δήθεν αιματηρά μέτρα που απαιτούσε να περάσει και 28 Οκτωβρίου ( μην τους πλακώσουν στης παρέλασης με χειροβομβίδες)

    Στα επικοινωνιακά παιχνίδια είναι πρώτοι, διδαγμένοι ΌΛΟΙ ΡΕΕΕ!! ΞΥΠΝΆΤΕ ΡΕ ΚΟΡΌΙΔΑ …

    Η Ο.Π.Λ.Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα έπρεπε να ντρέπονται και οι τρεις τους. Σιχαθηκε όλη η κοινωνια αυτό το θέατρο του παραλόγου που παίζεται.

    Είναι όλα προαποφασισμένα και παριστάνουν και του σκληρούς διαπραγματευτές. Ένα διάγγελμα μας λείπει στυλ Παπαδημου για να γελάσει ο κάθε πικραμένος.

    Η δικιά μας τρόικα ΕΧΕΙ πλέον καταντήσει παιδική χαρά, ρίχνοντας ένα Λαό στο καναβάτσο.

    Αλλά τι πρόβλημα να έχουν οι ηγέτες μας κλεισμένοι στα γραφεία τους, αφού παραέξω στη κοινωνια δεν βγήκαν ποτέ,και ΟΥΤΕ θα βγουν.

    Ας αυξάνουν……….τις καταθέσεις τους με πολλά μηδενικά για να κοιμούνται τουλάχιστον αυτοί ήσυχοι και η κοινωνια να βουλιάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιά εργασιακά?
    Δεν υπάρχουν τώρα εργασιακά.

    Η αναφορά τους στο σενάριο της θεατρικής παράστασης που παίζεται, έχει τριπλό ρόλο, όπως πάντα είχαν τριπλό ρόλο αυτά τα στοιχεία σ ένα σενάριο που έχει επαναληφθεί και σ άλλες χώρες παλιότερα, αλλά και στην Ελλάδα 7 φορές μέχρι τώρα:

    Πρωτίστως να πειστούν τρομαγμένοι θεατές ότι υπάρχει κρίσιμο δράμα, με κάτι εξωφρενικό που παρουσιάζεται στη σκηνή, το οποίο αν δεν επιλυθεί επέρχεται η τραγωδία

    Μετά, να ανυψωθεί ο πρωταγωνιστής ήρωας, όταν με την επί σκηνής δράση του θα αποφευχθεί το “εξωφρενικό”

    Τρίτον, να περάσουν υποβαθμισμένα στο θυμικό του θεατή τα σημαντικά που θα θυσιαστούν ώς ήταν εξαρχής σχεδιασμένο να θυσιαστούν σ αυτό το στάδιο της παράστασης, και τέλος,
    ο πονηρότερος ρόλος όλων, να εισαχθεί στο πίσω μέρος του μυαλού του θεατή πρός σταδιακή επεξεργασία για συνήθεια που θέλει χρόνο, η έννοια της υλοποίησης αυτών των “εξωφρενικών”.

    Είναι τα επόμενα που θα θυσιαστούν, σε κατοπινό χρόνο, όταν στη μαζική συνείδηση δε θα μοιάζουν τόσο εξωφρενικά, με απειλή τρόμου νέου, εξωφρενικότερου.

    Θυμάστε για παράδειγμα, πώς δεχθήκαμε θυσίες για να μην πειραχτεί ο θεσμός του δώρου Χριστουγέννων και Πάσχα, μετά σε κατοπινό χρόνο πως δεχθήκαμε τη θυσία αυτών ως νίκη του πρωταγωνιστή που θυσίασε μέν αυτά, αλλά “κερδίζοντας” μια επιμήκυνση και κούρεμα

    Είναι πολύ σοβαρό το ποσόν του χρέους (που σύντομα θα πρέπει να αρχίσουμε και να αποπληρώνουμε, μην ξεχνιόμαστε…) ώστε να αφήνονται στην τύχη ακόμα και οι μικρότερες λεπτομέρειες. Η διαχείριση της κοινής γνώμης, καθοδηγείται σταδιακά από ειδικούς.

    Λοιπόν, ποιά εργασιακά?
    Δεν υπάρχουν τώρα εργασιακά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΧΑ ΧΑ ΧΑ Στα κουφά των διαπραγματεύσεων στο θέμα για απόλυση 15.000 υπαλλήλων του δημοσίου, θυμηθήκαμε ότι εχουμε 11.000 επίορκους αλλά τους κρατούσαμε για τέτοιες δύσκολες στιγμές ΡΕ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΝΝΝΝΝΝ ΧΑ ΧΑ ΓΑΜΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΛΕΓΑΝ ΑΥΤΑ;.

    Απομένει να βρούμε 4.000 κοπανατζήδες ακόμη….ΧΑ ΧΑ ΧΑ ... ΌΡΕ ΤΖΆΜΠΑ ΤΗΝ ΚΆΝΑΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΆΤΗ ΑΔΩΝΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πότε θα ενημερωθούν για εγκύκλιο στον ΟΑΕΕ Ακαδημίας;

    Πηγαίνοντας στον ΟΑΕΕ Ακαδημίας για τακτοποίηση εγγράφων για μεταφορά επιχείρησης προ συνταξιοδότησης, μου ζήτησαν μία βεβαίωση από το ΙΚΑ ότι δεν ανήκω στους εγγεγραμένους του.

    Πήγα στο ΙΚΑ Πειραιά και μου είπαν πως από τον Απρίλιο του 2012 υπάρχει εγκύκλιος σύμφωνα με την οποία η αναζήτηση γίνεται αυτεπάγγελτα από τα ταμεία των ασφαλισμένων, κι ότι δε δίνουν βεβαίωση, δίνωντάς μου και αντίγραφο της εγκυκλίου.

    Πήγα στο ΙΚΑ της Διαμαντοπούλου και μου είπαν ακριβώς το ίδιο, και ότι δεν κατανοούν το λόγο που με στείλαν εκεί, αφού υπάρχει δυνατότητα να γίνει από τον ΟΑΕΕ ακριβώς για να μην ταλαιπωρείται άσκοπα ο κόσμος.

    Πηγαίνοντας ξανά στον ΟΑΕΕ Ακαδημίας, μετά από ταλαιπωρία 4,5 ωρών λόγω αναμονής σε 4 ουρές, τους είπα πως έπρεπε να με εξυπηρετήσουν από εκεί, σύμφωνα με νόμο, δείχνοντάς τους το αντίγραφο.

    Η υπάλληλος δικαιολογήθηκε λέγοντας πως δεν έχουν πάρει τίποτα(γιατί άραγε, στην Ακαδημίας είναι, όχι στην άνω κωλοπετινίτσα) και με έστειλε στον διευθυντή, ο οποίος είπε πως δεν γνωρίζει τίποτα και πως πρέπει να ξαναπάω στο ΙΚΑ(!!!).

    Μετά από πίεσή μου συμφώνησε πως μπορούν να με εξυπηρετήσουν, αλλά μπορεί να αργήσουν λίγο, ρε δημόσιοι υπάλληλοι εκεί στον ΟΟΑΕ τι σκατά κάνετε ; τι σας έκανα; πάτε στην εργασία σας χωρίς να ξέρετε τι ΚΆΝΕΤΕ!!!! ΔΙΏΞΕΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΆΝΕ ΣΤΟ ΔΙΆΟΛΟ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση