GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έτοιμη να εξετάσει την πρόταση εκεχειρίας η Δαμασκός

Έτοιμη δηλώνει η κυβέρνηση της Συρίας να μελετήσει την πρόταση εκεχειρίας που εισηγείται ο διεθνής μεσολαβητής του Αραβικού Συνδέσμου κα...

Έτοιμη δηλώνει η κυβέρνηση της Συρίας να μελετήσει την πρόταση εκεχειρίας που εισηγείται ο διεθνής μεσολαβητής του Αραβικού Συνδέσμου και του ΟΗΕ Λάκνταρ Μπραχίμι, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του συριακού υπουργείου Εξωτερικών.
«Η πλευρά της Συρίας είναι έτοιμη να εξετάσει αυτή τη λύση», είπε ο Τζιχάντ Μακντίσι απαντώντας σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου αν η Δαμασκός θα απαντήσει στην πρόταση που έκανε ο Μπραχίμι τόσο στο καθεστώς όσο και στους αντάρτες.
Υπογράμμισε όμως ότι για να τερματιστεί η βία θα πρέπει επίσης να εμπλακούν στη διαδικασία οι αντάρτες και όσοι τους στηρίζουν στο εξωτερικό. «Βιαζόμαστε να μιλήσουμε με τον Μπραχίμι για να δούμε ποια είναι η θέση των άλλων χωρών με τις οποίες μίλησε κατά τη διάρκεια της περιοδείας του. Θα πιέσουν τις ένοπλες οργανώσεις που φιλοξενούν, χρηματοδοτούν και εξοπλίζουν, ώστε να σεβαστούν την εκεχειρία;» πρόσθεσε.
Ο Αραβικός Σύνδεσμος νωρίτερα είχε ανακοινώσει ότι στηρίζει την πρόταση του Μπραχίμι. Ο Αλγερινός διπλωμάτης έχει ήδη επισκεφθεί το Ιράκ, τη Σαουδική Αραβία, την Τουρκία και το Ιράν για να προωθήσει το σχέδιό του. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ανέφεραν ωστόσο ότι ενδέχεται να πάει και στη Συρία, αλλά δεν υπάρχει μέχρι στιγμής επίσημη ενημέρωση από τη Δαμασκό.
Πάντως ο συριακός στρατός έχει εξαπολύσει εδώ και 48 ώρες αντεπίθεση για να ανακαταλάβει θέσεις-κλειδιά, κυρίως την πόλη Μάαρετ αλ Νούμαν, που βρίσκεται πάνω στον αυτοκινητόδρομο ο οποίος συνδέει τη Δαμασκό με το Χαλέπι. Οι αντάρτες κατέλαβαν την πόλη αυτή στις 9 Οκτωβρίου και έκτοτε επιτίθενται στις ενισχύσεις που προσπαθεί να στείλει το καθεστώς στα βόρεια της χώρας.
Από τις αεροπορικές επιδρομές που σημειώνονται από το πρωί γύρω από την πόλη αυτή αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές της Συρίας, έχουν σκοτωθεί σήμερα 78 άνθρωποι. Στο Καφρ Νούμπολ, στην επαρχία Ιντλίμπ, έχασαν τη ζωή τους δύο παιδιά, ένα 10χρονο αγόρι και ένα 6χρονο κορίτσι, ενώ πολλά άτομα τραυματίστηκαν. Στα ανατολικά, στη Μαγιαντίν, σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς τουλάχιστον εννέα άμαχοι, μεταξύ των οποίων και επτά παιδιά. Τα πέντε αυτά ήταν κάτω των 6 ετών, δήλωσε ο πρόεδρος του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Άμπντελ Ραχμάν.
Στο Χαλέπι, όπου τους τρεις τελευταίους μήνες διεξάγονται σφοδρές μάχες, άλλο ένα παιδί σκοτώθηκε στη συνοικία Σαχούρ. Νοτιότερα, στη Χομς, βομβαρδίζεται από τα ξημερώματα η συνοικία Χαλντίγια και η πόλη Ταλμπισέχ.
Σύμφωνα με τον προσωρινό απολογισμό του Παρατηρητηρίου, από τους 78 νεκρούς οι 37 ήταν πολίτες, 24 στρατιώτες και 17 αντάρτες.

1 σχόλιο

  1. ΓΚΡΕΜΙΖΕΤΑΙ Η ΦΑΥΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΡΙΚΟΛΟΡ.
    ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.
    ΦΗΜΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΒΑΜΒΑΚΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟ- ΚΟΥΒΕΛΗ, ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ Ή ΝΑ ΣΤΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΝΔ, ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΨΗΦΙΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ.
    ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΕΛΟΣ ΕΙΤΕ ΕΤΣΙ ΕΙΤΕ ΑΛΛΙΩΣ.

    ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΖΗΤΑ Η ΤΡΟΙΚΑ, ΑΛΛΑ Η ΑΜΕΤΡΗ ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ ΤΗΣ ΑΥΛΗΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ, ΟΙ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ- ΚΟΥΒΕΛΗ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΥΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση