GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κρήτη: Ελεύθεροι με όρους πατέρας και γαμπρός για το μακελειό στο Ροτάσι

Λίγο πριν τις 12.30 μετά το μεσημέρι πέρασαν το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου ο 44χρονος πατέρας και ο 22χρονος γαμπρ...


Λίγο πριν τις 12.30 μετά το μεσημέρι πέρασαν το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου ο 44χρονος πατέρας και ο 22χρονος γαμπρός του φερόμενου ως δράστη, για να απολογηθούν στην ανακρίτρια.
Όπως διαβάζουμε στο CretaLive, πατέρας και γαμπρός εμφανίστηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο συνοδευόμενοι από τους δικηγόρους τους Γ.Στειακάκη και Γιώργος Κοκοσάλη αλλά και μια μικρή ομάδα συγγενών και φίλων,
που πήγαν σε ένδειξη συμπαράστασης. Παρούσα είναι και μια διμοιρία για λόγους ασφαλείας παρά το ότι το κλίμα φαίνεται ήρεμο.
Υπάρχει επέκταση στο κατηγορητήριο, όσον αφορά στον 44χρονο πατέρα με ηθική αυτουργία στη δολοφονία του ανήλικου.
Σε βάρος του πατέρα έχει ασκηθεί δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη και για συμμετοχή στη συμπλοκή και στον 22χρονο γαμπρό του για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Τι είπαν στην απολογία τους
Η απολογία του πατέρα κράτησε περιπου δύο ώρες και του γαμπρού μιάμιση ώρα. Η ανακρίτρια ζήτησε κάθε δυνατή λεπτομέρεια που θα μπορούσε να ρίξει φως στην υπόθεση. Ουσιαστικά και οι δύο είπαν ότι δέχθηκαν επιθεση από την οικογένεια του θύματος, δεν διαφοροποιήθηκαν δηλαδή από τις αρχικές τους δηλώσεις.
Και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και με την υποχρέωση καταβολης εγγύησης 5000 ευρώ ο καθένας.
Δεν τους επιτρέπεται η έξοδος από τη χώρα και οι συναναστραφές με τις άλλες δύο οικογένειες. Ενώ μία φορά το μήνα θα πρέπει να προσέρχονται στο κοντινότερο αστυνομικό τμήμα.
Ο από τους δύο συνγόρους υπεράσπισης, Γ. Στειακάκης είπε σε δηλώσεις του ότι η μη προφυλάκιση αποτυπώνει την ανακριτική δικογραφία. «Ούτε ο μπαμπάς ούτε ο γαμπρός του είχαν τη συμμετοχή που τους αποδόθηκε. Η πορεία της ανάκρισης όμως θα δείξει πολλά πράγματα», τόνισε.
Κι εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη που χάθηκε μία ανθρώπινη ζωή. «Να υπάρξει ειρήνευση. Τώρα πρέπει να ηρεμήσουν τα πνεύματα και προς αυτό να βοηθήσουν ΟΛΟΙ. Να φύγουμε από την κουλτούρα της βίας και να αποκτήσουμε κουλτούρα αξιοπρέπειας και ζωντάνιας», σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση