GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εξετάστηκε η πώληση των ΟΠΑΠ και ΔΕΠΑ

Οι δύο μεγάλοι άμεσοι στόχοι του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, η πώληση των ΟΠΑΠ και ΔΕΠΑ, εξετάστηκαν χθες κατά τη διάρκεια της σύσκ...


Οι δύο μεγάλοι άμεσοι στόχοι του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, η πώληση των ΟΠΑΠ και ΔΕΠΑ, εξετάστηκαν χθες κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο υπουργείο Οικονομικών με την τρόικα, στην οποία συμμετείχε και ο πρόεδρος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) Τάκης Αθανασόπουλος
Οι δύο μεγάλοι άμεσοι στόχοι του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, η πώληση των ΟΠΑΠ και ΔΕΠΑ, εξετάστηκαν χθες κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο υπουργείο Οικονομικών με την τρόικα, στην οποία συμμετείχε και ο πρόεδρος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) Τάκης Αθανασόπουλος.
Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του Ταμείου, η τρόικα συμφώνησε στους νέους χρονικούς και ποσοτικούς στόχους του προγράμματος. Ετσι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013 θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ και της ΔΕΠΑ. Μάλιστα όσον αφορά στην πώληση του Οργανισμού, η ελληνική πλευρά δεσμεύθηκε πως θα επιδιώξει να τελειώσει ο διαγωνισμός εντός του 2013.
Παράλληλα η τρόικα ενημερώθηκε πως, πέρα από την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης (IBC), εντός του τρέχοντος έτους αναμένεται να ολοκληρωθεί και η αντίστοιχη διαδικασία για τα Κρατικά Λαχεία.
Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις μία ώρα μετά την αποχώρηση του κ. Αθανασόπουλου από τη σύσκεψη με την τρόικα, το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων ανακοίνωσε πως ξεκινά το τελικό στάδιο της δεύτερης φάσης τους διεθνούς διαγωνισμού για τη μεταβίβαση του αποκλειστικού δικαιώματος για τη λειτουργία, προώθηση και διαχείριση των Κρατικών Λαχείων για δύο έτη.
Σε αυτό το στάδιο το ΤΑΙΠΕΔ προσκαλεί τους επενδυτές οι οποίοι έχουν συμμετάσχει στη διαδικασία, να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές. Εκτιμάται πως το Ταμείο θα είναι σε θέση να ανακοινώσει τον προτιμητέο επενδυτή μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση