GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το πρώτο τεστ ζωής στον Αρη

Το Curiosity αναλύει δείγμα εδάφους του Αρη με ειδικά όργανα Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα μια εικόνα με το δείγμα εδάφους που έχει...

Το Curiosity αναλύει δείγμα εδάφους του Αρη με ειδικά όργανα
Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα μια εικόνα με το δείγμα εδάφους που έχει συλλέξει το Curiosity και θα αναλύσει αναζητώντας ίχνη ζωής στον Αρη.
 
Το Curiosity, ο ρομποτικός εξερευνητής του Αρη, συνέλεξε ένα μικρό εδάφους του Κόκκινου Πλανήτη και ξεκίνησε τις αναλύσεις με τα ειδικά προηγμένα όργανα που διαθέτει. Βασικός στόχος των επιτελών της αποστολής σε αυτή την εξέταση είναι να αποκαλυφθούν διάφορα συστατικά του εδάφους και ειδικότερα εκείνα των μεταλλικών στοιχείων που υπάρχουν σε αυτό. Η ανάλυση μπορεί εκτός των άλλων να αποκαλύψει και ίχνη ζωής.
Τα ρομπότ που τα προηγούμενα χρόνια εξερεύνησαν τον Αρη δεν διέθεταν τέτοια όργανα ανάλυσης και έτσι είναι η πρώτη φορά που θα γίνει ένα τεστ που μπορεί ενδεχομένως να αποκαλύψει την ύπαρξη ζωής στον πλανήτη. Για αυτό και η επιστημονική κοινότητα αναμένει τα αποτελέσματα της ανάλυσης με μεγάλο ενδιαφέρον.
Σχόλια αναγνωστών (0)


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση