GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στα χέρια του Γρ. Πεπόνη η λίστα με τους μεγαλοκαταθέτες

Στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη παραδόθηκε από τον γενικό γραμματέα του ΣΔΟΕ Στέλιο Στασινόπουλο η επίμαχη λίστα με τα ονόμα...

Στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη παραδόθηκε από τον γενικό γραμματέα του ΣΔΟΕ Στέλιο Στασινόπουλο η επίμαχη λίστα με τα ονόματα 1.991 Ελλήνων μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Στασινόπουλος, είχε παραλάβει το πρωί από τον προσωπάρχη του Μαξίμου, σχετικό φάκελο με USB, το οποίο περιείχε τη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ. Στη συνέχεια και αφού συνέταξε σχετικό πρωτόκολλο, ο γ.γ. του ΣΔΟΕ παρέδωσε τον φάκελο στον κ. Πεπόνη, χωρίς να τον ανοίξει, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, σύμφωνα με το ΑΠΕ.
Η «διαδρομή» της λίστας ήταν το πρώτο θέμα που ανέφερε ο κ. Στασινόπουλος στον οικονομικό αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή, κατά τη σημερινή συνάντησή τους. Μάλιστα, ο κ. Στασινόπουλος, κατά τις ίδιες πληροφορίες, επισήμανε στον αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ότι χθες ρώτησε όλους τους διευθυντές των υπηρεσιών του ΣΔΟΕ (πανελλαδικά) εάν έχουν στα χέρια τους τη «λίστα Λαγκάρντ» και η απάντηση ήταν αρνητική.
Υπενθυμίζεται ότι η περιβόητη λίστα απεστάλη στο γραφείο του Πρωθυπουργού από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο, γεγονός που επιβεβαίωσε και η εκπρόσωπος του Κινήματος Φώφη Γεννηματά, σε ραδιοφωνικές της δηλώσεις.

4 σχόλια

  1. .

    Δίπλα στους μαχητές της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

    Ο δρόμος της αντίστασης στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, ο δρόμος του αγώνα για την ελευθερία, περνάει μέσα από την αλληλεγγύη σ’ αυτούς που πρώτοι τον διάβηκαν. Δεν αφήνει κανέναν μόνο, δεν αφήνει κανέναν πίσω.

    Πορεία αλληλεγγύης σε όσους κι όσες διώκονται για την υπόθεση της Ε.Ο. ΣΠΦ
    Παρασκευή, 5 Οκτώβρη, 19.30, Προπύλαια (οδός Πανεπιστημίου, Αθήνα)

    Έναρξη της δίκης – Κάλεσμα στο δικαστήριο των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού
    Δευτέρα, 8 Οκτώβρη, 9.00

    Συνέλευση αλληλεγγύης στη ΣΠΦ και σε όσους κι όσες διώκονται για την ίδια υπόθεση / σύντροφοι, συντρόφισσες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλος εποχής για την τρισάθλια τρικομματική κυβέρνηση του αλαλούμ. Τα μέτρα και να ψηφιστούν από τους δύσμοιρους, φοβισμένους και απελπισμένους βουλευτές ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ, γιατί θα έχουμε εκατόμβη θυμάτων.
    Ήδη δεκάδες παιδιά μέσα στα σχολεία λιποθυμούν από τη πείνα, οι ασθενείς δεν αντέχουν την έλλειψη φαρμάκων και γιατρών, οι αποταμιεύσεις εξαντλούνται, όπως και η υπομονή του κόσμου.
    Εξαφανισμένοι από παντού, υπουργοί και βουλευτές, τρέμουν την ώρα ανακοίνωσης των μέτρων...Τελειώνουν πριν την ώρα τους. Και γνωρίζουν ότι όποιος ψηφίσει ΝΑΙ, τελειώνει πολιτικά - οριστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Παπακωνσταντίνου έχει τεράστιες ευθύνες γιατί επί 6 μήνες δεν έκανε τίποτα για να ελέγξει τους φοροφυγάδες ή για να ελέγξει το ΣΔΟΕ που δεν τους έλεγχε. Ο Διώτης έχει ακόμα μεγαλύτερες ευθύνες γιατί ενώ ήταν ο αρμόδιος να το κάνει παρέλαβε μια λίστα από τον πολιτικό του προϊστάμενο και την έθαψε χωρίς να πει τίποτα σε κανέναν. Ο Βενιζέλος έχει τις μεγαλύτερες ευθύνες από όλους γιατί ενώ παρέλαβε τη λίστα (και την κράτησε αφού έφυγε) δεν έκανε επίσης τίποτα για να συλλάβει τους φοροφυγάδες αλλά μας έκοψε στο μισό το εισόδημα μας και ισοπέδωσε όλους τους εργαζομένους στο Δημόσιο (βάζοντας στην ίδια μοίρα τους κλέφτες, τους άχρηστους, τα κοματόσκυλα, τους τεμπέληδες, αυτούς που διόρισε ο ίδιος και οι άλλοι πολιτικοί με τους λίγους που έχουν προσόντα και δουλεύουν πραγματικά για να βγει η δουλειά που πρέπει να γίνει). Τις ίδιες ευθύνες έχει και ο Σαμαράς γιατί ακόμα από την κυβέρνηση Παπαδήμου ήξερε για τη λίστα αλλά και σήμερα ακόμα έκανε την πάπια παραδίνοντάς τη στο ΣΔΟΕ, δηλαδή ακριβώς ότι έκανε και ο Παπακωνσταντίνου το 2011. Όλοι τους συγκαλύπτουν τους κλέφτες γιατί έχουν όφελος από αυτό και θα έπρεπε να βρίσκονται μαζί με το φίλο τους (και για το Βενιζέλο βασικό πολιτικό του σύμμαχο) Άκη. Εξάλλου ο Σαμαράς (με τη συνέργεια Βενιζέλου και Κουβέλη) κάνει κάτι ακόμα πιο δολοφονικό : ανεβάζει τη φορολογία για τους φτωχούς και τη μειώνει για τα εισοδήματα άνω των 100.000 €.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΊΣ

    Μην φοβαστε τα μουνοπανα πολιτικούς ξεσκιστε τους ειναι κοινοι εγκληματιες και δεν εχουν κανενα ελαφρυντικο.
    Επί τρι ολοκληρα χρονια η χωρα βρωμαει απο πανωμεχρι κατω και πισω από την δυσωδια ειναι ονοματα πολιτικών.
    Αρχιστε τις συλληψεις ισοπεδωστε τους εχετε με το μερος σας τον λαό πατηστε τους σαν βρωμερα σκουλήκια εχουν εγκληματισει εναντιον της χωρας. Ειναι ηθικοι αυτουργοί θανατων εχουν κατατσρεψει την χωρα και την πουλανε κομματι κομματι μεχρι τον ολοκληρωτικό αφανισμό της.
    Αν δεν το κανετε εσεις θα το κανει με βαση τους νομους θα το κανει ο λαός με μεθοδους που δεν περιγραφονται.
    Η υπομονή εχει εξαντληθεί, η οργη και το μισος στην κοινωνια ξεχειλλίζει η εξεγερση ειναι θεμα χρόνου, οι συνεπειες απρόβλεπτες.

    Συλλαβετε ενα ενα τα καθαρματα οσο ακομα μπορει να υπαρξει ανοχή γιατι και αυτη εχει εξαντληθεί.
    Εκατομυρια Ελληνων ζουνε την απόλυτη φτωχεια και ειναι πολυ κακός συμβουλος η κοιλια και το στομαχι θολωνει το μυαλό και πολλα πλεον πραγματα παυουν να εχουν λογική.
    Τα νοσοκομεια δεν μπορουν να εξυπηρετησουν ασθενεις τα φαρμακα πλέον ειναι ήδη ανεπαρκή και ακριβα για τους πιο πολλους στα σχολεια λιποθυμουν παιδια απο την ασητεία και την πείνα εκατομυρια ανεργοι εκλιπαρουν για μια δουλεια και ενα μεροκαματο, η απόγνωση η μελαγχολια και η θλιψη που επικρατεί στα σπίτια του κόσμου θα οπλίσει χερια, η καταστροφή που συντελειται καθε μερα στην αγορά δεν εχει σταματημό, η φτωχεια και η ανεχεια εχει κτυπήσει κοκκινο παντού.
    Μείνετε αδιαφθοροι και κτυπήστε την ριζα του κακό εχετε ολου του λαου την συμπαρασταση πριν ειναι αργα πριν γινουν πραγματα στην χωρα που δεν θα εχουν επιστροφή, ειμαστε στο σημειο μηδεν πλεον δεν υπαρχουν πλέον ανοχες και αντοχες.
    Η καταστροφή στην χωρα ειναι ολοκληρωτική καθε μερα εχουμε 2-3 αυτοκτονιες καθε μερα φουσκουνει και περισσοτερο το ποταμι.
    Αυτα τα θρασυδειλα μουνοπανα νομιζουν οτι ειναι στο απυροβλητο και οτι τιποτε δεν θα γινειη δικαιοσυνη που θα απονειμει ο λαός δεν περιγραφεται σε λιγο ο εφιαλτης τους θα γινει πραγματικοτητα.
    Κντε οτι μπορείτε η δικαιοσυνη ειναι η μοναδικη ελπίδα αν και αυτη καταρρεύσει τοτε θα ερθει αυτό που οι τσογλαναραδες πολιτικοι απευχονται.
    Η ΧΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΠΌ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΜΕ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ. Τι μεγαλυτερη φτώχεια μας επιφυλασσει το μελλον από αυτό που ζουμε;

    ΠΛΕΟΝ Ο ΒΡΕΓΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΒΡΟΧΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΦΟΒΑΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση