GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ελληνικό Μνημόνιο ανάπτυξης, ελπίδας και πραγματικής ελευθερίας

Η Τρόικα συνεχίζει να παρουσιάζεται ανένδοτη και δείχνει να τα θέλει όλα, ιδίως στα εργασιακά και τις απολύσεις. Εύλογα αναρωτιέται καν...

Η Τρόικα συνεχίζει να παρουσιάζεται ανένδοτη και δείχνει να τα θέλει όλα, ιδίως στα εργασιακά και τις απολύσεις. Εύλογα αναρωτιέται κανείς τι νόημα έχουν οι συγκεκριμένες εμμονές, όπως π.χ. στις απολύσεις σε μια χώρα που ήδη η ανεργία αγγίζει το 25%;- Τι κερδίζουν οι δανειστές από την χειροτέρευση των συνθηκών στον ιδιωτικό τομέα…
, τον οικονομικό παραλογισμό και την αύξηση των εμποδίων στην επιχειρηματικότητα; Μα την εξαθλίωση των Ελλήνων!
Το θέμα είναι που πρέπει να φτάσουν οι απαιτήσεις της Τρόικα, για να ακουστεί επιτέλους το πρώτο «όχι» από ελληνικά χείλια… Πόσες προκλήσεις θα αντέξει ακόμα το «πετσί» ορισμένων, προκειμένου να ταραχτεί έστω και μια σταγόνα ελληνικό αίμα στα σπλάχνα τους. Η ηττοπάθεια δεν χωράει στην πολιτική, αφού όλοι διψούν για εξουσία, όπως έγραφε ο Μακιαβέλι.
Πράγματι η Ευρώπη αφέθηκε ακόμα μία φορά στην Γερμανία ή η παγκόσμια διαπλοκή άφησε τέτοια περιθώρια, προκειμένου να οδηγηθεί η «γηραία ήπειρος» στο αδιέξοδο και οι μεγάλο-ιδιώτες με την υπέρ-πολυεθνική να επιβάλλουν την «λύση».
Πράγματι η Γερμανία δανείζεται με επιτόκιο από 0.5-1.5% και δανείζει με 5%, κερδίζοντας από τους τόκους δισεκατομμύρια. Μην ξεχνάμε επίσης ότι τα ελλείμματα του Νότου «γεννούν» τα πλεονάσματα της Γερμανίας, μιας και όλοι δανείζονταν, έτσι ώστε να αγοράζουν γερμανικά προϊόντα. Πράγματι η Γερμανία, όχι μόνο δεν καλλιέργησε κλίμα αλληλεγγύης στην Ευρώπη, αλλά στοχοποίησε τους Έλληνες, που τόσο «ζηλεύει» την δημιουργικότητά τους (αν θελήσουμε οι ίδιοι να την αναπτύξουμε) η δυτική «διανόηση».
Τα σχέδια υπάρχουν προφανώς. Ωστόσο τίποτα δεν επιβάλλεται με το ζόρι. Στην πολιτική υπάρχουν άγραφοι κανόνες, που δεν παραβιάζονται, εφόσον υπάρχει αποφασιστικότητα εκ μέρους ενός κράτους.
Δεν φταίνε οι ξένοι που διατηρούμε ακόμα μέχρι σήμερα ένα υπερτροφικό και σπάταλο κράτος με κύριο χαρακτηριστικό το ρουσφέτι, κατάλοιπο της οθωμανικής σκλαβιάς. Ένα κράτος που αρνείται πεισματικά την βαθιά ρήξη με τον κομματισμό, τον ανώριμο συνδικαλισμό και την «κοινωνία της αρπαχτής».
Γιατί δεν ανοίγουν τα κλειστά επαγγέλματα; Που είναι τα κονδύλια που θα γίνονταν επενδύσεις και θέσεις εργασίας; Γιατί εξανεμίστηκαν τα τρία πακέτα Ντελόρ;
Θέλετε κι άλλες αλήθειες; Είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο που υπάρχουν σκάνδαλα αλλά όχι ενοχή, που υπάρχουν μαϊμού συντάξεις και υπέρογκοι φόροι που σκοτώνουν την επιχειρηματικότητα. Είμαστε ο μόνος λαός που επιτρέπει με την στάση του σε διανοούμενους και καλλιτέχνες της πλάκας να βεβηλώνουν ιερά και όσια του Ελληνισμού, που αποτελούν τον φάρο για την παγκόσμια αναγέννηση του πλανήτη στα πλαίσια της πραγματικής ελευθερίας του «σκέπτεσθαι και πράττειν».
Όπως καταλαβαίνετε η χώρα έχει ανάγκη από τολμηρούς και συγκροτημένους πολιτικούς με συγκεκριμένες θέσεις που θα εκπονήσουν μια στοιχειώδη εθνική στρατηγική και θα υπογράψουν ένα δικό μας Μνημόνιο ανάπτυξης, ελπίδας και πραγματικής ελευθερίας.
Κίμων Γεωργακάκης,
Πολιτικός Επιστήμων
ΠΥΓΜΗ.gr

4 σχόλια

  1. Ο περιβόητος Κολλάς προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ.

    Πράσινοι και κόκκινοι, «λιοντάρια» και «ποντίκια» "Η είδηση ότι μετα τον διαβοητο Φωτοπουλο της ΔΕΗ κι ο περιβοητος Κολλας προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ κι αρθρογραφεί στην Αυγή, δεν με αιφνιδίασε.

    Το απεχθες συντεχνιακο, κομματικο κράτος των Κολλαδων που μας έφερε σε αυτα τα χάλια που θα εύρισκε καταφύγιο παρα στην Κουμουνδούρου.

    Το ΠΑ$$ΟΚ δυστυχώς, είναι εδω ενωμένο,£ΥΡΙΖΑ δυνατό.

    # Για όσους ''ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ''..... Ηταν, με τις ψήφους των προσκείμενων στο ΠΑΣΟΚ, πρόεδρος των εργαζομένων στα αστικά λεωφορεία της πρωτεύουσας.
    Ενα πρωί, τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων είχαν φωτογραφίες με γυμνούς ανθρώπους, να προσπαθούν να καλυφθούν.
    - Ηταν οδηγοί λεωφορείων που τους είχαν γυμνώσει συνδικαλιστές, με μπροστάρη τον πρόεδρο, στην οδό Σωκράτους, πλάι στην Πλατεία Ομονοίας. Πρόσωπα που το κίνημα τιμώρησε με δημόσια διαπόμπευση και εξευτελισμό, επειδή δεν συμφώνησαν με το σύνθημα «όχι στην ιδιωτικοποίηση».

    Σημείωση : Τελικά όλος ο "Πάγκος" του ΠΑ$$ΟΚ έχει πάρει μεταγραφή στην ομάδα του £ΥΡΙΖΑ...

    Τεράστια επιτυχία αυτή η μεταγραφή !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΠΑΝΤΑ ΣΚΥΜΕΝΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  3. Σημείωση : Τελικά όλος ο "Πάγκος" του ΠΑ$$ΟΚ έχει πάρει μεταγραφή στην ομάδα του £ΥΡΙΖΑ...

    Τεράστια επιτυχία αυτή η μεταγραφή !!

    όλη Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΠΑΣΟΚ = £υριζα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΞΥΠΝΑ ! ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΧΡΥΣΑΦΙ ...

    VIDEO

    http://youtu.be/WPtpg1ELmAQ

    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση