GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Είναι απαραίτητο να διοχετευθεί επαρκής ρευστότητα στην αγορά»

Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΚΕΕΕ & ΕΒΕΑ κ. Κ. Μίχαλος στην απονομή Βραβείων της ΙCAP Group προς τις Εταιρείες και τους Ομίλους...

Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΚΕΕΕ & ΕΒΕΑ κ. Κ. Μίχαλος στην απονομή Βραβείων της ΙCAP Group προς τις Εταιρείες και τους Ομίλους TRUE LEADERS λεκανε ιδιαίτερη μνεία στις επιχειρήσεις που επιβιώνουν και διακρίνονται για τις επιδόσεις τους.
«Κυρίες και Κύριοι,
Χαίρομαι ιδιαίτερα που συμμετέχω σε μια ακόμη εκδήλωση βράβευσης των ηγετών του ελληνικού επιχειρείν.
Η ετήσια αυτή εκδήλωση, στο πλαίσιο του θεσμού True Leaders, αποτελεί μια πηγή αισιοδοξίας και ελπίδας, σε δύσκολους καιρούς.
Γιατί αποδεικνύει ότι, παρά τις συνθήκες ασφυξίας που επικρατούν στη χώρα, υπάρχουν επιχειρήσεις που επιβιώνουν και διακρίνονται για τις επιδόσεις τους.
Σε μια εποχή όπου η εικόνα της χώρας μας πλήττεται, υπάρχουν επιχειρήσεις που αναδεικνύουν το πιο σύγχρονο, το πιο εξωστρεφές, το πιο δημιουργικό της κομμάτι.
Σε μια εποχή όπου η ανεργία απειλεί τα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας, υπάρχουν επιχειρήσεις που εξακολουθούν να επενδύουν στον άνθρωπο. Εξακολουθούν να στηρίζουν την απασχόληση, να συνεισφέρουν ενεργά στην οικονομία και στο κοινωνικό σύνολο.
Αυτό το μήνυμα είναι σήμερα πιο σημαντικό και επίκαιρο από ποτέ. Για να ξεπεράσει την κρίση, η Ελλάδα χρειάζεται να στηριχθεί σε αυτές τις επιχειρήσεις. Χρειάζεται να κινητοποιήσει και να προσελκύσει ακόμη περισσότερες. Με ένα κράτος που έχει προ πολλού χρεοκοπήσει, η μόνη διέξοδος για τη χώρα περνά μέσα από την ανάπτυξη και τις δραστηριότητες του ιδιωτικού τομέα.
Δυστυχώς, αυτό δεν φαίνεται να έχει γίνει ως τώρα επαρκώς κατανοητό – όχι μόνο από την Πολιτεία, αλλά και από τους δανειστές μας. Γιατί το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα, αντί να βελτιώνεται, επιδεινώνεται διαρκώς. Η ύφεση, η παντελής έλλειψη ρευστότητας και η υψηλή φορολόγηση, σε συνδυασμό με όλα τα χρόνια διαρθρωτικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, δημιουργούν ένα τοπίο όλο και πιο άγονο. Με αποτέλεσμα, αντί να έρχονται επενδύσεις, αντί να δημιουργούνται νέες επιχειρήσεις, οδηγούνται σε συρρίκνωση, ή σε αποχώρηση ακόμα και οι υφιστάμενες.
Αυτή η πραγματικότητα πρέπει να αλλάξει άμεσα. Είναι απαραίτητο να διοχετευθεί επαρκής ρευστότητα στην αγορά, χωρίς άλλη καθυστέρηση. Είναι απαραίτητο να υπάρξει μια νέα φορολογική πολιτική, με χαμηλότερους συντελεστές, με απλούστερες διαδικασίες και με μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Είναι απαραίτητο να προχωρήσουν ταχύτερα οι μεταρρυθμίσεις για ένα μικρότερο και αποτελεσματικότερο κράτος, για την απελευθέρωση αγορών και επαγγελμάτων, για την εδραίωση συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Είναι απαραίτητο να υπάρξουν παρεμβάσεις, μέτρα και πόροι για την ανάπτυξη και τη στήριξη της εξωστρεφούς, της καινοτόμου επιχειρηματικότητας.
Είναι καιρός να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας. Ένα βήμα που πρέπει να γίνει από όλους: από την κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα, από τους εταίρους και τους δανειστές μας, από την ελληνική κοινωνία και από τις ίδιες τις επιχειρήσεις. Ένα βήμα μακριά από το λαϊκισμό και τις μικροκομματικές σκοπιμότητες. Από την εμμονή σε συνταγές λιτότητας που αποδείχθηκαν στην πράξη λανθασμένες.
Από τη δαιμονοποίηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και την ενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας. Αλλά και από τη λογική της πεπατημένης, της εσωστρέφειας, των εύκολων λύσεων και των χαμηλών προσδοκιών.
Οι επιχειρήσεις που βραβεύονται σήμερα αποδεικνύουν ότι αυτή η προσπάθεια αξίζει τον κόπο.
θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους διακριθέντες και βεβαίως στη διοργανώτρια ICAP, η οποία εξακολουθεί με συνέπεια να στηρίζει και να προβάλει την επιχειρηματικότητα.
Καλή συνέχεια σε όλους».

1 σχόλιο

  1. Καλά ρε δεν ντρέπεστε οι πολιτικοί μας; Αν ισχύουν τα μετρά που ανακοινώνουν τα κανάλια και το ΜΕΚΑ παρακάλω !!! Όχι στην δραχμή δεν πάμε , αλλά στην ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΔΕΚΆΡΑ...

    Σαμπο λοιπόν θέλετε ΕΕΕ; σαμπό θα φάτε ..τα σαμπό ηταν τα τσόκαρα που κατασκεύαζαν στην Λυών , ΌΤΑΝ ΠΉΡΑΝ ΜΕΤΡΆ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΆ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ,οι εργάτες τα έβαζαν μέσα στης μηχανές που τα κατασκεύαζαν οι ίδιοι, ΑΠΌ ΕΚΕΊ ΒΓΉΚΕ ΚΑΙ Η ΛΈΞΗ ΣΑΜΠΟΤΆΖ...

    Δεν θέλατε εθνικό νόμισμα εεεε φάτε τα σκατά σας τώρα ΟΛΟΙ.

    Μόλις ψηφίσουν τα μέτρα ΑΥΤΆ που είναι βόμβες εξόντωσης ΛΑΟΥ αρχίζει και οι δικιά τους εξόντωση, χωρίς να διαφυγή κανένα τους { ΟΙ ΔΙΕΥΘΎΝΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΡΧΊΖΟΥΝ ΝΑ ΜΥΡΊΖΟΝΤΑΙ } και ας μπει μπροστά η ΧΡΥΣΉ ΑΥΓΉ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΟΛΉ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΈΨΕΙ =ΜΑΤ=..

    Η..Ο.Π.Λ.Α...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση