GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νιγηρία: Κροκόδειλοι και ιπποπόταμοι βρίσκουν καταφύγιο σε σπίτια

Οι χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 50 ετών έχουν προκαλέσει χάος Οι πλημμύρες στην χώρα προκλήθηκαν εξαιτίας του νερού που α...

Οι χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 50 ετών έχουν προκαλέσει χάος
Οι πλημμύρες στην χώρα προκλήθηκαν εξαιτίας του νερού που απελευθερώθηκε από δύο φράγματα στη βόρεια πολιτεία της Νιγηρίας και ένα στην κεντρική πολιτεία Καρά
 
Εξαιτίας των πλημμυρών στη Νιγηρία, κροκόδειλοι, φίδια, ιπποπόταμοι και άλλα άγρια ζώα, βρήκαν καταφύγιο σε πολλά σπίτια χωριών που επλήγησαν, προκαλώντας τον πανικό στους τοπικούς πληθυσμούς.  
Σύμφωνα με τις αρχές, η τοπική πανίδα παρασύρθηκε στις κατοικημένες περιοχές από τους υπερχειλισμένους ποταμούς ενώ τα σωστικά συνεργεία υποστηρίζουν ότι τα άγρια ζώα έφτασαν από το γειτονικό Καμερούν, όταν εκεί έσπασε ένα φράγμα.
Πολλοί άνθρωποι που είχαν εγκαταλείψει τα σπίτια του στην πολιτεία Μπένουε, βρήκαν κατά την επιστροφή τους φίδια και κροκόδειλους να έχουν εγκατασταθεί μέσα στο… σαλόνι τους.  Παρόμοια είναι η κατάσταση και σε άλλες περιοχές όπως το Μακούρντι, το Αγκάτου και το Λόγκο, με τα άγρια ζώα να εχουν κάνει… κατάληψη σε πολλά σπίτια πλημμυρισμένων χωριών.

«Υπάρχει ένας ιπποπόταμος σπίτι μου»,
ανέφερε στο BBC ο Γουέσε Τζιράκε, κάτοικος της περιοχής Μπουένε, συμπληρώνοντας με χιούμορ «ελπίζω, όταν κουραστεί, να φύγει από μόνος του».

«Η κατάσταση είναι σαν τη Φλόριδα των ΗΠΑ: ένας τεράστιος βάλτος με αναμεμειγμένο θαλασσινό και ποταμίσιο νερό, αφού τα ποτάμια μας είναι πολύ κοντά στον Ατλαντικό ωκεανό»,
τονίζει ο Ταμ Αλαζίγκα, επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της επαρχίας Μπαγέλσα.  
Σύμφωνα με την αρμόδια Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων της χώρας, δίνεται σκληρή μάχη με το χρόνο προκειμένου οι κάτοικοι των περιοχών να επιστρέψουν στα σπίτια τους το συντομότερο, κάτι που δεν μπορεί να γίνει ακόμη εξαιτίας της παρουσίας των άγριων ζώων σε πολλά από αυτά.
Οι χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 50 ετών έχουν προκαλέσει χάος και έχουν σκορπίσει το θάνατο στη Νιγηρία. Τουλάχιστον 134.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ 148 είναι οι νεκροί, μέχρι στιγμής, από τις πλημμύρες. Από τις αρχές Ιουλίου μέχρι σήμερα, οι βροχές συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με τις πλημμύρες να έχουν επηρεάσει 21 από τις 36 επαρχίες της χώρας.
Σχόλια αναγνωστών (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση