GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Η κυριαρχία της Κύπρου δεν υπόκειται σε εκπτώσεις»

Λίγες ημέρες πριν από την άφιξη κλιμακίου της τρόικας στην Κύπρο, ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων, Γιαννάκης Ομήρου, δι...

Λίγες ημέρες πριν από την άφιξη κλιμακίου της τρόικας στην Κύπρο, ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων, Γιαννάκης Ομήρου, διεμήνυσε ότι η κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν είναι δυνατόν να υπόκειται σε οποιεσδήποτε εκπτώσεις στα πλαίσια οποιασδήποτε μνημονιακής σύμβασης.
Ο κ. Ομήρου απευθύνει έκκληση προς την τρόικα και ιδιαίτερα προς τους πολιτικούς και οικονομικούς θεσμούς που αντιπροσωπεύει να επιδείξουν πνεύμα κατανόησης για τη συνομολόγηση μιας δανειακής σύμβασης που θα λαμβάνει υπόψη το γεγονός ότι η Κυπριακή Δημοκρατία υφίσταται από το 1974 τις επαχθείς συνέπειες της τουρκικής εισβολής και της συνεχιζόμενης κατοχής, που αποστέρησαν το 70% των πλουτοπαραγωγικών πόρων της χώρας.
Ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων σημείωσε, επίσης, ότι πρέπει να συνεκτιμηθεί το γεγονός ότι η κυπριακή οικονομία και ιδιαίτερα το χρηματοπιστωτικό της σύστημα υπέστη συντριπτικό πλήγμα ως αποτέλεσμα της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να συναινέσει στην διαδικασία απομείωσης του ελληνικού χρέους που διακρατούσαν ιδιωτικοί φορείς (PSI).
Τέλος, ο κ. Ομήρου κάλεσε την τρόικα να αποφύγει την επανάληψη στην Κύπρο συνταγών που ήδη έχουν ολοφάνερα αποτύχει και να ενισχύσουν και να στηρίξουν πολιτικές για την ανάπτυξη που είναι η μόνη μέθοδος για την έξοδο από την κρίση και την ύφεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση