GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σταθερό τηλέφωνο με εικόνα

Το εικονοτηλέφωνο έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του στην έκθεση της Νέας Υόρκης, το 1964, από το ΑΤ&Τ. Σύμφωνα με την εταιρεία, ...

Το εικονοτηλέφωνο έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του στην έκθεση της Νέας Υόρκης, το 1964, από το ΑΤ&Τ. Σύμφωνα με την εταιρεία, η νέα καινοτομία θα επέτρεπε σε κάποιον που μιλάει να βλέπει συγχρόνως τον συνομιλητή του και θα αποτελούσε σταθμό στην ιστορία των τηλεπικοινωνιών.
Το αγκάθι στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν το πολύ υψηλό κόστος. Μια τρίλεπτη υπεραστική κλήση κόστιζε 1, 35 δολάρια με συμβατικό τηλέφωνο, ενώ με το εικονοτηλέφωνο το κόστος εκτοξευόταν στα 21 δολάρια. Αυτή η τιμή οφειλόταν στο γεγονός ότι η συνομιλία με την εμφάνιση εικόνων απαιτούσε 125 γραμμές ενώ μια απλή συνομιλία απαιτούσε μόνο μία γραμμή.
Η εταιρεία κατάφερε το 1970 να βγάλει στην αγορά το νέο της προϊόν και το ίδιο έκανε και η αντίπαλη εταιρεία, Bell.
Μπορεί η ιδέα να ήταν πολύ καλή για την εποχή, οι πωλήσεις όμως ήταν αποκαρδιωτικές, αφού μέσα σε ένα χρόνο έγιναν μόλις 175 συνδέσεις.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το εικονοτηλέφωνο να καταστη εντελώς άχρηστο αφού αυτοί που το διέθεταν δεν είχαν με  ποιον να μιλήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση