GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επίσκεψη του Μητροπολίτη Κυρηνείας κ. Χρυσοστόμου στο Τορόντο

Ο Πανιερότατος Μητροπολίτης Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στο Τορόντο. Συνοδευόμενος από τον Γενικό Πρ...


Ο Πανιερότατος Μητροπολίτης Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στο Τορόντο.
Συνοδευόμενος από τον Γενικό Πρόξενο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ιάκωβο Κιρακοσιάν, είχε επαφές με μέλη και φορείς των αποδήμων και εκπροσώπους των ομογενειακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και πραγματοποίησε επισκέψεις στη Θεολογική Ακαδημία της Ιεράς Μητρόπολης, στο Ελληνικό Σχολείο της Κυπριακής Κοινότητας Τορόντο και στο Γενικό Προξενείο όπου συναντήθηκε με Κύπριους απόδημους, μέλη του Συλλόγου «Φίλοι της Κερύνειας».
Επίσης τέλεσε Θεία Λειτουργία της Κυριακής στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Τορόντο παρουσία του Μητροπολίτη Καναδά Σωτηρίου.
Ο Μητροπολίτης Κυρηνείας παρέστη σε δεξίωση που παρέθεσε προς τιμήν του η Κυπριακή Κοινότητα Τορόντο, στο οίκημα της, στην οποία συμμετείχαν πολλοί επίσημοι και μέλη της ομογένειας. Κύριος ομιλητής στη δεξίωση ήταν ο Γενικός Πρόξενος κ. Κιρακοσιάν, ο οποίος εξήρε το έργο του Μητροπολίτη και αναφέρθηκε στον αγώνα της Κύπρου για εξεύρεση λύσης στο κυπριακό πρόβλημα, σύμφωνα με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και των αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Μητροπολίτης Κυρηνείας συνεχάρη τους απόδημους για την αφοσίωση τους στην πατρίδα και τους ενημέρωσε για τη νέα προσπάθεια ενίσχυσης του αρχείου της Κερύνειας, το οποίο πρόκειται να αποτελέσει τράπεζα πληροφοριών για την κατεχόμενη πόλη.

Πηγή:romfea.gr

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση