GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επίσκεψη Μέρκελ: γιατί τώρα;

Ήρθε, είδε και απήλθε, αλλά γιατί τώρα; Μπορεί ο εκπρόσωπος της Μέρκελ, Στέφαν Σάιμπερτ ,  να θεωρεί την πρώτη επίσκεψη της γερμα...


Ήρθε, είδε και απήλθε, αλλά γιατί τώρα; Μπορεί ο εκπρόσωπος της Μέρκελ, Στέφαν Σάιμπερτ,  να θεωρεί την πρώτη επίσκεψη της γερμανίδας καγκελαρίου στην Ελλάδα μετά το ξέσπασμα της κρίσης «φυσιολογική», αλλά πολλοί αναρωτιούνται γιατί επέλεξε την παρούσα χρονική στιγμή. Ήταν για να δείξει την συμπαράστασή της στον Αντώνη Σαμαρά; Για να εκφράσει τη συμπόνια της στον ελληνικό ναό; Ή για να δώσει τέλος στην κρίση;
Φυσικά τίποτα απ’ όλα αυτά. «Ποια είναι η δικαιολογία της επίσκεψης ώστε να ληφθούν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην ελληνική πρωτεύουσα, να κηρυχθεί γενική απεργία και να δημιουργηθεί το ενδεχόμενο σφοδρών ταραχών;» αναρωτιέται και ο Πολ Μέρφι στους Financial Times. Και ο Άλεξ Γουάιτ της JP Morgan απαντά στο σχετικό blog ότι η επίσκεψη θα βοηθήσει τη Μέρκελ να απαντήσει στους Σοσιαλδημοκράτες που την κατηγορούν ότι δεν είναι αρκετά «ανοιχτή» απέναντι στους Έλληνες. « Αν η Μέρκελ πήγαινε στις εκλογές του χρόνου χωρίς να έχει επισκεφθεί την Αθήνα, το S.P.D. θα την κατηγοριοποιούσε: 
α) ότι έδειξε ανεπαρκές ενδιαφέρον για τις λεπτομέρειες του ελληνικού προγράμματος και 
β) ότι δεν ενδιαφέρθηκε αρκετά για τις συνέπειες και την πραγματικότητα της προσαρμογής» σχολιάζει ο Γουάιτ.
Σύμφωνα με τον Κάρστεν Σνάιντερ, έναν από τους Σοσιαλδημοκράτες επικριτές της, έπρεπε να είχε κάνει την επίσκεψη εδώ και καιρό. «Η κρίση υπάρχει από το 2009 και το να δίνεις εντολές από ένα γραφείο στο Βερολίνο δεν είναι ωραίο» είπε στο Der Spiegel. Το οποίο, παρεμπιπτόντως, θεώρησε την επίσκεψή της μια προσπάθεια βελτίωσης του image της στην Ευρώπη.
Ο Ντέιβιντ Μαρς, πρόεδρος του Official Monetary and Financial Institutions Forum που εδρεύει στο Λονδίνο, έγραψε: «η επίσκεψη της Μέρκελ δεν έχει και πολύ σχέση με το οικονομικό μέλλον της Ελλάδας. Έχει όμως με το πολιτικό μέλλον της Μέρκελ». Όπως σημειώνει, η φόρμουλα της Μέρκελ για να κερδίσει τις εκλογές είναι η εξής: «να είναι καλή με την Ελλάδα στο εξωτερικό αλλά και όταν συναντά τους εκπροσώπους της στο Βερολίνο. Να είναι σκληρή όταν μιλά στην Bundestag ή όταν ξεκινά τον προεκλογικό αγώνα». Και προσθέτει ότι ο μέσος γερμανός ψηφοφόρος «ενοχλείται στη σκέψη της επιβολής περισσότερων φόρων στους αδύναμους νότιους, αλλά παρόλα αυτά θέλει απελπισμένα το σεβασμό και την καλή θέληση της Γερμανίας, που προέρχεται από δημόσιες επιδείξεις μεγαλοψυχίας».

4 σχόλια

  1. Κανείς μα κανείς δημοσιογράφος η αναλυτής η ξερόλας δεν είπε την αλήθεια γιατί ήλθε η κ. Μερκελ..

    ΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΤΡΙΏΝ ΚΟΜΜΆΤΩΝ ,ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΏΣΕΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΏΣΤΕ ΝΑ ΨΗΦΊΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΆ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΛΎΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΆΝΟΥΝ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΆΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΎΛΑ.

    Θα λένε στους ψηφοφόρους τους, είδατε ήλθε και η ΚΑΓΚΕΛΆΡΙΟΣ, ΑΡΑ ΌΛΑ ΘΑ ΓΊΝΟΥΝ ( ΤΟ ΑΛΛΟΘΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΉ ΚΑΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΎΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΘΑ ΕΊΝΑΙ Η ΚΎΡΙΑ)

    πιστεύετε ακόμα σε δόση!!! στην Ελλάδα δεν θα δούμε ούτε ευρώ , θα μας χρεώσουν στον υπολογιστή τους αυτά που λένε ότι ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΆΝΕ ΤΑ ΔΙΣΕΓΓΟΝΑ ΜΑΣ... σιγά μην μας δώσουν μετρητά ...

    ...Ο ΒΛΑΚΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εκτός απο ΒΛΑΚΑΣ

    είσαι και ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΣ

    βλέπω...

    με επαναλαμβανόμενο σύνδρομο
    DOWN-DOWN...

    ας πρόσεχες, δεν σου φταίμε εμείς
    Η ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΦΤΑΙΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λοιπόν ..κωλόμαγκες έφυγε η Μέρκελ, αύριο έρχεται ο Αχμέτ Νταβούτογλου πόσοι θα πάτε Σύνταγμα;;;

    Λοιπόν αρκετά μας τα ζαλίσατε με την Μέρκελ,
    Επαναστάτες του ..κώλου, αύριο που έρχεται
    ο σφαγέας τι θα κάνετε,
    μήπως θα βλέπετε Σουλειμάν ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εκτός απο ΒΛΑΚΑΣ

    είσαι και ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΣ

    βλέπω...

    με επαναλαμβανόμενο σύνδρομο
    DOWN-DOWN...

    ας πρόσεχες, δεν σου φταίμε εμείς
    Η ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΦΤΑΙΕΙ.

    --------------------------------
    Απάντηση του ΒΛΆΚΑ σε έναν ΜΑΛΑΚΑ..

    1)Να ανήσυχης που δεν κατέβηκε κοσμος σήμερα ...

    2)Αν δεν ανησυχείς η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι μέσα στο σπίτι σου, δεν βλέπεις όλες της προσπάθειες τον κομμάτων , τον εργατοπατέρων, της τρικομματικης κυβέρνησης ο ένας να τους καλή να κατέβουν ο άλλος να τους προκαλεί να κατέβουν να διαδηλώσουν ΔΕΝ ΈΠΙΑΣΕ!!!!! ΌΤΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΈΣΕΙ Η ΧΡΥΣΉ ΑΥΓΉ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΎΝ ΜΑΛΑΚΆ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΠΆΝΩ ΑΠΌ ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ , ΚΑΙ ΤΌΤΕ ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΓΊΝΕΤΕ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΑΚΙ..ΚΑΛΑΒΕΣ ΜΑΛΑΚΑ!!!! Η ΝΑ ΣΟΥ ΤΑ ΚΑΝΩ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΛΙΑΝΑ!!!

    Ο ΒΛΑΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση