GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αγκυρα: Αναγκαστική προσγείωση συριακού αεροσκάφους για έλεγχο

Σύμφωνα με το κανάλι TRT, υπήρχαν υποψίες ότι το Airbus A320 μετέφερε στη Συρία βαρέα όπλα   Αγκυρα, Τουρκία Αναγκαστική προσγ...

Σύμφωνα με το κανάλι TRT, υπήρχαν υποψίες ότι το Airbus A320 μετέφερε στη Συρία βαρέα όπλα
 
Αγκυρα, Τουρκία
Αναγκαστική προσγείωση στην Άγκυρα μετά από απαίτηση των τουρκικών Αρχών πραγματοποίησε συριακό επιβατικό αεροσκάφος που εκτελούσε πτήση από τη Μόσχα στο Χαλέπι και τη Δαμασκό, προκειμένου να πραγματοποιηθεί έρευνα.
Σύμφωνα με το κανάλι TRT, υπήρχαν υποψίες ότι το Airbus A320 μετέφερε στη Συρία βαρέα όπλα. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 35 άτομα.
Το αεροσκάφος συνόδευσαν στο αεροδρόμιο μαχητικά αεροσκάφη.
Σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών εξηγεί έλαβε πληροφορίες ότι το αεροσκάφος μετέφερε «μη πολιτικό φορτίο».
Επ’αυτού, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, είπε ότι το αεροσκάφος μπορεί να μετέφερε «υλικό που παραβιάζει του κανόνες της πολιτικής αεροπορίας». Η έρευνα πρόσθεσε ήταν σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο
Προσθέτει δε το υπουργείο ότι οι πτήσεις τουρκικών αεροσκαφών στον συριακό εναέριο χώρο διακόπηκαν «γιατί δεν είναι πλέον ασφαλής». Τουλάχιστον ένα τουρκικό αεροσκάφος με προορισμό την Σαουδική Αραβία αναγκάστηκε να επιστρέψει παρά να διασχίσει τον συριακό χώρο.
Οι σχέσεις των δύο χωρών –που στο κοντινό παρελθόν είναι στενές- επιδεινώθηκαν δραματικά λόγω του βομβαρδισμού από συριακές δυνάμεις τουρκικής πόλης στη μεθόριο με τη Συρία με αποτέλεσμα το θάνατο πέντε ανθρώπων.
Σε άλλες τρεις με τέσσερις περιπτώσεις έπεσαν οβίδες σε τουρκικό έδαφος με την Άγκυρα να απαντά και αυτή με τον ίδιο τρόπο· κανένας δεν τραυματίστηκε σε αυτά τα επεισόδια.
Σχόλια αναγνωστών (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση