GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Εάν η Ελλάδα είχε τη δραχμή δεν θα αντιμετώπιζε πρόβλημα»

Την άποψη ότι εάν η Ελλάδα είχε διατηρήσει τη δραχμή και δεν είχε ενταχθεί στην Ευρωζώνη, ενδεχομένως να μην αντιμετώπιζε τα σημερινά τη...

Την άποψη ότι εάν η Ελλάδα είχε διατηρήσει τη δραχμή και δεν είχε ενταχθεί στην Ευρωζώνη, ενδεχομένως να μην αντιμετώπιζε τα σημερινά της προβλήματα, εξέφρασε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν.
Ο ίδιος χαρακτήρισε, παράλληλα, ως «πολύ πραγματιστική» την άποψη της Γερμανίας, η οποία έγκειται στο ότι «πρέπει πρώτα να αρθούν τα συστημικά προβλήματα, τα οποία οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση και κατόπιν πλέον να διοχετευθούν πρόσθετα μέσα, διότι εάν γίνει διαφορετικά, τότε τα πρόσθετα οικονομικά μέσα θα εξατμιστούν».
«Εάν υπήρχε ακόμη δραχμή στην Ελλάδα, θα μπορούσαν να την υποτιμήσουν εγκαίρως και, ίσως, να μην είχαν αυτά τα οξυμένα προβλήματα. Κι αυτό θα ήταν ένα καλό μήνυμα, ότι η μακροοικονομία μπορεί να διορθωθεί, ενώ τώρα δεν τους έχει μείνει άλλη λύση παρά να καταφύγουν στα δάνεια», είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος μιλώντας σε αναλυτές και προσωπικότητες της Λέσχης «Βαλντάι».
Ο Πούτιν δεν παρέλειψε να κατηγορήσει την Ε.Ε. για γραφειοκρατικές πρακτικές και ακατανόητη απροθυμία να συνεργαστεί με τη Ρωσία. Όπως ανέφερε, «νομίζω ότι στην Ευρώπη για λόγους πολιτικούς έτρεξαν πολύ μπροστά. Και με κοινούς κανόνες, οι οποίοι μπορούν να τηρηθούν στις ανεπτυγμένες οικονομίες της αγοράς, ενέταξαν στην Ε.Ε. και άλλες χώρες, οι οποίες ως προς το επίπεδο ανάπτυξης των οικονομιών τους δεν ήταν ουσιαστικά έτοιμες γι’ αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση