GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Εμφύλιος» για τα κρουαζιερόπλοια στη Βενετία

Αρκετοί υποστηρίζουν πως μολύνουν το οικοσύστημα της λιμνοθάλασσας και τραντάζουν τα ευαίσθητα θεμέλια της πόλης   Κλιμακώνεται ο...

Αρκετοί υποστηρίζουν πως μολύνουν το οικοσύστημα της λιμνοθάλασσας και τραντάζουν τα ευαίσθητα θεμέλια της πόλης
 
Κλιμακώνεται ο «εμφύλιος» για τα κρουαζιερόπλοια στα κανάλια της Βενετίας, με τους οπαδούς τους να σχεδιάζουν διαδήλωση υπέρ του τουρισμού, και τους πολεμίους να λένε ότι η πάλαι ποτέ Γαληνοτάτη έχει γίνει… Ντίσνεϊλαντ.
Δύο κρουαζιερόπλοια πλέουν, κάθε μέρα, στο στενό κανάλι Τζουντέκα, προσφέροντας στους επιβάτες μια θέα που κόβει την ανάσα προς το παλάτι των Δόγηδων και την πλατεία του Αγίου Μάρκου. Αλλά, σύμφωνα με τους διαδηλωτές, αυτό το είδος τουρισμού μολύνει το ευαίσθητο οικοσύστημα της λιμνοθάλασσας και τραντάζει τα εύθραυστα θεμέλια της πόλης.
Ντόπιοι που διαδήλωσαν με μικρά σκάφη στο Τζουντέκα τον Σεπτέμβριο βρέθηκαν απέναντι σε μια ισχυρή παρουσία της αστυνομίας. Στο αντίπαλο στρατόπεδο, λιμενεργάτες θα συγκεντρωθούν εκεί που δένουν τα κρουαζιερόπλοια τα οποία μεταφέρουν δύο εκατομμύρια τουρίστες στη Βενετία, κάθε χρόνο. «Θέλουμε να υπερασπιστούμε τα πλοία που δίνουν ψωμί σε 5.000 οικογένειες και ενισχύουν την οικονομία μας, δεδομένου ότι ο κάθε επιβάτης ξοδεύει περί τα 200 ευρώ στην πόλη», λέει ο Μάσιμο Μπερνάρντο, υπέρμαχος του τουρισμού.
«Τα κρουαζιερόπλοια μετατρέπουν την Βενετία σε Ντίσνεϊλαντ για τους τουρίστες», απαντά ο Σίλβιο Τέστα, εκπρόσωπος της επιτροπής «No Grandi Navi» (Οχι στα Μεγάλα Πλοία). «Επιπλέον αυτά τα τεράστια πλοία προκαλούν διάβρωση στο έδαφος και μόλυνση, καταστρέφοντας το περιβάλλον και την πόλη», προσθέτει.
Σχόλια αναγνωστών (0)


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση