GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βαγόνι τελεφερίκ κινείται με… κοπριά αγελάδων!

Έναν έξυπνο τρόπο να εξοικονομήσουν ενέργεια και παράλληλα να συνδράμουν στην προστασία του περιβάλλοντος βρήκαν οι εργαζόμενοι του χειμ...

Έναν έξυπνο τρόπο να εξοικονομήσουν ενέργεια και παράλληλα να συνδράμουν στην προστασία του περιβάλλοντος βρήκαν οι εργαζόμενοι του χειμερινού θερέτρου Κίλινγκτον, στο κεντρικό Βερμόντ των ΗΠΑ
Μετά από οκτώ χρόνια ερευνών, στο πλαίσιο του προγράμματος με τη χαρακτηριστική ονομασία «Ενέργεια Αγελάδας», δημιούργησαν το πρώτο βαγόνι τελεφερίκ που κινείται με… κοπριά αγελάδων και φέρει το όνομα Κ-1 Εξπρές.
Η πρώτη ύλη προέρχεται από 12 φάρμες της περιοχής. Συνολικά, πάνω από 10.000 αγελάδες «τροφοδοτούν» το εγχείρημα με 300.000 γαλόνια κοπριάς ημερησίως. Μάλιστα, οι ιδιοκτήτες τους πληρώνονται για να παρέχουν την κοπριά τους στο θέρετρο Κίλινγκτον.
Προκειμένου να μετατραπεί σε ενέργεια, η κοπριά τοποθετείται αρχικά σε έναν ειδικό χωνευτή, μαζί με νερό. Το μείγμα διατηρείται μέσα στο χωνευτή για διάστημα περίπου τριών εβδομάδων σε θερμοκρασία 37,7 βαθμών Κελσίου. Από εκεί και πέρα, αναλαμβάνουν δράση τα βακτήρια, τα οποία μετατρέπουν την κοπριά σε βιοκαύσιμο, που περιέχει περίπου 60% μεθάνιο και 40% διοξείδιο του άνθρακα.
Το βιοκαύσιμο διοχετεύεται σε μια τροποποιημένη μηχανή φυσικού αερίου δίνοντας ώθηση σε μια γεννήτρια για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, ικανό να μετακινήσει το βαγόνι Κ-1 Εξπρές του τελεφερίκ.
Οι σκιέρ που επισκέπτονται το θέρετρο μπορούν να επιβιβαστούν στο βαγόνι Κ-1 Εξπρές προκειμένου να φτάσουν στην κορυφή Κίλινγκτον, σε ύψος 1.292 μέτρων.

1 σχόλιο

  1. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΣΑΜΑΡΑΣ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΚΟΥΒΕΛΗΣ, ΑΛΛΑ ΣΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΞΟΛΟΓΙΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΦΑΝΕ ΚΡΑΞΙΜΟ. ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΟΡΘΙΟΙ, ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Τ Ι Π Ο Τ Α! ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΡΙΠΛΑΣΙΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΕΤΙΝΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ, ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΣΧΟΥΝ ΟΛΑ, ΜΙΣΘΟ, ΣΥΝΤΑΞΗ, ΑΚΙΝΗΤΟ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ ! ΠΑΡΕ ΝΑ ΕΧΕΙΣ. ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ, ΑΦΟΥ ΚΑΘΕΣΑΙ ΣΤΑ ΑΥΓΑ ΣΟΥ !

    Τα μέτρα
    Πιο αναλυτικά, στο προσχέδιο του Μνημονίου περιλαμβάνονται τα ακόλουθα μέτρα:

    Αύξηση αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα από το Μάρτιο του 2013 για να προσεγγίσουν τις εμπορικές.
    Διαθεσιμότητα: 20.000 δημόσιοι υπάλληλοι το 2013 και 5.000 το 2014
    Αύξηση των τόκων στις καταθέσεις από 10% σε 15% το 2014.
    Διατήρηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης μέχρι και το 2018.
    Κατάργηση φοροαπαλλαγών
    Αύξηση της φορολογίας στους αγρότες.
    Κατάργηση των δώρων για όλους τους συνταξιούχους και τους δημοσίους υπαλλήλους.
    Αναδρομικές μειώσεις από την 1η Αυγούστου 2012 στα ειδικά μισθολόγια. Θα είναι κλιμακωτές από 2% έως και 35%.
    Πλαφόν 1.900 ευρώ στις μηνιαίες, μεικτές αποδοχές, στις ΔΕΚΟ.
    Δραστική περικοπή του αριθμού των αναπληρωτών καθηγητών στους 2.000 από 15.226.
    Αύξηση ορίων ηλικίας κατά 2 έτη (και στα ενδιάμεσα στάδια)
    Μείωση 23% σε εφάπαξ.
    Εισφορά 3% σε όσους πήραν υψηλά εφάπαξ μετά το 1995.
    Κατάργηση ειδικών εποχικών επιδομάτων ανεργίας.
    Αύξηση ασφαλιστικών εισφορών και για ασφαλισμένους προ 1993
    Αύξηση στη ΔΕΗ από 1/1/2013.
    Αύξηση εισιτηρίων αστικών συγκοινωνιών 25% (Μάρτιος 2013).
    Ενταξη όλων των ταμείων, χωρίς εξαίρεση, στον ΕΟΠΥΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση