GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μητροπολίτης Καστοριάς: ”Πολλοί μιλούν για παγκόσμιο έλεγχο πληθυσμού”

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης. ”Το πετρέλαιο θέρμανσης δεν είναι το καύσιμο-κριτήριο της ποιότητας ζωής αλλά βασική προϋπόθεση της ...


Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης.
”Το πετρέλαιο θέρμανσης δεν είναι το καύσιμο-κριτήριο της ποιότητας ζωής αλλά βασική προϋπόθεση της ίδιας της ζωής σε περιοχές όπως η Καστοριά”, αναφέρει μεταξύ άλλων ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του για την εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης με το κίνησης στο 80%.
Επίσης ο Μητροπολίτης Σεραφεί  αναφέρει πως ”ο παγετός κάτω του -20 ζυγώνει”, τονίζοντας ότι ”οι λύσεις πρέπει να δωθούν άμεσα, πριν να είναι αργά”.
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Μητροπολίτη:
Η εξαθλίωση και η απογοήτευση είναι οι χειρότεροι παράγοντες αποδόμησης μίας κοινωνίας.
Μαζί με την απομάκρυνση και την αποξένωσή μας από το Θεό, που διαχρονικά είναι ο μόνιμος προστάτης και ευεργέτης της πατρίδος μας, βιώνουμε σήμερα τα αποτελέσματα της πλεονεξίας των ισχυρών της γης.
Η επιβίωση με λιγότερο φαγητό, λιγότερα έξοδα και μηδαμινή διασκέδαση είναι εφικτή.
Η επιβίωση όμως μέσα σε πολικό ψύχος οδηγεί σίγουρα στο θάνατο.
Μπορεί οι κάτοικοι των αστικών κέντρων να αγνοούν τις συνθήκες διαβίωσης στην ακριτική Καστοριά, όμως ο κόσμος εδώ ψηλά στη Μακεδονία δοκιμάζεται στο πιο επώδυνο μαρτύριο.
Εάν θρηνήσουμε θύματα, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις αυτοκτονίες, θα έχουμε υπερβεί το τελευταίο όριο ανθρωπιάς, εκεί όπου οι οικονομικοί δείκτες έχουν πιο μεγάλη αξία από τους ανθρώπους.
Η παγκόσμια elite έχει εξαπολύσει οικονομικό πόλεμο κατά της πατρίδος μας και στα πλαίσια αυτά, ίσως, θεωρούν ότι οι όποιες απώλειες είναι αναμενόμενες!
Πολλοί μιλούν για παγκόσμιο έλεγχο πληθυσμού τον οποίο τοποθετούν σε κάποιο απώτερο μέλλον.
Δυστυχώς για εμάς, η συρρίκνωση του πληθυσμού δεν αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά καθημερινή πρακτική.
Το πετρέλαιο θέρμανσης δεν είναι το καύσιμο-κριτήριο της ποιότητας ζωής αλλά βασική προϋπόθεση της ίδιας της ζωής σε περιοχές όπως η Καστοριά.
Ο ολικός παγετός και οι θερμοκρασίες κάτω του -20 είναι μία πραγματικότητα που ζυγώνει.
Οι λύσεις πρέπει να δωθούν άμεσα, πριν να είναι αργά.
Ως επίσκοπος και μητροπολίτης της βάναυσα δοκιμαζόμενης επαρχίας της Καστοριάς, της περιοχής των ακριτών και των αγωνιστών υπέρ του έθνους, ως ποιμένας χώρας ηρώων που με το αίμα τους προστάτεψαν και θα κληθούν να προστατέψουν και στο μέλλον τα βόρεια σύνορά μας, ενώνω και εγώ τη φωνή και τη δίκαιη αγανάκτηση μου και ζητώ φθηνό πετρέλαιο.
Κλήρος και λαός ενωμένοι για το καλό και το μέλλον αυτού του τόπου.
Προσεύχομαι στον Κύριο και Θεό μας, να εισακουσθούν τα δίκαια αιτήματά μας και με τη Χάρη και την ευλογία της Παναγίας μας, να πορευθούμε επιτέλους στο δρόμο που μας αξίζει, στο δρόμο της τιμής, της αξιοπρέπειας και του προσωπικού μας αγιασμού.
Η Εκκλησία σηκώνει και θα σηκώνει όσο μπορεί το βάρος της κοινωνικής Πρόνοιας, γιατί όλοι αξίζουν μία συμπαράσταση.
Ο Θεός μαζί σας. Αμήν.
Πηγή:romfea.gr

1 σχόλιο

  1. Τι σας έπιασε σήμερα και μας μοστράρετε τους παπαδομπινέδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση