GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με ανοιχτά μέτωπα η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Σε βαρύ κλίμα και με ανοιχτό το θέμα της ισοπέδωσης των εργασιακών που απαιτεί η τρόικα ξεκινά η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών χωρίς μ...

Σε βαρύ κλίμα και με ανοιχτό το θέμα της ισοπέδωσης των εργασιακών που απαιτεί η τρόικα ξεκινά η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν ενδείξεις σε τελική συμφωνία.
Οι διαπραγματεύσεις φαίνεται να είναι σε οριακό σημείο με δεδομένο ότι ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ διέκοψε τις συζητήσεις προκειμένου να λάβει εντολές από την Ν. Υόρκη και οι συζητήσεις ξεκίνησαν εκ νέου πριν από λίγο.
Την ίδια στιγμή και ενώ ο υπουργός Οικονομικών δραματοποιεί την κατάσταση τονίζοντας οτι αν δεν υπάρξει συμφωνία τότε η χώρα δε θα μπορέσει να λάβει την επόμενη δόση και θα πεθάνει από ασφυξία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαμηνύει στο Βερολίνο κι όχι μόνο, ότι αν θέλουν επιπλέον μέτρα να αλλάξουν λαό.
Παράλληλα ο κυβερνητικός συνασπισμός φαίνεται να βρίσκεται στα όρια συνοχής και είναι κοινή αντίληψη ότι όσο μακραίνει ο χρόνος των διαπραγματεύσεων τόσο εντείνονται οι φυγόκεντρες τάσεις.
Με αυτά τα δεδομένα η σημερινή σύσκεψη δεν μπορεί παρά να έχει αποφασιστικό χαρακτήρα. Η επικοινωνιακή διαχείρηση στην λογική του ζυμώνουμε τα μέτρα στην κοινή γνώμη έχει εμφανώς αποτύχει γιατί εκτός των άλλων άνοιξε τις ορέξεις των δανειστών για ακόμα σκληρότερους όρους και απαιτήσεις.
Το ερώτημα πλέον είναι αν εκτός από την ελληνική πλευρά αυτή τη στιγμή προσπαθεί να κερδίσει χρόνο και η ΕΕ απέναντι στο ελληνικό πρόβλημα.Κι αν ναι με ποιό στόχο και στην βάση ποιού σχεδίου.
Ήδη θεωρείται βέβαιο ότι αποφάσεις στην σύνοδο κορυφής δεν θα ληφθούν και οι δανειστές-εταίροι αντιμετωπίζουν με στωικότητα που προκαλεί ερωτήματα την μη επίτευξη συμφωνίας στην Αθήνα.

1 σχόλιο

  1. «Ποιος είναι, λοιπόν, πατριώτης;»


    Η μεν «ΦΑΓΕ» (των Ελλήνων μεγαλομετόχων καπιταλιστών) μετακομίζει στο Λουξεμβούργο.
    Η δε «Coca Cola - 3Ε» (των Ελλήνων μεγαλομετόχων καπιταλιστών) μετακομίζει στην Ελβετία.
    *
    Αντί άλλου σχολίου, παραθέτουμε ένα μικρό απόσπασμα από το λόγο του Αρη Βελουχιώτη στη Λαμία, στις 29 Οκτώβρη 1944:
    *
    «(...) Μας κατηγορούν ότι είμαστε όλοι κομμουνιστές και ισχυρίζονται ότι το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ είναι σκεπασμένες κομμουνιστικές οργανώσεις. Μα αυτή η κατηγορία μπορεί ν' αποτελέσει ντροπή ή έπαινο; (...)
    *
    Μας κατηγορούν ότι θέμε να καταργήσουμε τα σύνορα και να διαλύσουμε το κράτος. Μα το κράτος εμείς το φτιάχνουμε σήμερα, γιατί δεν υπήρξε, μια που αυτοί οι ίδιοι το είχανε διαλύσει.
    Ποιος είναι λοιπόν πατριώτης; Αυτοί ή εμείς;

    Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα και τρέχει να βρει κέρδη σ' όποια χώρα υπάρχουνε τέτοια. Γι' αυτό δε νοιάζεται κι ούτε συγκινείται με την ύπαρξη των συνόρων και του κράτους. Ενώ εμείς, το μόνο που διαθέτουμε, είναι οι καλύβες μας και τα πεζούλια μας.

    Αυτά, αντίθετα από το κεφάλαιο που τρέχει όπου βρει κέρδη, δεν μπορούν να κινηθούν και παραμένουν μέσα στη χώρα που κατοικούμε.

    Ποιος, λοιπόν, μπορεί να ενδιαφερθεί καλύτερα για την πατρίδα του; Αυτοί που ξεπορτίζουν τα κεφάλαιά τους από τη χώρα μας ή εμείς που παραμένουμε με τα πεζούλια μας εδώ;
    (...)
    Να λοιπόν, ποιος είναι ο πατριωτισμός τους!

    Αυτός φτάνει μέχρι το σημείο που δεν θίγονται τα οικονομικά τους συμφέροντα..
    ----------------------------

    Ο Άρης, όπως όλοι οι λαϊκοί επαναστάτες/αγωνιστές/ήρωες, "ανήκει" στο λαό. Οποιοσδήποτε εργαζόμενος μπορεί να επικαλεστεί τα λεγόμενά του, αρκεί να μην προσπαθεί να τον παρερμηνεύσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση