GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Υπάρχει άμεση ανάγκη καταβολής της δόσης»

Υπάρχουν κάποια πρώτα θετικά αχνά δείγματα που αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας για την έξοδο της χώρας από την κρίση, επισήμανε ο αναπλη...

Υπάρχουν κάποια πρώτα θετικά αχνά δείγματα που αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας για την έξοδο της χώρας από την κρίση, επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην εναρκτήριο εκδήλωση του Επιχειρηματικού Συμβούλιου Ελλάδας – Αυστραλίας (ΕΣΕΑ).
Ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε στην ποιοτική βελτίωση του κεφαλαίου της αξιοπιστίας της Ελλάδας που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό καθώς και στην ικανοποιητική εκτέλεση του προϋπολογισμού παρά την πολύ μεγάλη ύφεση. Υπογράμμισε, επίσης ορισμένα θετικά γεγονότα, όπως η σταδιακή επιστροφή καταθέσεων, η επιτάχυνση που παρατηρείται στο πρόγραμμα αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου μέσω μιας σειράς διαγωνισμών που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, καθώς και οι προσπάθειες δημιουργίας ισχυρών τραπεζικών σχημάτων.
Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, η χώρα περνά από την σφαίρα των λόγων και προθέσεων στην υλοποίηση δύσκολων αποφάσεων, κάνοντας λόγο για τις τεράστιες θυσίες των πολιτών την χρονική περίοδο 2010-2012 που έχουν φθάσει σωρευτικά τα 49 δισ. ευρώ ή 22% του ΑΕΠ.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για οριακή κατάσταση αναφορικά με τα χρηματοδοτικά διαθέσιμα, επισημαίνοντας ότι θα εντείνεται η πίεση μέχρι να εκταμιευτεί η δόση που εκκρεμεί. Υπάρχει άμεση ανάγκη καταβολής της δόσης, τόνισε χαρακτηριστικά.

8 σχόλια

  1. οι λαοί έχουν τους ηγέτες που τους αξίζουν
    Για να μήν ξεχνιώμαστε:

    -τι γίνεται με τους συγγενείς βουλευτών διορισμένων στη βουλή?
    Ποιοί είναι?
    Ονόματα!

    -Οι ρουσφετολογικά διορισμένοι στο νέο μουσείο Ακρόπολης(σχεδόν όλοι απο τον τόπο καταγωγής του Σαμαρά).τί γίνεται με αυτό?

    -Η υπόθεση του γιατρού στην Κέρκυρα που υπέγραφε επιδόματα σε τυφλούς οδηγούς ταξί?

    -Η υπόθεση του μεγαλοεκδότη με τα 5 εκκατομύρια στις ελβετικές άλπεις?

    -οι διπλοθεσήτες δημοσιογράφοι-στα pay-roll των υπουργείων?

    Τελικά είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

    Μας πετάνε μιά είδηση(π.χ.μεγαλογιατροί κωλονακίου)γνωρίζοντας οτι σε τρείς μέρες θα το έχουμε ξεχάσει!Αντί να βγούμε 5 εκκατομύρια έλληνες στους δρόμους απαιτώντας δικαιοσύνη,εμαείς ντυνόμαστε Ναζί να υποδεχτούμε τη Merkel.
    Τόσο γελοίοι είμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν ακούσατε τα ληγμένα τρόφιμα δεν θα τα πετούν από ΟΛΗΗΗΗ την Ευρώπη θα τα φέρνουν οι -ΠΟΥΣΤΟΕΜΠΟΡΟΙ- ΚΑΙ ΘΑ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΛΕΝΕ ΣΤΑ ΣΟΎΠΕΡ ΜΑΡΓΚΕΤ της Ελλάδος πιο φτηνά!!!

    Ποιος ρε γαμώ το μουνί των μανάδων όλων σας σκεφτικέ να πριμοδότηση την γαστρεντερίτιδα στην Ελλάδα!!!! .. ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΕΦΕΤ για αυτά ρε ΜΠΑΓΛΑΜΑΔΕΣ;

    Ακούστε καραγκιόζηδες Ελληνες πολιτικάντηδες, ήλθε η ώρα να πέσετε νεκροί μερικοί ΜΑΖΊ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΛΑΟΥΖΟΥΣ ΣΑΣ..

    Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ -ΌΛΩΝ ΣΑΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H Coca Cola πάει Ελβετία και η ΦΑΓΕ Λουξεμβούργο ”

    Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012 17:02
    Οι «πατριώτες» Έλληνες επιχειρηματίες βγάζουν τις επιχειρήσεις τους στο εξωτερικό. Οι «πατριώτες» εφοπλιστές, - ναι εκείνοι οι οποίοι προκλητικά έλεγαν στον Αλέξη Τσίπρα «ψάξε να μας βρεις για να μας φορολογήσεις» - δεν θέλουν να πληρώνουν φόρους.

    Και ο ελληνικός λαός πληρώνει την διεθνή κρίση του καπιταλισμού, ο οποίος δεν έχει σύνορα.

    Ποια είναι το μήνυμα, που αργά ή γρήγορα θα στείλουν οι ξένοι επιχειρηματικοί και επενδυτικοί κύκλοι; «Εδώ δεν κάθονται οι δικές σας επιχειρήσεις στη χώρα, θέλετε να έρθουμε και να επενδύσουμε εμείς;».

    Πρώτη η ΦΑΓΕ, επέλεξε να μεταφέρει την έδρα της από την Ελλάδα στο Λουξεμβούργο. Ακολούθως η κερδοφόρα Coca Cola 3Ε σχεδιάζει να μεταφερθεί στην Ελβετία και διαπραγματεύεται τη μετοχή της στα χρηματιστήρια του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης.

    Η Coca-Cola Hellenic ανακοίνωσε την εισαγωγή της στην premium κατηγορία του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου και την επικείμενη συμμετοχή της στο δείκτη FTSE 100, μέσω της ανταλλαγής μετοχών μεταξύ της Coca-Cola Hellenic και της Coca-Cola HBC AG. Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας αποφασίζει επίσης ότι είναι συμφέροντες για την ίδια και το σύνολο των κατόχων των μετοχών και των ADSs της Coca-Cola Hellenic οι όροι της δημόσιας πρότασης ανταλλαγής. Η Coca-Cola HBC AG θα αποτελεί πλέον τη νέα μητρική εταιρεία του Ομίλου, με έδρα την Ελβετία, με παράλληλη εισαγωγή στο ΧΑ και στο NYSE μέσω ADSs.

    ΓΑΜΉΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΡΕΕΕΕΕ, ΠΡΙΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΊΤΕ ΡΕΕΕΕΕ, ΚΑΤΆΣΧΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΑ ΛΗΓΜΕΝΑ ΝΑ ΤΑ ΦΑΝΈ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΙΕΣ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. (Reuters) - Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδα δόθηκε μια πληρωμή αποζημιώσεων ύψους 3,4 εκατ. ευρώ, όταν έφυγε από τον πρώην εργοδότη του, μια μεγάλη τράπεζα που θα ρυθμίζει τώρα, φαίνεται από έγγραφα που δείχνουν Reuters.

    Γιώργος Προβόπουλος απονεμήθηκε το ποσό όταν παραιτήθηκε ως αντιπρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς για να γίνει διοικητής της κεντρικής τράπεζας στην Ελλάδα και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το 2008. Η κλίμακα του pay-off, προηγουμένως άγνωστη στους περισσότερους Έλληνες, είναι πιθανό να αποδειχθεί αμφιλεγόμενη, που ανέρχονται σε περίπου € 2,8 εκατομμύρια ($ 3.600.000) μετά από φόρους.

    Ως διοικητής της κεντρικής τράπεζας, Προβόπουλος, τώρα 62, έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην ενδυνάμωση του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα, η οποία έχει λάβει δισεκατομμύρια ευρώ σε ρευστότητα από την ΕΚΤ και είναι στη γραμμή για έως και 50 δισ. ευρώ νέα κεφάλαια από το διάσωσης που παρέχονται από ευρωζώνη χώρες και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

    Η ελληνική κεντρική τράπεζα έχει αντιμετωπίσει επίσης επικρίσεις για την πρόσφατη διάσωση των προβληματικών κρατικών τρέξει Αγροτική Τράπεζα της χώρας (ΑΤΕ), που αριστερών Έλληνες Βουλευτές που περιγράφονται ως «ληστεία του αιώνα». Σε αυτή την συμφωνία, οι αρχές αποφάσισαν να τοποθετήσουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια της ΑΤΕ σε μια «κακή τράπεζα» και το χέρι το υπόλοιπο της ΑΤΕ στον Πειραιά.

    Η Τράπεζα της Ελλάδα, δήλωσε ο Προβόπουλος αντιμετωπίζουν καμία σύγκρουση συμφερόντων από την συμφωνία αποχώρησης του και είχε ενημερώσει πλήρως τις αρχές της πληρωμής. Όταν Reuters έστειλε ερωτήσεις για Προβόπουλος, η Τράπεζα της Ελλάδα νομική υπηρεσία απάντησε: «Σύμφωνα με την ισχύουσα ελληνική νομοθεσία, Κυβερνήτης Προβόπουλος κήρυξε την καταβολή αποζημιώσεων για όλες τις σχετικές φορολογικές και δικαστικές αρχές».

    Σε επιστολή του προς το Reuters, ο Δρ Βασίλειος Kotsovilis, νομική σύμβουλος της τράπεζας, πρόσθεσε: «Η αποζημίωση απόλυσης, έχει συμφωνηθεί σε προγενέστερο χρόνο και κάτω από πολύ διαφορετικές (προ κρίσης) συνθήκες, δεν ήταν ούτε ενός αυθαίρετου χαρακτήρα ούτε ένα έκτακτη φύση. "

    Kotsovilis είπε λεπτομέρειες της πληρωμής αναφέρθηκαν στην "στον Τύπο και τα blogs της περιόδου." Ωστόσο, το Reuters δεν μπόρεσε να βρει αναφορά της πληρωμής παρά τις εκτεταμένες έρευνες τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά.

    Πειραιά, ο οποίος μηνύει Reuters σε προηγούμενη έκθεση για την τράπεζα, είπε σε μια δήλωση: «Κατά την άποψη των νομικών διαδικασιών ... θεωρούμε σκόπιμο να σχολιάσει σε κάθε λεπτομέρεια."

    Πρόσθεσε: «Είναι αυτονόητο ότι η Τράπεζα Πειραιώς έχει πάντα πλήρη συμμόρφωση με τους κανόνες και τους κανονισμούς που διέπουν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα."

    ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

    Προβόπουλος, πρώην διευθύνων σύμβουλος στην Εμπορική Τράπεζα, η πέμπτη μεγαλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα, εντάχθηκε Πειραιώς, η τέταρτη μεγαλύτερη, στις 18 του Οκτώβρη 2006. Ως αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, είχε δικαίωμα σε ένα καθαρό μισθό των 580.000 ευρώ, συν τα έξοδα και ένα μπόνους.

    Στις 22 Μαΐου του 2008 παραιτήθηκε από τον Πειραιά μετά από 19 μήνες υπηρεσία. Τα έγγραφα που θεωρείται από Reuters δείχνουν ότι, την ημέρα πριν έφυγε από την τράπεζα, οι διευθυντές του ενέκρινε την καταβολή αποζημιώσεων από € 2.775.000, εκτός από την αμοιβή του από € 325.704 για πέντε μήνες εργάζονται εκείνη τη χρονιά.

    Η Τράπεζα της Ελλάδα επιβεβαίωσε η αποζημίωση απόλυσης ήταν € 3,46 εκατομμύρια προ φόρων και καταβλήθηκε στους Προβόπουλος εκείνο το μήνα. Είναι ανήλθαν σε περισσότερα από δύο εκατομμύρια ευρώ ανά έτος υπηρεσίας.

    Σχεδόν ένα χρόνο αργότερα, η συμφωνία εμφανίστηκε μέσα σε λίγα λεπτά της γενικής συνέλευσης των μετόχων που πραγματοποιήθηκε στις Πειραιά 30 Απριλίου του 2009, ο οποίος ζήτησε εκ των υστέρων έγκριση για την πληρωμή. Αν και τέτοιες συνελεύσεις των μετόχων είναι ανοικτή για τον Τύπο, η πληρωμή φαίνεται να έχουν περάσει απαρατήρητη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λούκα Κατσέλη, πρώην Έλληνας Υπουργός Οικονομίας και τώρα καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, ήταν ένας από εκείνους αγνοούν την πληρωμή, παρά το γεγονός ότι ένας εξέχων πολιτικός της αντιπολίτευσης εκείνη την εποχή. Όταν είπα από την πληρωμή αυτή την εβδομάδα, είπε: "Δεν είχα καμία προηγούμενη γνώση της αποχώρησης του κ. Γ. Προβόπουλου."

    Γιώργος Γκουγκουλή, ο πρόεδρος του ESETP, μια ένωση προσωπικού στην Τράπεζα Πειραιώς, ήταν επίσης αγνοούσε την αμοιβή-off για να Προβόπουλος. «Έχουμε επανειλημμένα ζητήσει από την Τράπεζα να αποκαλύψει σε μας πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο κορυφαία στελέχη και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αμοιβή, για παράδειγμα, με δικαιώματα προαίρεσης αγοράς μετοχών, και έχουν αρνηθεί ότι πάντα», είπε.

    Η κλίμακα της πληρωμής Προβόπουλος είναι αξιοσημείωτη, όταν ενάντια σε αυτό που πρακτικά των συνεδριάσεων των μετόχων ρεκόρ για τις πληρωμές σε άλλους σκηνοθέτες που έχουν αναχωρήσει Πειραιά. Ένας άλλος αντιπρόεδρος, Θεόδωρος Πανταλάκης, ήταν σε παρόμοια επίπεδα των αμοιβών στον Πειραιά με Προβόπουλο και έφυγε τον Δεκέμβριο του 2009 μετά από την εργασία για την τράπεζα από το 2004. Του δόθηκε ένα pay-off των € 470.000, σύμφωνα με τα πρακτικά των μετόχων, ανέρχεται σε λιγότερο από 100.000 ευρώ ανά έτος υπηρεσίας.

    Συγκριτικά, Προβόπουλος «pay-off ήταν τρεις φορές του μετά φόρων ετήσια αποζημίωση, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδα.

    Πανταλάκης δήλωσε στο Reuters ότι οποιεσδήποτε πληρωμές σε αυτόν ήταν «όπως έχουν καταγραφεί στα πρακτικά των συνεδριάσεων των μετόχων." Αποζημίωση απόλυσης του μπορεί να ήταν χαμηλότερες λόγω της επιδείνωσης της πιστωτικής κρίσης κατά τη χρονική στιγμή της αναχώρησής του.

    Είπε ότι από την καταβολή Προβόπουλος: «Δεν βρίσκω περίεργο, δεν έχω καμία ανάμνηση ότι κάτι ήταν εκτός της γραμμής."

    Μιχάλης Κολακίδης, ένας άλλος πρώην αντιπρόεδρος και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς, άφησε την τράπεζα το 2007, μετά από επτά χρόνια υπηρεσίας. Πειραιάς λογαριασμοί καταγράφουν καμία αποζημίωση απόλυσης για Κολακίδης εκείνο το έτος, αν και Κολακίδης δήλωσε στο Reuters ότι έλαβε μια πληρωμή ίση με δύο μισθούς χρόνια. Ο ίδιος αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ένας εκπρόσωπος του Πειραιά, δήλωσε: «Οι αμοιβές των ανώτερων διευθυντικών στελεχών της Τράπεζας Πειραιώς έχει καθιερωθεί και δεόντως εγκριθεί από όλες τις σχετικές εταιρικές επιτροπών και οργάνων, σε πλήρη συμμόρφωση με όλους τους ισχύοντες εσωτερικούς και εξωτερικούς κανονισμούς και καταγραφεί δεόντως ως τέτοια στις οικονομικές καταστάσεις της Τράπεζας. "

    Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το Reuters οικονομικές ρυθμίσεις Προβόπουλος »με τον Πειραιά, η Τράπεζα της Ελλάδα, δήλωσε ότι« οι λεπτομερείς απαντήσεις έχουν δοθεί στο ελληνικό κοινοβούλιο ", καθώς και άλλες σχετικές αρχές.

    Το θέμα προέκυψε στη Βουλή το 2009, επειδή οι φήμες άρχισαν να κυκλοφορούν στον τραπεζικό τομέα και πολιτικούς κύκλους για μια μεγάλη απώλεια επενδύσεων που υπέστη η Προβόπουλος λίγους μήνες μετά έφυγε από τον Πειραιά.

    Τον Σεπτέμβριο του 2007 ο ίδιος και άλλα ανώτερα στελέχη του Πειραιά είχε λάβει δάνεια από την τράπεζα για να αγοράσει μετοχές σε δικαιώματα θέμα ήταν στάσης. Σύμφωνα με έναν πρώην διευθυντή Πειραιά, όλα τα ανώτερα στελέχη της τράπεζας κλήθηκαν να λάβουν μέρος όταν ο τότε εκτελεστικός πρόεδρος της τράπεζας, Μιχάλης Σάλλας, ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει € 1.350.000.000 με την έκδοση περίπου 67m νέων μετοχών.

    "Ο καθένας πήρε μια επιστολή που έλεγε κάτι σαν:«..! Εδώ είναι ο επιμερισμός των μετοχών σας δανείου σας είναι προ-εγκρίνει Εγγραφείτε εδώ ", δήλωσε ο πρώην διευθυντής.

    Τράπεζα της Ελλάδα κανόνες επιτρέπουν στις τράπεζες να χρηματοδοτήσουν τη συμμετοχή των εργαζομένων σε θέματα δικαιωμάτων. Πειραιάς αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με τα δικαιώματα και το ζήτημα των δανείων λόγω της νομικής διαδικασίας κατά το Reuters.

    Τον Μάιο, Πειραιώς ανακοίνωσε ότι μηνύει Reuters σε μια προηγούμενη έκθεση για την τράπεζα ενοικίαση ακινήτων που ανήκουν σε εταιρείες που διοικούνται από Σάλλας και την οικογένειά του. Η τράπεζα διεκδικεί € 50 εκατομμύρια ως αποζημίωση. Reuters στέκεται με την ακρίβεια της έκθεσής του.

    «Σημαντική απώλεια»

    Σύμφωνα με τα αρχεία ανταλλαγή μετοχών, στις 17 Σεπτέμβρη του 2007 αγόρασε Προβόπουλος 212.911 μετοχές στον Πειραιά, αφού αγόρασε τα δικαιώματα για τη συμμετοχή στην προσφορά μια εβδομάδα νωρίτερα. Για να καλύψει το κόστος Προβόπουλος πήρε ένα δάνειο από τον Πειραιά για € 5.024.812, σύμφωνα με τις δικές του δηλώσεις αργότερα.

    Αγόρασε άλλα 23.250 μετοχές στις 28 Δεκεμβρίου 2007, στο πλαίσιο ενός προγράμματος δικαιωμάτων προαίρεσης μετοχών.

    Μετά την αναχώρηση από τον Πειραιά, που πραγματοποιήθηκε Προβόπουλος σε μετοχές του για τρεις μήνες, ενώ ήταν διοικητής της κεντρικής τράπεζας την εποπτεία του τραπεζικού συστήματος. Είχε ενημερωθεί νομικοί σύμβουλοι και έχουν πει ότι «η ιδιοκτησία του χαρτοφυλακίου δεν ... επηρεάζουν με οποιοδήποτε τρόπο τη νομιμότητα των καθηκόντων του», το γραφείο του είπε αργότερα κοινοβούλιο.

    Προβόπουλος πώλησε τις μετοχές τον Οκτώβριο του 2008 μετά την κατάρρευση της Lehmann Brothers έστειλε τραπεζικών μετοχών βυθίζει. Κατάλαβε € 2.449.256 - πολύ λιγότερο από ό, τι οφειλόμενου δανείου του στον Πειραιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η κερδοσκοπία για το χρέος Προβόπουλος »στον πρώην εργοδότη του ζητηθεί Μιχαήλ Καρχιμάκης, τότε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, να υποβάλλουν ερωτήσεις στην Βουλή των Ελλήνων. Προβόπουλος απάντησε με μια επίσημη δήλωση από τον διευθυντή του γραφείου του.

    Είπε ότι είχε υποστεί "σημαντική ζημιά" στις μετοχές του Πειραιά και αποπληρωμή του δανείου του προς την τράπεζα με τα έσοδα από την πώληση μετοχών συν μία προσωπική επιταγή για € 2,1 εκατομμύρια. Η δήλωση στο κοινοβούλιο δεν έκανε καμία αναφορά στο γεγονός ότι Προβόπουλος είχε χορηγηθεί αποζημίωση απόλυσης € 3,4 εκατομμυρίων από τον Πειραιά.

    Δεν υπήρχε νομική υποχρέωση για να δηλώσει Προβόπουλος αποζημίωση απόλυσης του στο κοινοβούλιο και η Τράπεζα της Ελλάδα είπε ότι δεν είχε αναφερθεί «οφείλεται στο γεγονός ότι ο τότε βουλευτής ζητώντας από τις ερωτήσεις του περιορίζεται στην πώληση των μετοχών της Πειραιώς."

    Αλλά Καρχιμάκης, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε στο Reuters ότι, κατά τη γνώμη του, Προβόπουλος είχε την ηθική υποχρέωση να αποκαλύψει την πληρωμή και να καταστήσει σαφή τα περιουσιακά του στοιχεία και την πηγή τους. "Αυτή είναι μια περίοδος κατά την διαφάνεια για τα δημόσια πρόσωπα είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ», είπε.

    Προβόπουλος μισθό »ως κυβερνήτη της κεντρικής τράπεζας δεν έχει δημοσιευθεί. Ωστόσο, η Τράπεζα της Ελλάδα δήλωσε στο Reuters ο μισθός του είναι 50 τοις εκατό χαμηλότερος από ό, τι ήταν όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του, αφού είχε εγκρίνει δύο περικοπές αμοιβών κατά τη διάρκεια της κίνησης λιτότητας της χώρας. Προβόπουλος λαμβάνει τώρα μια μετά φόρων «μηνιαία» μισθός που καταβάλλεται από € 7.615, όπως και για πολλούς Έλληνες δημοσίους υπαλλήλους, 14 φορές το χρόνο, δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα.

    Τον Αύγουστο, Προβόπουλος υπερασπίστηκε την εξαγορά του Πειραιά της ΑΤΕ στο ελληνικό κοινοβούλιο. Όταν τον ρώτησαν νομοθέτες σχετικά με το Reuters εκθέσεις που αφορούν Σάλλας, Προβόπουλος ήταν απορριπτικοί. Είπε ότι οι εκθέσεις που αναφέρονται "σε μεμονωμένα περιστατικά, τις επιπτώσεις που παρουσιάζονται ως γεγονότα και επιλεγμένα τμήματα των δηλώσεων από ειδικούς και μη ειδικούς να καταλήξουμε σε ένα αυθαίρετο συμπέρασμα, κατά τη γνώμη μου - ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα πάσχει από κακή εταιρική διακυβέρνηση και η ανεπαρκής κανονισμού. "

    Αν αυτό ήταν αλήθεια, είπε ο Προβόπουλος, "τότε σήμερα θα υπήρχαν τράπεζες μείνει όρθια».

    (Αυτή η ιστορία αφαιρεί ευρώ σημάδι στην τρίτη παράγραφο από το κάτω μέρος)

    (Υποβολή εκθέσεων από Stephen Grey και Νικόλας Λεοντόπουλος? Επιμέλεια από τον Richard Woods και Simon Robinson)


    ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΦΑΞΟΜΕ ΜΑΚΑΛΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΡΕ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νομιμοποιούν την πώληση ληγμένων τροφίμων!

    νακοινώθηκε χτες από τα υπουργεία Ανάπτυξης και Υγείας η «Νέα Υγειονομική Διάταξη» που διέπει τη διακίνηση ειδών διατροφής και τους «Νέους Κανόνες Διακίνησης / Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (ΔΙΕΠΠΥ)», στους οποίους συνοψίζεται το «πνεύμα»... «εκσυγχρονισμού» των μέχρι σήμερα διατάξεων.

    Κραυγαλέα είναι η διάταξη των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ με την οποία «επιτρέπεται η διάθεση τροφίμων περασμένης χρονολογίας ελάχιστης διατηρησιμότητας, πλην όσων προσδιορίζονται από την κείμενη νομοθεσία ως ευαλλοίωτα, με τον όρο ότι αυτά θα πωλούνται σαφώς διαχωρισμένα από τα άλλα τρόφιμα και σε πινακίδα που θα αναρτάται σε αυτά, θα αναγράφεται, με κεφαλαία γράμματα, η φράση ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ».

    Ο χρόνος περασμένης διατηρησιμότητας κυμαίνεται από μία βδομάδα μέχρι τρεις μήνες. Ακόμη, «την αποκλειστική ευθύνη, στις περιπτώσεις αυτές, για την καλή υγιεινή κατάσταση των προϊόντων φέρει ο πωλητής», βλέπε ο επιχειρηματίας!

    ΦΑΤΕ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΣΑΣ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ...ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΜΠΟΥΚΑΡΟΜΕ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΜΕ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ ΣΑΝ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΆΣΕΤΕ ΤΑ ΑΡΧΊΔΙΑ ΜΑΛΑΚΕΣ.

    ΓΑΜΟΥΜΕ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΡΕΣ ΣΑΣ ΠΟΥΣΤΡΟΝΙΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ...ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΩ ΚΑΝΕΙ Η ΖΩΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση