GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ίαν Θορπ: "Ήμουν αλκοολικός και έπασχα από κατάθλιψη"

Το προσωπικό του δράμα ξεδιπλώνει μέσα από την αυτοβιογραφία του ο διάσημος κολυμβητής Ίαν Θορπ... Ο κάτοχος εννέα ολυμπιακών μεταλλίων κ...

Το προσωπικό του δράμα ξεδιπλώνει μέσα από την αυτοβιογραφία του ο διάσημος κολυμβητής Ίαν Θορπ...
Ο κάτοχος εννέα ολυμπιακών μεταλλίων και πιο επιτυχημένος αθλητής της Αυστραλίας στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, αποκάλυψε πως στο απόγειο της δόξας του, έπασχε από κατάθλιψη και στράφηκε στο αλκοόλ για να ελέγξει τη διάθεση του.
Σκέφτηκε αρκετές φορές να αφαιρέσει τη ζωή του, επιλέγοντας και σημεία στην πόλη του, το Σίδνεϊ όπου θα μπορούσε να αυτοκτονήσει!
Αναφερόμενος στον εθισμό του στο αλκοόλ είπε "ήταν ο μοναδικός τρόπος για να καταφέρω να κοιμηθώ. Δεν συνέβαινε κάθε βράδυ, αλλά υπήρξαν πολλές περιπτώσεις την περίοδο 2002-04 όταν έκανα προετοιμασία για να υπερασπιστώ τους τίτλους μου στην Αθήνα. Κακοποιούσα τον εαυτό μου με αυτόν τον τρόπο. Πάντοτε μόνος και ντρεπόμουν για τον εαυτό μου".
Ο Θορπ εγκατέλειψε ουσιαστικά την κολύμβηση μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, όταν και κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια, ένα αργυρό και ένα χάλκινο. Μόλις πρόσφατα είπε την αλήθεια στους γονείς του, ότι τα χρόνια εκείνα που ήταν ένας από τους καλύτερους και πιο αναγνωρίσιμους αθλητές στον κόσμο, υπέφερε από κατάθλιψη.
Μετά την αποχώρηση του από την ενεργό δράση το 2006 ο Θορπ μετακόμισε μόνιμα στο Λος Άντζελες, πήρε αρκετά κιλά και όταν αποφάσισε να επανέλθει στους αγώνες έχασε το περιττό βάρος. Φυσιολογικά δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ωστόσο βρέθηκε στο Λονδίνο με την ιδιότητα του σχολιαστή στο BBC.
Στο βιβλίο αναφέρεται και στη σεξουαλική ζωή του.
"Δεν είμαι ομοφυλόφιλος και όλες οι ερωτικές εμπειρίες μου ήταν με γυναίκες. Με ελκύουν οι γυναίκες, αγαπώ τα παιδιά και θέλω να αποκτήσω οικογένεια μια μέρα. Ξέρω πως είναι να μεγαλώνεις και να σου ορίζουν ποια είναι η σεξουαλικότητα σου και μετά να συνειδητοποιούν πως δεν είναι η πραγματικότητα. Με κατηγόρησαν πως είμαι γκέι προτού καταλάβω ποιος είμαι".

Πηγή: sport24

2 σχόλια

  1. "ΣΦΑΓΗ" ετοιμάζουν οι 3 καβαλέρος, αφού υποχρεώσουν τους βουλευτές τους να ψηφίζουν τα ΑΘΛΙΑ μέτρα των 13,5 δισ. ευρώ.
    Υπουργοί και βουλευτές των τριών κομμάτων θα διαγραφούν ή θα παραμεριστούν για να τακτοποιήσουν οι 3 "ηγέτες" τους παρατρεχάμενους κολλητούς. Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου, αφού τους ταπεινώσουν με το "ΝΑΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ" και μετά θα τους εξαφανίσουν πολιτικά !
    Δύσκολα τα πράγματα για τα "μπακογιαννάκια" και τα "καραμανλάκια" στη ΝΔ ! Νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Βενιζέλος είναι εξοργισμένος με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις και τον Κουβέλη υπάρχει παγωμάρα στα 3 κόμματα. Προβληματισμός και στη ΝΔ γιατί σήμερα άρχισαν πιο έντονες αποδοκιμασίες προς βουλευτές της ΝΔ, ενώ στην άφιξη του Άξιον Εστί οι χιλιάδες πιστών δεν χειροκρότησαν τους κυβερνητικούς υπουργούς και βουλευτές, ενώ ακούγονταν και αρνητικά σχόλια γι' αυτούς !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. σου αρέσει το μπουκάλι στην κωλοτρυπίδα σου ...εε........!!



    το ΠΑ$$ΟΚ είναι πάντα ΕΔΩ.

    απλώς, τώρα τελευταία το λένε και..£ΥΡΙΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση