GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βρισκόμαστε στο αρχικό στάδιο της αναδιάρθρωσης της οικονομίας

  Την εκτίμηση ότι το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών θα διαμορφωθεί το 2012 στο 3,5% του ΑΕΠ από 8,8% του ΑΕΠ το 2011...

 
 Βρισκόμαστε στο αρχικό στάδιο της αναδιάρθρωσης της οικονομίας
Την εκτίμηση ότι το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών θα διαμορφωθεί το 2012 στο 3,5% του ΑΕΠ από 8,8% του ΑΕΠ το 2011 διατυπώνει η Alpha Bank στο Εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων που δημοσιοποίησε σήμερα.
Η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank υποστηρίζει ότι η ταχεία βελτίωση ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου 2012, με την εμφάνιση πλεονάσματος άνω των 2,77 δισ. ευρώ, αποτελεί εξέλιξη ιστορικής σημασίας, διαμορφώνοντας το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών στο 8μηνο Ιανουαρίου-Αύγούστου 2012 σε 3 δισ. ευρώ ή 1,5% του ΑΕΠ έναντι ελλείμματος ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών ύψους 12,5 δισ. ευρώ ή 6% του ΑΕΠ στο αντίστοιχο 8μηνο του 2011.
Το αποτέλεσμα αυτό δημιουργεί βάσιμες ελπίδες ότι το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών θα διαμορφωθεί για το 2012 στο 3,5% του ΑΕΠ από 8,8% του ΑΕΠ το 2011 και 10,3% του ΑΕΠ το 2009.
Έτσι, ανοίγει ο δρόμος για μηδενισμό του ελλείμματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών το 2013 (για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες) και τη δημιουργία πλεονάσματος από το 2014, ήτοι ένα έτος ενωρίτερα απ’ ότι εκτιμούσε η Alpha Bank.
Στην έκθεση σημειώνεται ότι «τα στοιχεία δείχνουν πως βρισκόμαστε στα αρχικά στάδια της αναδιάρθρωσης της ελληνικής οικονομίας υπέρ των εξαγωγών και της υποκατάστασης εισαγωγών και είναι εξαιρετικά σημαντικό το ότι τα στοιχεία του ισοζυγίου πληρωμών δείχνουν ήδη ότι βρισκόμαστε αναμφισβήτητα στη σωστή πορεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση