GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΨΑΡΙΩΝ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΛΑΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩ.

ΤΟΥ ΜΑΝΔΑΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ .  Τι κοινό έχει το θαύμα από τον Χριστό,  του πολλαπλασιασμού των ψαριών με αυτό των κυβερνώντων και της τ...

ΤΟΥ ΜΑΝΔΑΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
Τι κοινό έχει το θαύμα από τον Χριστό,  του πολλαπλασιασμού των ψαριών με αυτό των κυβερνώντων και της τρόικας. Ο Χριστός σε μια σύναξη λοιπόν, σύμφωνα με την παράδοση, πολλαπλασίασε τα λίγα ψάρια που υπήρχαν και τα έδωσε στους μαθητές του όπως και στον κόσμο που τον άκουγε. Εκείνοιείδαν τα πολλά ψάρια και έκπληκτοιμίλησαν για θαύμα.
Η Ελληνική κυβέρνηση με τους τροικανούς, τι κοινό έχουν; Απλώς από τον……..
Μάιο μας είπαν ότι αν δεν παίρναμε την δόση θα είχαμε ξοφλήσει και μάλιστα έτσι κερδήθηκαν και οι εκλογές με το σύνθημα ή εμείς ή η πτώχευση. Αλλά ακόμα την δόση την παίρνουμε και όλα πληρώνονται κανονικά.
Και ας πάρουμε τα πράγματα της διακωμόδευσης του θρίλερ της δόσης που έρχεται κάθε φορά να εκβιάσει για την λήψη όλο και ποιο δυσβάστακτων και ολιγαρχικών μέτρων που μόνο σκοπό έχουν την εξαθλίωση του βιοτικού και πολιτιστικού επιπέδου των Ελλήνων και το ξεπούλημα των Ελληνικών διαμαντιών (αλλιώς πως μπορούμε να εξηγήσουμε το γεγονός ότι κάθε φορά που ιδιωτικοποιούνται υπερκερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις το χρηματιστήριο ακριβώς,  βρίσκεται στην μεγαλύτερη πτώση και πάντα οι εταιρίες είναι κερδοφόρες εκτός της Ολυμπιακής που φυσικά πουλήθηκε χωρίς χρέη όπως ήταν και το σωστό).
Έτσι μας είχαν πει ότι αν δεν παίρναμε αυτά τα 31,5 δις έως τον Μάιο η χώρα θα οδηγείτο σε χρεοκοπία και φυσικά οι συνέπειες θα ήταν η εξαθλίωση και η πτώχευση των Ελλήνων πολιτών. Βέβαια οι εκλογές κερδήθηκαν αλλά τα δις ευρώ δεν μπήκαν στα ταμεία. Η πτώχευση πήγε για το τέλος Ιουλίου και φυσικά πήρε μετά παράταση για το τέλος Αυγούστου, που έγινε τέλος Σεπτεμβρίου και στο τέλος,  τέλος Νοεμβρίου. Σε όλο αυτό το διάστημα, ενώ δεν θα υπήρχε φράγκο στα ταμεία, όπως θα έλεγαν έναν καιρό, και οι συντάξεις πληρώνονται και οι υπάλληλοι πληρώνονται και φυσικά και τα 43 υπουργεία δεν λένε να τα καταργήσουν γιατί εκεί λεφτά υπάρχουν. Για σκεφτείτε κοστίζουν οι συντάξεις των 350 ευρώ και δεν κοστίζουν τα 43 υπουργεία με τους υπουργούς και τους παρατρεχάμενους τους, των 10-15000 ευρώ,  ενώ μόνο η Αμερική έχει 42 υπουργούς στηνκυβέρνηση των 300 εκατομμυρίων Αμερικανών. Αντ’αυτού το μόνο που ακούμε είναι τα σκληρά μέτρα που κάθε φορά γίνονται και ποιο σκληρά και φυσικά οι προϋπολογισμοί ποτέ δεν βγαίνουν γιατί απλώς έχουν γίνει για να μην βγουν ποτέ και να επιφέρουν ακόμα σκληρότερα μέτρα. Και ω του θαύματος, εν έτη 2012 τα χρήματα που δεν υπάρχουν, εκταμιεύονται κανονικά. Το χρέος ανεβαίνει παρά τα κουρέματα των ταμείων και των συντάξεων όπως και των μισθών(αυτό είναι ένα άλλο οικονομικό θαύμα των υπερεγκεφάλων του συστήματος)…πως γίνεται να κόβεις δώρα, συντάξεις, μισθούς και όλα τα επιδόματα και όχι μόνο να έχεις όφελος αλλά χειροτέρευση… άρα κάπου αλλού βρομάει το ψάρι και ίσως όπως λέει και ο λαός από το κεφάλι.
Και ας πάρουμε την περιβόητη δόση.Hπεριβόητη δόση, που έπρεπε να δοθεί τον Ιούνιο αλλιώς είχαμε χαθεί, θα δοθεί στα τέλη Νοεμβρίου κατανεμημένη σε 25,4 δις για τις τράπεζες, σε 4,6 σε τοκοχρεολύσια κάτι ψιλά που χρωστάμε σε δόσεις και μένουν 500-600 ίσως εκατομμύρια για όλες τις άλλες ανάγκες …. είναι να γελάς ή να κλαίς. Και μετά στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αφού είναι ιδιωτικές γιατί ο  προϋπολογισμός να πληρώσει με δημόσιο  χρέος τους παγκόσμιους  νταβατζήδες. Όταν έχουν κέρδη αυτά είναι υπέρογκα και δεν τα μοιράζονται με κανέναν όταν έχουν έλλειμμα θα το πληρώσει ο συνταξιούχος των 350 ευρώ;  Μάλιστα όταν υπήρχε ρευστότητα με 2-3% πληθωρισμό σκορπούσαν δάνεια ενοχλώντας από το πρωί ως το βράδυ  με το τηλέφωνο  και το κλασσικό έχουμε έτοιμα για εσάς δάνειο 15-20.000 ευρώ με χαμηλό επιτόκιο, και όταν ρωτούσες για το επιτόκιο, τότε σου ερχότανε ο ουρανός σφοντύλι όπως λέμε, μόνο 14-15%(προσοχή δεν θεωρούνταν τοκογλυφία, «ώ μοντιέ» ή «ώ σινιόρε» ή « ώ κύριε» όπως λέμε)…. με τα έξοδα όμως και αν ήσουν αφελής έπεφτες στην παγίδα. Τώρα τα κέρδη έφυγαν και οι καταθέσεις επίσης και κύριοι υπαίτιοι αυτού του παιχνιδιού είναι ακριβώς οι τραπεζίτες.
Και επιμένω γιατί ο συνταξιούχος και ο μεροκαματιάρης όπως και ο μικρομεσαίος να επωμιστεί ένα δάνειο ιδιωτικό που θα φέρει μόνο δανεισμό και ανάπτυξη μηδέν. Γιατ, εντάξει θα δώσουν τα δάνεια και λοιπόν; Πως θα πληρωθούν όταν δεν υπάρχει αγοραστική δύναμη και πως θα πληρωθούν όταν δεν υπάρχει παραγωγή; Αποτέλεσμα την επόμενη φορά να μιλάμε για επανακεφαλαιοποίηση και επαναδανεισμό αφού στην παραγωγική βάση δεν γίνεται καμία προσπάθεια ….και πάει λέγοντας
Από την άλλη αφού το κράτος λοιπόν μπορεί και αυτοεξυπηρετείται με τα έσοδα του γιατί έχουμε ανάγκη την δόση; Η  απάντηση από τους οικονομολόγους είναι: για να υπάρξει ρευστότητα στις τράπεζες που θα πάρουν τα λεφτά και θα δανείζουν τον κόσμο. Δηλαδή μια από τα ίδια.  Θα δανειστούμε, για να δανείζουμε και για την παραγωγή τίποτα. Και εδώ αν είναι αλήθεια αυτοί που φυγάδευσαν τα λεφτά και δεν υπάρχει ρευστότητα, ίσως είναι  οι ίδιοι κύριοι που θα πάρουν ακριβώς αυτά τα λεφτά που θα τα πληρώσει όμως ο εργαζόμενος του ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα, ο μικρομεσαίος και ο τίμιος επιχειρηματίας.
Δηλαδή με λίγα λόγια ένα πρόβλημα του ιδιωτικού τομέα, αφού οι τράπεζες είναι ιδιωτικές, θα το επωμιστεί ο κρατικός προϋπολογισμός και η μεσαία τάξη για να έχουμε τους υπερβαρόνους που θα διευθύνουν τις τύχες της οικονομίας και θα εκβιάζουν καταστάσεις.
Y.Γ.  Όλα φυσικά γίνονται για να περάσουν τα εργασιακά μέτρα που θα διευκολύνουν τους μεγαλοκαρχαρίες να αγοράσουν σε τιμές εξευτελιστικές τον δημόσιο πλούτο της Ελλάδος, ποιος μπορεί να αντισταθεί με ανεργία στο 30% και φυσικά να πληρώνουν μισθούς Ουγκάντας και ν α αποκομίζουν τεράστια κέρδη όπως ακριβώς στην φίλη και Κουμουνιστική Δημοκρατία της Κίνας, όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι ακριβώς λίγο μικρότερα από αυτά του κανίς σκυλάκι, της κυρίας της διπλανής πόρτας, με 14 ωρα εργασίας και 45 λεπτά ανάπαυσης . Αν δεν αντέχεται ……τότε το κοιμητήριο προσφέρει ….ανάπαυση …..αιώνια, …..γιατί ούτε ασφάλιση προβλέπεται.
 E-mail: panosmandalos@yahoo.gr.

kafeneio-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση