GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φιλόδοξα τα μεταρρυθμιστικά μέτρα που ανακοίνωσε η Σλοβενία

Φιλόδοξα χαρακτήρισε η αποστολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), που ολοκλήρωσε την φθινοπωρινή επίσκεψή της στη Λιουμπλιάνα, ...

Φιλόδοξα χαρακτήρισε η αποστολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), που ολοκλήρωσε την φθινοπωρινή επίσκεψή της στη Λιουμπλιάνα, τα μεταρρυθμιστικά μέτρα που ανακοίνωσε η σλοβενική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της δυσμενούς κατάστασης στην οποία περιήλθε η οικονομία.
Σύμφωνα με την έκθεση της αποστολής, η Σλοβενία χρειάζεται άμεση λήψη προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση των διαρθρωτικών αδυναμιών και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης.
Ωστόσο, προστίθεται, η επιτυχία θα εξαρτηθεί από την ορθή και έγκαιρη εφαρμογή των μέτρων αυτών.
Η έκθεση επισημαίνει πως οι προτεινόμενες περικοπές στους μισθούς στο δημόσιο τομέα είναι πολύ φιλόδοξη και χαιρετίζει τις προσπάθειες για να αποφευχθεί η υπερβολική συμπίεση των μισθών.
Επίσης, το ΔΝΤ συνιστά την επανεκτίμηση των νομοθετημένων μειώσεων του συντελεστή φόρου εισοδήματος και των γενναιόδωρων επιδομάτων για επενδύσεις.
Στο μεταξύ, χθες, ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ που επισκέφθηκε τη Λιουμπλιάνα, Αντόνιο Σπιλιμπέργκο χαρακτήρισε την ύφεση στη Σλοβενία ως μία από τις χειρότερες στην ευρωζώνη, προσθέτοντας ότι θα συνεχιστεί και το επόμενο έτος. Παρά το γεγονός ότι είναι επώδυνα, τα μέτρα για την βραχυπρόθεσμη δημοσιονομική εξυγίανση είναι απαραίτητα και πρέπει να ληφθούν επειγόντως, πρόσθεσε.
Το ΔΝΤ προβλέπει συρρίκνωση της σλοβενικής οικονομίας κατά 2,2% φέτος και κατά 1% το 2013.
Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η κρίση απέδειξε πως το οικονομικό μοντέλο που ακολουθούσε η χώρα στο παρελθόν είναι ασταθές και η χώρα αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις, σημείωσε.
Αναφερόμενος στο μερίδιο του κράτους στον τραπεζικό τομέα σημείωσε ότι οι κρατικές τράπεζες αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με το ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων, γεγονός που προβληματίζει και τις αγορές.
Με το δημόσιο χρέος της Σλοβενίας να βρίσκεται σε χαμηλότερο επίπεδο, έναντι άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι ιδιωτικοποιήσεις δεν είναι σημαντικές μόνο για τη μείωση του χρέους, αλλά και για τη διασφάλιση της καλύτερης διοίκησης των εταιρειών που έχουν υψηλό βαθμό έκθεσης στο χρέος, πρόσθεσε ο κ.Σπιλιμπέργκο.

1 σχόλιο

  1. ... ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΆΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΊΜΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΏΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ...

    12 με 20 δις ευρώ στέλνουν οι αλλοδαποί λαθραίοι στις χώρες τους κάθε χρόνο με εμβάσματα τραπεζών εντελώς αφορολόγητα. Στις ΗΠΑ οι μεξικανοί μετανάστες εάν στείλουν χρήματα στη χώρα τους, τους παρακρατείται το 30% του ποσού που στέλνουν. Ιδού λοιπόν η λύσις.

    Εάν φορολογήσουμε με 30% τα εμβάσματα των αλλοδαπών, αμέσως σε ένα χρόνο θα έχουμε από 4 μέχρι 6 δις στα ταμεία του κράτους. Ορίστε, εγώ ήδη σας βρήκα πολύ περισσότερα από τα 3 δις που ψάχνετε. Γιατί το ψάχνετε λοιπόν ακόμα;

    Οι λαθραίοι θα προσφέρουν επιτέλους κάτι σε αυτό το ξενολαγνικό μπουρδελοκράτος; Γιατί θα πρέπει να τα έχουν όλα τσάμπα σε αντίθεση με τους Έλληνες που τους έχετε ξεζουμίσει; Μήπως οι Έλληνες είναι οι λαθρομετανάστες και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι ακόμα;

    Και εσείς νεοέλληνες στουρνάρια θα ξυπνήσετε ποτέ; Θέλετε να συνεχίσουν να σας ξεζουμίζουν τους μισθούς και τις συντάξεις για να ταΐζουν τους λαθραίους με τα δικά σας χρήματα και να τα έχουν όλα τσάμπα σε αντίθεση με εσάς που γίνατε τελικά λαθρομετανάστες στην ίδια σας την χώρα;;
    A. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση