GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Και στην Πάτρα η Ακαδημία των Πολιτών

Η Ακαδημία των Πολιτών είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία (πιστοποιημένη με ISO 9001), η οποία έχει συγκροτηθεί από ακαδημα...


Η Ακαδημία των Πολιτών είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία (πιστοποιημένη με ISO 9001), η οποία έχει συγκροτηθεί από ακαδημαϊκούς, με σκοπό την ίδρυση Ανοιχτών Λαϊκών Πανεπιστημίων και τη δια βίου κατάρτιση των πολιτών σε όλη την Ελλάδα.
Επιστημονικά υπεύθυνος της Ακαδημίας των Πολιτών είναι ο κ. Ευστράτιος Παπάνης, Επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ενώ Επιστημονικοί επόπτες είναι ο Καθηγητής Κώστας Ζώρας, π. Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Αιγαίου και ο κ. Νίκος Παπαδάκης, Αναπληρωτής καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης, επισημαίνει το thebest.gr
Μέχρι στιγμής, η Ακαδημία των πολιτών δραστηριοποιείται σε 42 πόλεις της Ελλάδας, 2 πόλεις της Κύπρου και πρόσφατα ιδρύθηκε και τμήμα της Ακαδημίας στο Αννόβερο της Γερμανίας, ενώ στα προγράμματα της συμμετέχουν πάνω από 2500 σπουδαστές. Τα αντικείμενα που διδάσκονται αφορούν τους κλάδους της Ψυχολογίας-Συμβουλευτικής, Ιατρικής, Ιστορίας, Κοινωνιολογίας, Δημοσιογραφίας, ενώ κάθε χρόνο το πρόγραμμα αξιολογείται και εμπλουτίζεται με νέες θεματικές.
Τα μαθήματα είναι ακαδημαϊκού επιπέδου και διανθίζονται από παράλληλα σεμινάρια, όπως τεχνικές διαπραγμάτευσης, δεξιότητες ηγεσίας, καλλιέργεια ομαδικού πνεύματος κλπ.
Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα θεσμό ελεύθερης και δημιουργικής επιμόρφωσης, με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών διανοουμένων και επιστημόνων και σημαντικό εύρος θεμάτων γενικού ενδιαφέροντος. Στο πλαίσιο αυτό, σε μια σειρά εβδομαδιαίων διαλέξεων, ανάλογων θεματικών κύκλων μαθημάτων, οι ομιλητές αναπτύσσουν έγκυρα και εκλαϊκευμένα θέματα των αρμοδιοτήτων τους, με στόχο όχι μόνο τη μετάδοση της γνώσης, αλλά και την ευαισθητοποίηση των σπουδαστών, και την πρόκληση εποικοδομητικού διαλόγου με αμφίρροπο όφελος.
Το συνολικό πρόγραμμα της Ακαδημίας των Πολιτών είναι τετραετές. Το κάθε ακαδημαϊκό έτος έχει διάρκεια από τον Οκτώβριο μέχρι τον Ιούνιο και χωρίζεται σε δυο κύκλους σπουδών με εξάμηνη διάρκεια. Στο κάθε εξάμηνο διδάσκεται κάθε φορά διαφορετική θεματική ενότητα. Στο πρώτο ακαδημαϊκό έτος οι θεματικές ενότητες είναι για το 1ο εξάμηνο ψυχολογία και για το 2ο Συμβουλευτική. Από το 2ο έτος και μετά, το πρόγραμμα σπουδών της Ακαδημίας διαμορφώνεται από τις επιλογές των συμμετεχόντων.
Η φοίτηση αφορά όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως κοινωνικού, μορφωτικού και οικονομικού επιπέδου. Η απήχηση στο κόσμο είναι τόσο μεγάλη που τα αιτήματα για ίδρυση νέων ακαδημιών έρχονται από όλες τις περιοχές της χώρας.
Τα έσοδα χρησιμοποιούνται για τη λειτουργία και ίδρυση Ακαδημιών σε όλη την Ελλάδα. Δεν επιμερίζονται κέρδη. Εάν προκύψουν κέρδη αυτά αξιοποιούνται για την παροχή δωρεάν σεμιναρίων στους εγγεγραμμένους σπουδαστές, με τις παρακάτω θεματικές ενότητες:
o Κάλυψη πρώτων βοηθειών λόγω έκτακτων ή μη φυσικών μαζικών
o Πένθος – Διαζύγιο
o Εισαγωγή στο Ψυχόδραμα
o Οικογενειακή Συμβουλευτική
o Αυτοβελτίωση (self improvement) και θετική ανάδραση(positive feedback) μέσα από την τέχνη
Αναφορικά με τα μαθήματα της Ακαδημίας των πολιτών ετησίως γίνονται 26 τρίωρες εβδομαδιαίες διαλέξεις και το κόστος συμμετοχής για κάθε εκπαιδευόμενο ανέρχεται στα 80 ευρώ /χρόνο, ενώ για τις ευπαθείς ομάδες (άνεργους, φοιτητές, ΑΜΕΑ, πολύτεκνους, τρίτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες) και Συλλόγους (άνω των 10 ατόμων) το κόστος διαμορφώνεται στα 40 ευρώ /χρόνο.
Με την εγγραφή του ο σπουδαστής παραλαμβάνει τη σπουδαστική του ταυτότητα (πάσο), όπου καταγράφονται οι παρουσίες του στις διαλέξεις και με την επίδειξη της οποίας απολαμβάνει εκπτώσεων και προσφορών από συμβεβλημένες με την ΑτΠ επιχειρήσεις.

2 σχόλια

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΣΑΜΑΡΑ, ΣΕ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ !
    ΠΑΣ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΣΕ ΨΗΦΙΣΕ !
    ΤΟΥΣ ΠΑΣ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΤΑ ΥΨΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΓΩΣΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΕΚΕΙΝΟΙ ΘΑ ΣΕ ΑΠΟΘΕΩΣΟΥΝ !
    ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΙΖΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΤΑΡΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΙΣ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ, ΤΑ ΤΡΙΤΕΚΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΙΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΓΙΕΣ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΟΣΚΟΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΣΕ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΟΥΝ ΣΑΝ ΧΑΧΟΛΟΙ !
    ΤΟΥΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙΣ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΕΙΣ, ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΘΑ ΣΕ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΝ !
    ΤΟΥΣ ΚΟΒΕΙΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ, ΦΑΡΜΑΚΑ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ, ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΣΑΝ ΚΟΤΕΣ ΚΑΘΟΝΤΑΙ. ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ, ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. ΠΟΛΥ..
    πίκρααααααααααααα εε....πούστη !!!
    - ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ-ΤΟΠΟΥ-ΧΡΟΝΟΥ-


    "Η μεγαλύτερη Γαλανόλευκη του κόσμου «στολίζει» το λιμάνι της Θεσσαλονίκης!".

    Μία τεράστια ελληνική σημαία επιφάνειας 480 τετραγωνικών μέτρων θα στολίζει το λιμάνι της πόλης από σήμερα και μέχρι το πέρας των εορταστικών εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.

    Τη σημαία παραχώρησε στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης ο Δήμος Διδυμοτείχου. Για την έπαρση της σημαίας το ΥΜΑΘ συνεργάστηκε
    με τον ΟΛΘ...Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ελληνική σημαία που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

    Το 1998 καταγράφηκε στο βιβλίο γκίνες ως η μεγαλύτερη σε επιφάνεια σημαία κράτους.
    Ζυγίζει 130 κιλά.
    Το ζεύγος Χρυσοχόου την είχε παραχωρήσει στο Δήμο Διδυμοτείχου το 1998 για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της πόλης.

    Όπως και τότε έτσι και τώρα η έπαρση της σημαίας έγινε με γερανοφόρο όχημα.
    Μέχρι να κατασκευαστεί αυτή η σημαία, τον τίτλο της μεγαλύτερης σημαίας στον κόσμο κατείχε η βραζιλιάνικη, η οποία ήταν κατά 200 τ. μ. μικρότερη.

    Ωιμέεεεεεεεεεεε
    θα σεληνιαστεί ο Μπουτάρης
    και θα φουντάρει στα νερά του Θερμαϊκου.

    Αρε Θόδωρε, θα τον ξεκάνεις τον Κεμαλ/λαγνο Ανθέλληνα.


    Δεν γουσταρει ο Μπουταρης τις εκδηλωσεις για την απελευθερωση...
    - Δεν γουστάρει ο άνθρωπος ο,τιδήποτε έχει σχέση με Έθνος και το δείχνει...
    Τι να κάνουμε, τώρα που γέρασε
    θα τον αλλάξουμε...;

    Στην αρχή ο Μπουτάρης ήταν αντίθετος με τις εκδηλώσεις και την παρέλαση για τα 100 χρόνια της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τους Τούρκους με το επιχείρημα ότι δεν πρέπει να κάνουμε φιέστες σε εποχή οικονομικής κρίσης. Έλα όμως που οι εκδηλώσεις, θα στηριχθούν σε εθελοντές και σε χορηγούς...

    Αν είσαι όμως "προοδευτικός" και βγάζεις καντήλες με τέτοιες "φασιστικές" εκδηλώσεις δεν πιάνεσαι με τίποτα.

    Ο Κεμαλόφιλος δήμαρχος δήλωσε:«Ο υπουργός, κ. Καράογλου, διατυμπανίζει ότι οι εκδηλώσεις δεν κοστίζουν τίποτα. Το γεγονός ότι βρέθηκαν χορηγοί δεν σημαίνει ότι οι εκδηλώσεις δεν κοστίζουν, αλλά ότι τα έξοδα καλύπτονται από αλλού. Από τη στιγμή που αναζητήθηκαν χορηγοί, καλό θα ήταν να δοθούν τα χρήματα για άλλες δράσεις και έργα, και όχι για την παρέλαση»
    -------------------------------
    Και η απάντηση από το Υπουργείο:
    «Είναι πασιφανές πως με τον Δήμαρχο έχουμε διαφορετική αντίληψη τόσο για τη σημασία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης μας από τον τουρκικό ζυγό, όσο και για το πώς πρέπει να γιορτάζουμε τις ιστορικές εθνικές επετείους.

    Είναι φρόνιμο να θυμόμαστε πως τα έτη 1912-1913 ο Ελληνικός Στρατός έδωσε ηρωικές μάχες, χιλιάδες Έλληνες στρατιώτες θυσιάστηκαν υπέρ της πατρίδας και πως η Θεσσαλονίκη ουδέποτε παραδόθηκε ως «δώρο».

    Εκατό χρόνια μετά, αυτές τις μάχες τιμούμε και αυτούς τους ήρωες δοξάζουμε. Για αυτό και το Υπουργείο μας δεν διοργανώνει «φιέστες», αλλά αναβιώνει ιστορικές στιγμές και γεγονότα που στιγμάτισαν μια λαμπρή ιστορική περίοδο.
    Σήμερα οφείλουμε να στέλνουμε στην κοινωνία μηνύματα ενότητας.
    Πόσο μάλλον όταν βρισκόμαστε ενώπιον μιας τόσο σημαντικής επετείου.
    Και επειδή η ιστορική λήθη βλάπτει τη συλλογική μνήμη, υπενθυμίζω πως λαός που ξεχνά την ιστορία του δεν έχει μέλλον».

    Αν επρόκειτο φυσικά για θέματα
    που θα έδιναν μια σοβαρότητα και μια αίγλη στην πόλη όπως
    ~~~~~ μια gay παρέλαση ας πούμε
    ή ένα άγαλμα του Κεμάλ ~~~~~~
    ασφαλώς δεν θα ετίθετο κανένα ζήτημα.

    Ναι, ρε, παρέλαση με τσολιάδες
    να τους βλέπεις και να το βουλώνεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση