GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γαλλία: Φήμες ότι ο Σαρκοζί ράβει ξανά προεδρικό κοστούμι

Ο πρώην πρόεδρος διαψεύδει τις κατηγορίες για εμπλοκή του σε υποθέσεις διαφθοράς Ο Νικολά Σαρκοζί με τη σύζυγό του Κάρλα Μπρούνι...

Ο πρώην πρόεδρος διαψεύδει τις κατηγορίες για εμπλοκή του σε υποθέσεις διαφθοράς
Ο Νικολά Σαρκοζί με τη σύζυγό του Κάρλα Μπρούνι (φωτ.αρχείου)
 
Ο Νικολά Σαρκοζί είναι πολύ πιθανό να διεκδικήσει ξανά την προεδρία της Γαλλίας το 2017, σύμφωνα με ισχυρισμούς του πρώην υπουργού Γεωργίας Μπρούνο Λε Μερ. Ο πρώην υπουργός ανέφερε ότι άκουσε τον Σαρκοζί να επικαλείται ηθικούς λόγους για τους οποίους πρέπει να επιστρέψει στο Προεδρικό Μέγαρο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Canard Enchaine», ο Σαρκοζί φέρεται να είπε πως «δεδομένης της καταστροφικής κατάστασης στην οποία θα βρίσκεται η Γαλλία σε πέντε χρόνια, ίσως να μην έχω άλλη επιλογή το 2017. Το ερώτημα δεν είναι αν θα επιστρέψω αλλά αν έχω ηθική υποχρέωση απέναντι στη Γαλλία να επιστρέψω. Και ηθικά δεν μπορώ να απορρίψω τη Γαλλία».
Ολα αυτά λαμβάνουν χώρα την στιγμή που ο πρώην πρόεδρος ερευνάται για την εμπλοκή του σε αρκετές υποθέσεις διαφθοράς. Χαρακτηριστική είναι η έρευνα για τα ποσά με τα οποία λέγεται ότι παράνομα είχε ενισχύσει η Λιλιάν Μπετενκούρτ, κληρονόμος της L’Oreal, τις δύο προεκλογικές καμπάνιες του τέως προέδρου με τουλάχιστον 400.000 ευρώ έκαστη – «ψίχουλα» μπροστά στην κολοσσιαία περιουσία της 89χρονης κληρονόμου.
Επίσης, άλλη έρευνα διενεργείται για τον ρόλο του Σαρκοζί στην «Υπόθεση Καράτσι» με μίζες για πωλήσεις όπλων στο Πακιστάν, όπου στις 8 Μαΐου 2002 σκοτώθηκαν 11 Γάλλοι εργαζόμενοι σε βομβιστική επίθεση. Επιπλέον, υπάρχουν ισχυρισμοί ότι ο Σαρκοζί έλαβε εκατομμύρια ευρώ από παράνομες χρηματοδοτήσεις από τον πρώην δικτάτορα της Λιβύης, Μουαμάρ Καντάφι.
Ο ίδιος ο Σαρκοζί έχει διαψεύσει όλες τις κατηγορίες και τις φήμες που τον θέλουν εμπλεκόμενο. Το σπίτι όπου διαμένει τώρα με τη σύζυγό του, Κάρλα Μπρούνι, έχει γίνει αντικείμενο έρευνας από άνδρες της γαλλικής αστυνομίας.
Σχόλια αναγνωστών (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση