GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το ΔΝΤ απειλεί να μη δώσει το μερίδιό του

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα αυτήν τη στιγμή δεν είναι η δέσμη των μέτρων που αργά ή γρήγορα αναμένεται να συμφωνηθεί τις επ...


Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα αυτήν τη στιγμή δεν είναι η δέσμη των μέτρων που αργά ή γρήγορα αναμένεται να συμφωνηθεί τις επόμενες ημέρες, αλλά η επιμήκυνση, η χρηματοδότησή της και η βιωσιμότητα του χρέους
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα αυτήν τη στιγμή δεν είναι η δέσμη των μέτρων που αργά ή γρήγορα αναμένεται να συμφωνηθεί τις επόμενες ημέρες, αλλά η επιμήκυνση, η χρηματοδότησή της και η βιωσιμότητα του χρέους.
Την αποκάλυψη έκανε στο «ΕτΚ» ενημερωμένη πηγή που έχει γνώση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ουάσιγκτον, των Βρυξελλών και της Φρανκφούρτης και οι οποίες βρίσκονται σε δύσκολη καμπή, καθώς υπερέχουν οι διαφωνίες για το «κούρεμα» του χρέους που κατέχει ο δημόσιος τομέας.
Σύμφωνα με την πηγή, το μεγάλο ζήτημα «δεν είναι πλέον η δέσμη ιδεών, όπου σύντομα θα τα βρούμε», αλλά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Ταμείο στην προσπάθειά του να επιβεβαιώσει τη βιωσιμότητα του χρέους.
«Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι»
Με τα σημερινά δεδομένα, η Εκθεση Βιωσιμότητας (DSA) είναι αρνητική και αγγίζει το 177%, που δεν επιτρέπει τον προγραμματισμό συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου για να συζητήσει την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Το ΔΝΤ δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες αυτές.
Η πηγή ισχυρίστηκε ότι οι αριθμοί είναι αμείλικτοι για την Ελλάδα και με βάση την τελευταία καταμέτρηση η χώρα μας χρειάζεται ένα πολύ μεγάλο ποσό για να καταστεί βιώσιμο το χρέος της.
Συγκεκριμένα ομιλούν για 40 με 50 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία πρέπει να χορηγήσουν οι Ευρωπαίοι, καθώς το ΔΝΤ έχει καταστήσει γνωστή τη θέση του ότι δεν διαθέτει άλλους πόρους για τη χώρα μας. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται διαρροή για ένα τόσο μεγάλο ποσό. Ο Ελληνας υπουργός Οικονομίας είχε προσδιορίσει το ποσό στα 13 δισ.
Η πηγή προχώρησε στο σημείο να προβλέψει ότι τίθεται σε κίνδυνο η δόση του ΔΝΤ, η οποία αν και μικρή (1,2 δισ. ευρώ), θα επηρεάσει αρνητικά τις αγορές και τη γενικότερη ψυχολογία της Ευρωζώνης, σε μια στιγμή που καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια από την Αθήνα και τις Βρυξέλλες για να διασφαλιστεί η χορήγηση δανείων ύψους 31,5 δισ. Η πηγή αναμένει ότι η απόφαση των Ευρωπαίων για τη νέα δόση θα είναι με βάση πολιτικούς και όχι οικονομικούς όρους.
Η γενική διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ φέρεται να κατέθεσε τις απόψεις της στο Eurogroup της περασμένης εβδομάδας, ενώ όσο και αν γίνεται προσπάθεια να μη συζητείται δημοσίως το θέμα, στο ΔΝΤ είναι πεπεισμένοι πως το «κούρεμα» είναι αναπόφευκτο.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

1 σχόλιο

  1. Κόμμα με Άδωνη, Βορίδη, Αννούλα, Πάγκαλο και Λοβέρδο του ΕΟΠΠΥ ( με τον οποίο όλοι οι Έλληνες δεν βρίσκουν γιατρό και πληρώνουν εξετάσεις και φάρμακα ), μαζί με τα απομεινάρια της ΠΟΛΑΝ ( γιατί οι παραδοσιακοί ΝΔημοκράτες, ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ, ΔΑΠΙΤΕΣ, ΔΑΚΙτες φεύγουν μαζικά και υποβάλλουν παραιτήσεις ),θα λάβει ένα ξεγυρισμένο 5 έως 10% !!!
    Να δω τα μούτρα του Βενιζέλου, όταν θα του φέρει ο Αντωνάκης τον Λοβέρδο και την Αννούλα θριαμβευτές υπουργούς στο νέο σχήμα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση