GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κάρτα Υγείας για όλους τους κρατούμενους στις φυλακές

Από τις 13.000 κρατουμένους, οι 7.000 είναι αλλοδαποί και το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών είναι ανασφάλιστοι, ανέφερε ο υφυπουργός Δικ...


Από τις 13.000 κρατουμένους, οι 7.000 είναι αλλοδαποί και το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών είναι ανασφάλιστοι, ανέφερε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, προσθέτοντας, ότι «η κάρτα υγείας για τον κάθε κρατούμενο είναι η υπόσχεση που σήμερα γίνεται δέσμευση μέσα από το παρόν σύμφωνο συνεργασίας».
Με στόχο τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας μέσα από μια εθνική στρατηγική πρόληψης και υιοθέτησης των υγειονομικών προβλημάτων των κρατουμένων και των εργαζομένων σε σωφρονιστικά ιδρύματα, Πολιτεία, Εκκλησία και Ιατρική Επιστήμη ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια εθνική πανυγειονομική προσπάθεια πρόληψης και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας μέσα από τον καθολικό έλεγχο όλων των κρατουμένων, επισημαίνει το newsit.gr
Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Καραγκουνης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης και ο Γενικός Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» Κωνσταντίνος Δήμτσας, υποσχέθηκαν να κάνουν πράξη στα πλαίσια συμφώνου συνεργασίας τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και την πρόληψη μεταδοτικών λοιμωδών ασθενειών στα σωφρονιστικά ιδρύματα όλης της χώρας.
Τα νοσήματα που παρουσιάζονται πολύ συχνά στις φυλακές και έχουν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΙΣΑ, λόγω του μεγάλου κοινωνικού συγχρωτισμού σε άσχημες υγειονομικές συνθήκες, είναι η φυματίωση, η ηπατίτιδα Α, η ηπατίτιδα B και η ηπατίτιδα C η HIV λοίμωξη, η ψώρα, η φθειρίαση(δηλαδή οι ψείρες), η ελονοσία και ασφαλώς τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα με ραγδαία αύξηση κυρίως σύφιλης, της βλεννόρροιας και των κονδυλωμάτων.
Όπως ειπώθηκε στη συνέντευξη τύπου, οι συμβαλλόμενοι φορείς θα δρομολογήσουν άμεσα ένα συγκεκριμένο πλαίσιο δράσεων που θα περιλαμβάνει, σειρά προληπτικών και άλλων εξετάσεων, εμβολιασμό, κατάλληλη θεραπευτική αγωγή για τη φυματίωση, ενημέρωση και εκπαίδευση των εργαζομένων στις φυλακές για τους τρόπους διαφύλαξης της δημόσιας υγείας και την αποφυγή μετάδοσης λοιμωδών νοσημάτων από τον κοινωνικό συγχρωτισμό των φυλακισμένων και των υπαλλήλων.
Οπως είπε ο κ. Πατούλης, μέσα από τη συνεργασία του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής με το υπουργείο Δικαιοσύνης, θα διοχετεύονται φάρμακα πρώτης ανάγκης και αναλώσιμο υγειονομικό υλικό για τις ανάγκες των κρατούμενων στις Φυλακές.
«Ανοίγουμε τον δρόμο για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους φιλοξενούντες των σωφρονιστικών καταστημάτων, μέσα από τον καθολικό έλεγχο της υγείας τους, εκστρατείες πρόληψης και εμβολιασμών, καταγραφή των υγειονομικών προβλημάτων και δημιουργία κάρτας υγείας για κάθε κρατούμενο», είπε ο κ. Πατούλης, ενώ ο κ. Δήμτσας ανέφερε, ότι η Εκκλησία υλοποιεί ειδικό πρόγραμμα μέσα από το οποίο ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε τις φυλακές Κορυδαλλού, Ελαιώνα, Αυλώνα, Πατρών όπου και βοηθήσε στην εκπαίδευση των κρατουμένων.

2 σχόλια

  1. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΣΑΜΑΡΑΣ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΚΟΥΒΕΛΗΣ, ΑΛΛΑ ΣΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΞΟΛΟΓΙΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΦΑΝΕ ΚΡΑΞΙΜΟ. ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΟΡΘΙΟΙ, ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Τ Ι Π Ο Τ Α! ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΡΙΠΛΑΣΙΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΕΤΙΝΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ, ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΣΧΟΥΝ ΟΛΑ, ΜΙΣΘΟ, ΣΥΝΤΑΞΗ, ΑΚΙΝΗΤΟ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ ! ΠΑΡΕ ΝΑ ΕΧΕΙΣ. ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ, ΑΦΟΥ ΚΑΘΕΣΑΙ ΣΤΑ ΑΥΓΑ ΣΟΥ !

    Τα μέτρα
    Πιο αναλυτικά, στο προσχέδιο του Μνημονίου περιλαμβάνονται τα ακόλουθα μέτρα:

    Αύξηση αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα από το Μάρτιο του 2013 για να προσεγγίσουν τις εμπορικές.
    Διαθεσιμότητα: 20.000 δημόσιοι υπάλληλοι το 2013 και 5.000 το 2014
    Αύξηση των τόκων στις καταθέσεις από 10% σε 15% το 2014.
    Διατήρηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης μέχρι και το 2018.
    Κατάργηση φοροαπαλλαγών
    Αύξηση της φορολογίας στους αγρότες.
    Κατάργηση των δώρων για όλους τους συνταξιούχους και τους δημοσίους υπαλλήλους.
    Αναδρομικές μειώσεις από την 1η Αυγούστου 2012 στα ειδικά μισθολόγια. Θα είναι κλιμακωτές από 2% έως και 35%.
    Πλαφόν 1.900 ευρώ στις μηνιαίες, μεικτές αποδοχές, στις ΔΕΚΟ.
    Δραστική περικοπή του αριθμού των αναπληρωτών καθηγητών στους 2.000 από 15.226.
    Αύξηση ορίων ηλικίας κατά 2 έτη (και στα ενδιάμεσα στάδια)
    Μείωση 23% σε εφάπαξ.
    Εισφορά 3% σε όσους πήραν υψηλά εφάπαξ μετά το 1995.
    Κατάργηση ειδικών εποχικών επιδομάτων ανεργίας.
    Αύξηση ασφαλιστικών εισφορών και για ασφαλισμένους προ 1993
    Αύξηση στη ΔΕΗ από 1/1/2013.
    Αύξηση εισιτηρίων αστικών συγκοινωνιών 25% (Μάρτιος 2013).
    Ενταξη όλων των ταμείων, χωρίς εξαίρεση, στον ΕΟΠΥΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΣΤΕ ΓΙΑ ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΔΩΡΕΑΝ.

    ΜΕ ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ ΤΩΝ 500 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΕΙΣΤΗΡΙΟ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση