GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκατομμύρια ευρώ χρωστούν στα ΑΕΙ δεκάδες καθηγητές

Τελειωμό δεν έχουν οι αποκαλύψεις για τους καηγητές των ΑΕΙ της χώρας. Μετά τις απ...


Τελειωμό δεν έχουν οι αποκαλύψεις για τους καηγητές των ΑΕΙ της χώρας. Μετά τις αποκαλύψεις (για πολλοστή φορά) που αφορούσαν τους καθηγητές του ΑΠΘ, οι οποίοι χρέωναν στο Ίδρυμα το πετρέλαιο του σπιτιού τους, αυτή τη φορά το φως της δημοσιότητας "βλέπουν" τα εκατομμύρια τα οποία χρωστούν πολλοί καθηγητές στα ΑΕΙ της χώρας μας.
Οι πανεπιστημιακοί καθηγητές έχουν το δικαίωμα να ασκούν παράλληλα με την διδασκαλία ελεύθερο επάγγελμα με δελτίο παροχής υπηρεσιών. Όμως είναι υποχρεωμένοι δια νόμου να καταβάλλουν το 15% των εισπράξεών τους υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού στο Ίδρυμα όπου υπηρετούν.
Μάλιστα, ο νόμος ορίζει πως για να είναι σε θέση το ΑΕΙ να γνωρίζει τα έσοδα του κάθε πανεπιστημιακού θα πρέπει το μπλοκ των αποδείξεών του να σφραγίζεται από τους υπαλλήλους του Ιδρύματος.
Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα εδώ και χρόνια οι πρυτάνεις και οι διοικήσεις των ΑΕΙ δεν έκαναν ιδιαίτερο έλεγχο με αποτέλεσμα σήμερα δεκάδες πανεπιστημιακοί καθηγητές χρωστάνε εκατομμύρια ευρώ στα ΑΕΙ! Πρόκειται κυρίως για μηχανικούς, γιατρούς, δικηγόρους οι οποίοι κατά βάση ασκούν παράλληλα και ελεύθερο επάγγελμα.
Εξαιτίας της περικοπής κρατικών κονδυλίων προς τα ΑΕΙ οι πρυτανικές διοικήσεις θυμήθηκαν να τα ζητήσουν. Από έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι  ο ένας στους τρεις δεν έχει πληρώσει εδώ και χρόνια το 15% στον ΕΛΚΕ.

1 σχόλιο

  1. ΟΧΙ δεκάδες, εκατοντάδες ίσως και πολλές εκατοντάδες εάν όχι μερικές χιλιάδες τα τελευταία 15 χρόνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση