GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Η λίστα Λαγκάρντ θέτει σε κίνδυνο την πολιτική σταθερότητα»

«Μπορεί ένα… φλασάκι να απειλήσει την πολιτική σταθερότητα;». Αυτό το ερώτημα θέτουν οι New York Times, σχολιάζοντας τα δρώμενα αναφορ...

«Μπορεί ένα… φλασάκι να απειλήσει την πολιτική σταθερότητα;». Αυτό το ερώτημα θέτουν οι New York Times, σχολιάζοντας τα δρώμενα αναφορικά με την «κωμικοτραγική», όπως την χαρακτηρίζουν, «διαμάχη» για το τι απέγινε η λίστα με τα περίπου 2.000 ονόματα Ελλήνων με τραπεζικούς λογαριασμούς σε ελβετική τράπεζα, γεγονός που έχει οδηγήσει σε μείζονα πολιτική κρίση που απειλεί τον ήδη εύθραυστο κυβερνητικό συνασπισμό σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τη χώρα.
Η εφημερίδα χαρακτηρίζει το θέμα της λίστας ως «ανέκδοτο», με τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, να λέει πως παρέδωσε τη λίστα στις αρμόδιες αρχές, τη στιγμή που άλλοι δύο υπουργοί δήλωναν πλήρη άγνοια.
Το εν λόγω ζήτημα, όμως σκίασε τον ήδη εύθραυστο κυβερνητικό συνασπισμό, εν μέσω σωρείας σκανδάλων της πολιτικής σκηνής του τόπου που βλέπουν το τελευταίο διάστημα το φως της δημοσιότητας. Οι New York Times κάνουν αναφορά και στην αυτοκτονία του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών, Λεωνίδα Τζανή, ο οποίος «σύμφωνα με τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης ελεγχόταν για διαφθορά».
Η λίστα, σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι ο λόγος που εκδηλώνεται μεγάλη οργή από το λαό, καθώς οι Έλληνες πολίτες πιστεύουν πως καμία ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει να αγγίξει τη συγκεκριμένη λίστα με τους 1.991 έλληνες καταθέτες στην Ελβετία.
Οι New York Times επισημαίνει ότι διεξάγεται και μία άλλη έρευνα για τη λίστα με τα ονόματα 54.000 Ελλήνων «που έχουν μεταφέρει περίπου 29 δισ. δολάρια στο εξωτερικό από το 2009 και σε 15.000 περιπτώσεις τα δηλωθέντα εισοδήματα είναι αισθητά χαμηλότερα από αυτά που προκύπτουν από τις καταθέσεις του εξωτερικού».
Σύμφωνα, πάντως, με την αμερικανική εφημερίδα, «στην Ελλάδα, απομένει να δούμε ποιες νέες πολιτικές δυνάμεις θα αναδειχθούν», σημειώνοντας ότι η αλλαγή του πολιτικού χάρτη στο κοινοβούλιο με την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε δεύτερο κόμμα, αλλά και την διείσδυση του «νέο-ναζί κόμματος», όπως χαρακτηρίζει τη Χρυσή Αυγή.

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση