GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (ξ)έχασαν τον μακελάρη της Τουλούζης

Σταμάτησαν να τον καταζητούν παρά τις ενδείξεις για τη δράση του   Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες σταμάτησαν να κυνηγούν τον Μοχά...

Σταμάτησαν να τον καταζητούν παρά τις ενδείξεις για τη δράση του
 
Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες σταμάτησαν να κυνηγούν τον Μοχάμεντ Μεράχ, που έσπειρε τον θάνατο στην Τουλούζη, παρά το γεγονός ότι είχαν αποδείξεις για τις πολλές διασυνδέσεις του με οργανώσεις βίαιων ισλαμιστών.
Η εφημερίδα Le Monde γράφει ότι έχει στην κατοχή της αντίγραφα απόρρητων εκθέσεων της υπηρεσίας πληροφοριών DCRI που περιγράφουν τις ύποπτες διεθνείς διασυνδέσεις του ισλαμιστή Μοχάμεντ Μεράχ και προειδοποιούν ότι κρύβει τις κινήσεις του και ίσως είναι επικίνδυνος.
Ο 24χρονος Μεράχ σκότωσε στα τυφλά επτά ανθρώπους, τρεις στρατιώτες και τέσσερις εβραίους, ανάμεσά τους τρία παιδιά, τον περασμένο Μάρτιο προτού τον τραυματίσει θανάσιμα η αστυνομία. Τα έγγραφα που διέρρευσαν δείχνουν ότι οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες τον είχαν εντοπίσει ως ύποπτο για τρομοκρατικές ενέργειες ήδη από το 2006.
Σε κάποιο έγγραφο, αξιωματούχος της DCRI εκφράζει ανησυχίες για τον Μεράχ τον Μάρτιο του 2011.
«Σπανίως βγαίνει από το σπίτι του και είναι παρανοϊκά καχύποπτος. Δεν έχει σύνδεση με το Ιντερνετ στο διαμέρισμά του, δεν έχει κινητό και τηλεφωνεί πάντα από θαλάμους στο δρόμο» γράφει.
Ενα άλλο σημείωμα, στις 26 Απριλίου του 2011, τονίζει ότι ο Μεράχ ήταν βίαιος απέναντι σε γυναίκες επειδή δεν έδειχναν σεβασμό σε έναν μουσουλμάνο. Γράφει επίσης ότι συνέθετε τραγούδια που υμνούσαν την δολοφονία «δυτικών απίστων», και ότι είχε φωτογραφηθεί κρατώντας ένα μαχαίρι και ένα Κοράνι.
Ταξίδευε συχνά στη Μέση Ανατολή, και είχε έναν μακρύ κατάλογο επαφών με κινήματα ισλαμιστών στη Βρετανία, όπως φαίνεται από τα έγγραφα που αποκαλύπτει η Monde.
Σύμφωνα με την εφημερίδα o Μεράχ ανακρίθηκε για τελευταία φορά τον Νοέμβριο του 2011, και είχε μεγάλη δυσκολία να εξηγήσει μια επίσκεψη στο Πακιστάν, όπου είχε εκπαιδευθεί με άλλους ισλαμιστές. Τον Αύγουστο του 2011 άλλα έγραφα έδειχναν ότι ο Μεράχ είχε κάνει περισσότερες από 1.800 κλήσεις σε περισσότερους από 180 συνδέσμους σε 20 διαφορετικές χώρες.
Σχόλια αναγνωστών (0)


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση