GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ακαρπη η συνάντηση του Γ.Στουρνάρα με γιατρούς-δικηγόρους

Ακαρπη ουσιαστικά απέβη η συνάντηση των εκπροσώπων των ιατρικών και δικηγορικών συλλόγων με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, στ...


Ακαρπη ουσιαστικά απέβη η συνάντηση των εκπροσώπων των ιατρικών και δικηγορικών συλλόγων με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, στον οποίο έθεσαν φορολογικά και ασφαλιστικά ζητήματα των κλάδων τους (όπως είναι η επικείμενη ένταξη του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων στον ΕΟΠΥΥ, η περικοπή των ειδικών μισθολογίων, η απελευθέρωση του δικηγορικού επαγγέλματος και το επικείμενο φορολογικό νομοσχέδιο).
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των ιατρικών συλλόγων, το μόνο που έλαβαν από τον υπουργό Οικονομικών ήταν μια γενική υπόσχεση για συμψηφισμό των οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες γιατρούς. Και εν προκειμένω είναι χαρακτηριστική η φράση «τσάμπα ήρθαμε».
Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι τόνισαν ότι δεν πρέπει να καταργηθεί η υποχρεωτική παρουσία δικηγόρου σε συγχωνεύσεις άνω των 100.000 ευρώ, όπως προβλέπει το Μνημόνιο, λέγοντας ότι τίθενται θέματα ασφάλειας. Όπως και να μην καταργηθεί το αφορολόγητο όριο για τους χαμηλά αμειβόμενους δικηγόρους. Όμως, και αυτοί δεν ικανοποιήθηκαν από τις απαντήσεις του υπουργού.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση