GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αποκαλύψεις Ζαχαρόπουλου για Κέντρο Υγείας Αλμυρού...

http://almyros.weebly.com Σε νέες αποκαλύψεις προχώρησε σήμερα ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Ζαχαρόπουλος για την δράση συνδικαλ...

http://almyros.weebly.com
Σε νέες αποκαλύψεις προχώρησε σήμερα ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Ζαχαρόπουλος για την δράση συνδικαλιστών, αλλά και γιατρών στο χώρο της υγείας. Αυτή τη φορά οι αποκαλύψεις αφορούσαν στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, σε παράνομες μετατάξεις με αποφάσεις του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, και σε συμβάσεις για προμήθεια, εγκατάσταση και εκμετάλλευση αυτόματης συσκευής ροφημάτων, αναψυκτικών και νερών στο Νοσοκομείο. Μίλησε -για άλλη μια φορά- για σκιώδη διοίκηση στο Νοσοκομείο, για σχέσεις εξάρτησης και οικονομικά συμφέροντα, επισημαίνοντας ότι στόχος παραμένει η απομάκρυνσή του από το Νοσοκομείο προκειμένου να συνεχιστεί το καθεστώς ανομίας και παραβατικότητας. Τόνισε ότι, δύο τουλάχιστον γιατροί του Κέντρου Υγείας Αλμυρού, ελέγχονται για απιστία στην υπηρεσία και παράβαση καθήκοντος. Επίσης για γιατρούς, ειδικούς και υπεύθυνους λειτουργίας κλινικών, οι οποίοι αρνούνται να ανταποκριθούν σε έκτακτα περιστατικά με αποτέλεσμα ασθενείς, οι οποίοι μεταβαίνουν στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών να παραπέμπονται σε Νοσοκομεία της Λάρισας.
Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη του κ. Ζαχαρόπουλου για το Κέντρο Υγείας και την απουσία αγροτικού γιατρού από το χωριό Βρύναινα, από τον Ιούνιο του 2009. «Διαπιστώθηκαν επιλήψιμες πρακτικές στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού» είπε χαρακτηριστικά. Παρουσίασε επιστολή κατοίκου της Βρύναινας, ο οποίος έθιγε την έλλειψη αγροτικού γιατρού, για να δοθεί η απάντηση από το Κέντρο Υγείας ότι ο χώρος διαμονής του γιατρού είχε θεωρηθεί ακατάλληλος. Όπως είπε ο διοικητής, από την επιτόπια αυτοψία διαπιστώθηκε ότι ο χώρος είναι σε άριστη κατάσταση. Η έρευνα αποκάλυψε, σύμφωνα με τον διοικητή, ότι πηγαίνουν γιατροί στη Βρύναινα σε κατ’ οικόν επισκέψεις με αμοιβή. «Πολλοί κάτοικοι, ειδικά οι ηλικιωμένοι, είπε, ενέδωσαν, γιατί έκαναν ανάλυση κόστους μετακίνησης και ταλαιπωρίας». Ο διοικητής ανακοίνωσε ότι τοποθετήθηκε δορυφορική κεραία στη Βρύναινα για ηλεκτρονική συνταγογράφηση σε υποδομή που είχε γίνει από το 1992 επί θητείας του κ. Σούρλα στο Υπουργείο Υγείας.
 112 ασθενείς, μηδέν εξέταση
Επίσης για το Κ. Υ. Αλμυρού παρέθεσε στοιχεία για μέλη του ιατρικού προσωπικού (υπηρετούν εκεί οκτώ ειδικοί γιατροί), σύμφωνα με τα οποία γιατρός είχε πληρωμένα εξέταστρα (καταβολή των 5 ευρώ) για 112 ασθενείς, αλλά με μηδέν εξετάσεις. «Υπάρχει μηχανισμός γιατρών που στήνουν πελατεία στον Αλμυρό» και πρόσθεσε με έμφαση ότι «υπάρχει νέο μέτωπο στον Αλμυρό για την αποπομπή του ιδίου και του διευθυντή του Κ. Υγείας».
Αποκάλυψε παράνομες μετατάξεις με αποφάσεις του Υπηρεσιακού Συμβουλίου. Σε σύνολο 14 μετατάξεων, μόνο οι δύο είναι νόμιμες, επισημαίνοντας ότι τοποθετήθηκαν ακατάλληλοι άνθρωποι σε θέσεις, εμποδίζοντας την ανέλιξη άλλων ικανών και με προσόντα. Οσον αφορά στη σύνθεση του υπηρεσιακού συμβουλίου, διευκρίνισε, πως συμμετέχουν δύο αιρετά μέλη ως εκπρόσωποι των εργαζομένων και μέλη που ορίζονται από την διοίκηση και τα οποία «σύρονται σε καταστάσεις επειδή τρομοκρατούνται».
 Ισόβιοι συνδικαλιστές και εξαρτήσεις
Μίλησε για «ισόβιους συνδικαλιστές-ηγέτες» τουλάχιστον επί μία δεκαετία. Μίλησε για εξαρτήσεις που δημιουργεί αυτή η κατάσταση και στάθηκε ιδιαίτερα στις οικονομικές εξαρτήσεις, καταγγέλλοντας ότι εργαζόμενοι νέμονται προϊόντα από το κτήμα του Σωματείου, ενώ συγγενείς τους τοποθετούνται και στο κυλικείο των εργαζομένων, αλλά και για συγγενείς εργαζομένων σε εξωτερικά συνεργεία που συνεργάζεται το Νοσοκομείο. «Υπάρχουν εξαρτήσεις και συμφέροντα εκτός και εντός του Νοσοκομείου» υπογράμμισε.
Μίλησε για παραπλανητική λογοδοσία και ανέφερε χαρακτηριστικό περιστατικό από το τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Σε λογοδοσία για την απογευματινή βάρδια (3-11) του ΤΕΠ, στις 24/9/2012 αναφέρονται τα εξής: 44χρονος μετέβη στο ΤΕΠ με οφθαλμολογικό πρόβλημα. Ειδικευόμενος γιατρός τηλεφώνησε στον ειδικό γιατρό κ. Μπαρμπάκη, ο οποίος –όπως ανέφερε ο διοικητής- δεν απάντησε στην κλήση, ενώ ο άλλος γιατρός, ο κ. Ευαγγέλου αρνήθηκε να προσέλθει. Έτσι, με εντολή του διοικητή ο ασθενής μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στη Λάρισα. Στην δεύτερη αναφορά, την παραποιημένη, όπως την χαρακτήρισε, απλά επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει εφημερία και ο ασθενής εστάλη στη Λάρισα.
«Η σκιώδης διοίκηση έχει επιβάλλει τετελεσμένα στο παρελθόν. Εχει καρατομήσει και προκατόχους μου» σημείωσε.
Ακολούθησε η παρουσίαση-αποκάλυψη δύο συμβάσεων προμήθειας, εγκατάστασης και εκμετάλλευσης μηχανήματος ροφημάτων, που υπογράφει –ως προμηθευτής ο κ. Λεωνίδας Αναστασίου με εταιρία που εδρεύει στη Νέα Ιωνία. Η μία σύμβαση υπεγράφη στις αρχές του 2005 έως το τέλος του 2009 και με ετήσιο τίμημα 3600 ευρώ και η δεύτερη υπεγράφη στις αρχές του 2010 έως και το τέλος του 2015 με ετήσιο τίμημα 5000 ευρώ. Εμφάνισε επίσης τιμολόγιο αγοράς των συσκευών από την ίδια εταιρία έναντι ποσού 350 ευρώ.
Οι συμβάσεις ακυρώθηκαν στην πράξη, αφού ο διοικητής προχώρησε σε διακοπή του νερού και του ρεύματος για την λειτουργία των μηχανημάτων.
Αναφερόμενος δε στην παραγωγικότητα των «ηγετών» των εργαζομένων είπε ότι σε 45 εργάσιμες ημέρες, 34 καταγράφονται ως άδεια που τις μοιράζονται πέντε εργαζόμενοι. Η μικρότερη άδεια ήταν τριών ημερών. Και το σχόλιο του διοικητή: Με αυτές τις απουσίες που να ξέρουν τι συμβαίνει στο Νοσοκομείο;
 Σκεύασμα 24 ευρώ χρεώθηκα με 10.500 (!!)
Οι αποκαλύψεις των όσων συμβαίνουν στο Νοσοκομείο Βόλου έγιναν γνωστές και σε άλλα Νοσοκομεία και ήδη υπάρχει βοήθεια στήριξης της διοίκησης του «Αχιλλοπουλείου», όπως είπε. Και διευκρίνισε πως στοιχεία από τα άλλα Νοσοκομεία αποκαλύπτουν πως «σε τοκετό με καισαρική τομή σκεύασμα έχει «μάξιμουμ» κόστος 24 ευρώ». Στη μαιευτική του Νοσοκομείου Βόλου σε μία ασθενής χρησιμοποιήθηκε σκεύασμα με κόστος 10.500 ευρώ.
 «Απειλή για την ζωή μου…»
Ο διοικητής έκλεισε την σημερινή του συνέντευξη με σχόλιο στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», όπου τον εμφανίζει ως «Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή» και φέρει την λεζάντα: «Μνημόσυνο. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…»
Αυτό κυκλοφορεί στο Νοσοκομείο, κολλάται στους διαδρόμους και τα ασανσέρ και στο δικό του σχόλιο ο κ. Ζαχαρόπουλος θεωρεί πω αποτελεί «απειλή για την ζωή του και όχι διακωμώδηση μίας κατάστασης…»

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση