GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρέτζιο Καλάμπρια: Παύθηκε ο δήμαρχος για σχέσεις με τη Μαφία

Ανεστάλη η λειτουργία και όλου του δημοτικού συμβουλίου της ιταλικής πόλης Ο διεφθαρμένος καθαιρεθείς δήμαρχος Ντεμέτριο Αρένα. ...

Ανεστάλη η λειτουργία και όλου του δημοτικού συμβουλίου της ιταλικής πόλης
Ο διεφθαρμένος καθαιρεθείς δήμαρχος Ντεμέτριο Αρένα.
 
Ανεστάλη η λειτουργία του δημοτικού συμβούλιο της Ρέτζιο Καλαμπρία, της μεγαλύτερης πόλης της Καλαβρίας στη νότια Ιταλία, προκειμένου να μην περιέλθει στον έλεγχο της διαβόητης «Ντραγκέτα», της καλαβρέζικης μαφίας. Η απόφαση ελήφθη λόγω σοβαρών ενδείξεων για σχέσεις συμβούλων με το οργανωμένο έγκλημα. Είναι η πρώτη φορά που παύεται ολόκληρη τοπική Αρχή επαρχιακής πρωτεύουσας λόγω υπονοιών για διαφθορά.
Για τους επόμενους 18 μήνες, μέχρι δηλαδή τις επόμενες δημοτικές εκλογές, τη δημαρχεία της πόλης θα αναλάβουν τρεις επίτροποι. Ο δήμαρχος Ντεμέτριο Αρένα και οι 30 δημοτικοί σύμβουλοι παύθηκαν για να αποτραπεί η «διείσδυση της μαφίας» στην τοπική Αρχή, δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών Άννα Μαρία Καντσελιέρι. Και κατά το παρελθόν έχουν διαλυθεί τοπικά όργανα για αντίστοιχους λόγους, όχι όμως ένα ολόκληρο δημοτικό συμβούλιο.
«Επί αρκετούς μήνες διατυπώνονταν δημοσίως ανησυχίες για την ενδεχόμενη επιρροή που ασκούσε η Ντραγκέτα στο δημοτικό συμβούλιο. Η σχετική ανάκριση κινήθηκε με αφορμή τη σύλληψη ενός συμβούλου ο οποίος κατηγορείται για συνεργασία με κακοποιούς», αναφέρει ο ανταποκριτής του BBC στη Ρώμη Άλαν Τζόνστον.
Ειδικοί σε ζητήματα οργανωμένου εγκλήματος διατείνονται ότι η Ντραγκέτα έχει πλέον τεθεί υπό τον έλεγχο της σικελικής «Κόζα Νόστρα» συναποτελώντας μία από τις μεγαλύτερες εγκληματικές οργανώσεις του κόσμου. Φαίνεται να αντλεί το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της από τη διακίνηση ναρκωτικών, ιδίως κοκαΐνης, σε συνδυασμό με εκβιασμούς, συμμετοχή σε κατασκευαστικά έργα και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Η ιταλική επιτροπή κατά της μαφίας κάνει λόγο για την πιο επικίνδυνη - και πιο πλούσια - μαφία της χώρας.  Το δίκτυο βασίζεται επίσης στη μετανάστευση φτωχών Καλαβριανών στην Ιταλία και στο εξωτερικό για τη διεύρυνση της σφαίρας επιρροής του.
Σχόλια αναγνωστών (0)

2 σχόλια

  1. Έτσι χωρίς δίκη; Χωρίς τελεσίδικη δικαστική απόφαση; Μα αυτό είναι φασισμός! Στην Ελλάδα δεν θα γινότανε ποτέ. Έχουμε δημοκρατία εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιος ηλίθιος έβγαλε τον κανόνα ότι όλες οι ιταλικές λέξεις τονίζονται στην παραλήγουσα;

    Αμάν πια με τα μεντιτερανέο, τις πατίνες, τις ντραγκέτες, τις καλαμπρίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση