GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νταβούτογλου: Εκκληση για εκεχειρία προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές

Με αφορμή την ισλαμική γιορτή Εϊντ αλ-Αντχα – στο ίδιο πνεύμα και ο απεσταλμένος του ΟΗΕ   Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Ν...

Με αφορμή την ισλαμική γιορτή Εϊντ αλ-Αντχα – στο ίδιο πνεύμα και ο απεσταλμένος του ΟΗΕ
 
Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, κάλεσε  όλες τις εμπλεκόμενες στη συριακή κρίση πλευρές να εφαρμόσουν εκεχειρία στη διάρκεια της ισλαμικής γιορτής Εϊντ αλ-Αντχα την προσεχή εβδομάδα.
Αυτό έχει προτείνει και ο διεθνής απεσταλμένος στη Συρία Λαχντάρ Μπραχίμι, ο οποίος μεταβαίνει στη χώρα και κάλεσε τη Δαμασκό να σταματήσει «αμέσως» τις αεροπορικές επιδρομές.
«Στο όνομα της τουρκικής Δημοκρατίας, απευθύνω έκκληση σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να εφαρμόσουν προσωρινά εκεχειρία στη διάρκεια της γιορτής Εϊντ αλ-Αντχα ή για μια πιο μακρά περίοδο εάν είναι δυνατό. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, το συριακό καθεστώς να σταματήσει αμέσως και άνευ όρων τις επιθέσεις με αεροσκάφη και ελικόπτερα εναντίον του πληθυσμού, οι οποίες έχουν κλιμακωθεί τον τελευταίο καιρό», τόνισε ο Νταβούτογλου σε συνέντευξη Τύπου στην Αγκυρα.
Ο τούρκος υπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι η Δαμασκός «θα ακούσει την έκκληση αυτή της διεθνούς κοινότητας και θα σεβαστεί και αυτή την εκεχειρία».
Η Δαμασκός έχει δηλώσει έτοιμη να μελετήσει την πρόταση Μπραχίμι για την εφαρμογή εκεχειρίας στη διάρκεια της μουσουλμανικής γιορτής την προσεχή εβδομάδα.
Σχόλια αναγνωστών (0)


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση