GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Εισβολείς» από Λίβανο στη Χομς

Οι αντικαθεστωτικοί κατέλαβαν άλλο ένα συνοριακό φυλάκιο στη μεθόριο με την Τουρκία Κατεστραμένα κτίρια στην πόλη Χομς   Με δ...

Οι αντικαθεστωτικοί κατέλαβαν άλλο ένα συνοριακό φυλάκιο στη μεθόριο με την Τουρκία
Κατεστραμένα κτίρια στην πόλη Χομς
 
Με δύο ομάδες «ένοπλων εισβολέων» από το Λίβανο συγκρούστηκαν, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα συριακά ΜΜΕ που πρόσκεινται στον Άσαντ, δυνάμεις του συριακού στρατού στη Χομς.
Το μεσημέρι, όπως μεταδίδει το Reuters, οι αντικαθεστωτικοί κατέλαβαν άλλο ένα συνοριακό φυλάκιο στη μεθόριο με την Τουρκία, αυτή το φορά στο Γκιουβετσί. Αν επιβεβαιωθεί, αυξάνονται στα τέσσερα τα περάσματα που ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί. Παράλληλα, οι καθεστωτικές δυνάμεις έχουν εντείνει τις επιχειρήσεις ανακατάληψης τμημάτων του Χαλεπίου που ελέγχονται από αντικαθεστωτικούς με τις συγκρούσεις να συνεχίζονται την Κυριακή.
Σύμφωνα με την επίσημη συριακή τηλεόραση, ο συριακός στρατός συγκρούστηκε τα ξημερώματα της Κυριακής με «δύο ομάδες ένοπλων εισβολέων» έξω από τη Χομς.
Οι συγκρούσεις, σύμφωνα πάντα με τα συριακά ΜΜΕ, κατέληξαν στο θάνατο «αρκετών εισβολέων». Η συριακή τηλεόραση δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες.
Παράλληλα, σύμφωνα με την οργάνωση της αντιπολίτευσης «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», οι μάχες αντικαθεστωτικών και στρατού στο Χαλέπι συνεχίζονται την Κυριακή και αρκετές συνοικίες της πόλης βομβαρδίζονται.
«Βίαιες συγκρούσεις σημειώνονται ανάμεσα στις δύο πλευρές στις συνοικίες Σαχούρ, Χανάνου και Μιντάνε στο ανατολικό Χαλέπι, την ίδια ώρα που η συνοικία Καλάσα βομβαρδίζεται» υποστήριξε η οργάνωση.
Στη διάρκεια της νύχτας οι αντάρτες προσπάθησαν να εισέλθουν στην παλιά πόλη, αλλά δεν τα κατάφεραν με αποτέλεσμα οκτώ να χάσουν τη ζωή τους, μετέδωσε ο ανταποκριτής του Γαλλικού πρακτορείου στην πόλη, επικαλούμενος στρατιωτικές πηγές.
Επίσης, στην περιοχή της Δαμασκού και συγκεκριμένα στην Τζουσίεχ, τα κυβερνητικά στρατεύματα σφίγγουν τον κλοιό γύρω από τις ζώνες που ελέγχουν οι αντάρτες. Αρκετά πτώματα βρέθηκαν στα περίχωρα της Δαμασκού, χωρίς να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες.
Σχόλια αναγνωστών (0)

1 σχόλιο

  1. Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΛ, ΤΗΣ Χ.Α, ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΤΟΥ ΚΚΕ, ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΟΡΦΗ ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΣΤΑΚΤΗ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

    ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΚΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ; ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ, ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ. ΡΙΞΤΕ ΤΟΥΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση