GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Χρυσή Αυγή ζητά λίστα με τα αλλοδαπά βρέφη για να… πράξει ανάλογα!!!

​Άγρια κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Η. Παναγιώταρου και του υπουργού Εσωτερικών Ε. Στυλιανίδη με αφ...


​Άγρια κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Η. Παναγιώταρου και του υπουργού Εσωτερικών Ε. Στυλιανίδη με αφορμή τα αλλοδαπά βρέφη και νήπια που μεγαλώνουν στη χώρα μας!
Όλα ξεκίνησαν χθες όταν και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, κατέθεσε ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, και Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, με την οποία ζητά να ενημερωθεί για τα ακριβή στοιχεία των «αλλοδαπών βρεφών και νηπίων ανά χώρα προέλευσης που εξυπηρετούνται στους παιδικούς σταθμούς» στην Ελλάδα.
Το ενδιαφέρον του κου Παναγιώταρου για τα… ξένα παιδάκια είναι γνωστό από το παρελθόν! Σε προεκλογική συγκέντρωση το καμάρι του Νίκου Μιχαλολιάκου είχε δηλώσει πως «αν μπει, η Χρυσή Αυγή στην Βουλή, θα κάνει εφόδους στα νοσοκομεία αλλά και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και θα πετά στον δρόμο τους “λαθρομετανάστες” και τα παιδιά τους».
Παράλληλα, εντύπωση προκαλεί, πως σύμφωνα με καταγγελίες εκπαιδευτικών, στα νηπιαγωγεία έχουν καταφθάσει έγγραφα από τις τοπικές Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, με τα οποία ζητούνται τα στοιχεία βρεφών που δεν έχουν την ελληνική υπηκοότητα και μάλιστα «κατεπειγόντως»!!!
Η απάντηση Στυλιανίδη:
«Η ιθαγένεια δεν αποτελεί κριτήριο επιλογής παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς των δήμων. Άλλωστε, η Ελλάδα είναι μια φιλόξενη χώρα, μια ανοιχτή δημοκρατία», απάντησε Ευριπίδης Στυλιανίδης. Ο υπουργός Εσωτερικών μάλιστα, παραθέτει στην απάντηση του και μια φράση του Ισοκράτη: «Έλληνες είναι οι μετέχοντες της ελληνικής παιδείας και του ελληνικού πολιτισμού».
«Με βάση το εφαρμοζόμενο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, στατιστικά, τα παιδιά που συμμετέχουν είναι κατά 96% Έλληνες πολίτες, 2% πολίτες της Ε.Ε. και 2% πολίτες άλλων χωρών. Ζητήθηκε από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις να αποτυπωθεί στατιστικά, και μόνο, το ποσοστό Ελλήνων και αλλοδαπών και στα υπόλοιπα παιδιά που φιλοξενούνται σε βρεφονηπιακούς σταθμούς για λόγους ενημέρωσης της Εθνικής Αντιπροσωπείας», σημειώνει.
Τέλος , ο υπουργός ξεκαθάρισε πως «δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε τον αξιακό μας κώδικα για λόγους σκοπιμότητας ή ψηφοθηρίας. Είμαστε υποχρεωμένοι να δείξουμε το θετικό πρόσωπο της Ελλάδας ακόμα και σε αυτά τα παιδιά, που τυχαίνει να είναι παιδιά παράνομων μεταναστών. Όταν το υπόλοιπο σύστημα λειτουργεί και αξιοποιεί σωστά ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους για να καλύψει με πληρότητα τα παιδιά Ελλήνων πολιτών, νομίζω ότι το να βγάλουμε και μια άλλη πτυχή στο πρόσωπο της Ελλάδας προς τα έξω ωφελεί την εθνική προσπάθεια δεν τη βλάπτει».
Η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση