GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Καταδικάζουν τον λαό σε φτώχεια και εξαθλίωση»

Σε πάλη για την κατάργηση των μνημονίων και αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση καλεί το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του με αφορμή την επίσκεψ...

Σε πάλη για την κατάργηση των μνημονίων και αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση καλεί το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του με αφορμή την επίσκεψη Μέρκελ στην Ελλάδα και τη συνάντησή της γερμανίδας καγκελαρίου με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.
«Οι δηλώσεις της καγκελαρίου της Γερμανίας και του πρωθυπουργού αποκαλύπτουν πως όλοι αυτοί που ισχυρίζονται ότι φταίει μόνο η τρόικα αποπροσανατολίζουν το λαό γιατί κρύβουν τις ευθύνες και την ταξική στρατηγική της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ.
Η Μέρκελ επανέλαβε κυνικά ό,τι και η τρόικα και οι άλλοι ηγέτες της ΕΕ: Ότι πρέπει ο λαός να αποδεχτεί τις άγριες θυσίες που τον καταδικάζουν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Αυτές είναι οι αναδιαρθρώσεις, οι σιδερένιες προδιαγραφές υπέρ της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου που σημαίνει δυστυχία για τους εργαζόμενους. Κατά τα άλλα όλα δείχνουν ότι το μνημόνιο συνεργασίας που είχαν υπογράψει Μέρκελ – Παπανδρέου προχωράει και εμπλουτίζεται.
Οι κοινές μπίζνες γερμανικού και ελληνικού κεφαλαίου, εκτός από το πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ, τις ιδιωτικοποιήσεις, περιλαμβάνουν, μέσω της αξιοποίησης του μηχανισμού της Τοπικής Διοίκησης, και την λεγόμενη διαχείριση των απορριμμάτων, γενικότερα την περιβαλλοντική βιομηχανία που έχει υψηλά κέρδη. Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να ξεμπερδεύουν με τα διλήμματα και τις αυταπάτες. Η πάλη για κατάργηση των μνημονίων συνδέεται αναπόσπαστα με την πάλη για αποδέσμευση από την ΕΕ. Όσοι το κρύβουν λένε στο λαό ψέματα».

5 σχόλια

  1. Εντάξει κομμούνια!
    Η Επανάσταση πέτυχε! χαχαχαχα...

    Τη διώξατε τη Μέρκελ
    τώρα άντε στα σπιτάκια σας...χιχιχι

    Στους κανονικούς της ρυθμούς επιστρέφει η Αθήνα μετά την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελάριου.

    Η Άνγκελα Μέρκελ επιστρέφει στο Βερολίνο.

    Οι δρόμοι που είχαν κλείσει ανοίγουν σταδιακά, ενώ στις 19:30 άνοιξαν όλοι οι σταθμοί του μετρό.
    Κανονικά πραγματοποιείται η κυκλοφορία από την οδό Σταδίου προς τη Φιλελλήνων και από τη Λεωφ.Αμαλίας προς την Πανεπιστημίου.

    Οι διαδηλωτές έχουν αποχωρήσει εδώ και ώρα από την πλατεία Συντάγματος, ενώ σταδιακά αποχωρούν και τα ΜΑΤ.

    Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα στους δρόμους γύρω από την πλατεία Συντάγματος, στη διάρκεια της συγκέντρωσης κατά της επίσκεψης Μέρκελ. Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά (τρεις πολίτες και έξι αστυνομικοί).

    Από την ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας έχουν προσαχθεί 217 άτομα και συλληφθεί 24.
    Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες κατηγορούνται για ρίψη αντικειμένων κατά αστυνομικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κανείς μα κανείς δημοσιογράφος η αναλυτής η ξερόλας δεν είπε την αλήθεια γιατί ήλθε η κ. Μερκελ..

    ΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΤΡΙΏΝ ΚΟΜΜΆΤΩΝ ,ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΏΣΕΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΏΣΤΕ ΝΑ ΨΗΦΊΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΆ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΛΎΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΆΝΟΥΝ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΆΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΎΛΑ.

    Θα λένε στους ψηφοφόρους τους, είδατε ήλθε και η ΚΑΓΚΕΛΆΡΙΟΣ, ΑΡΑ ΌΛΑ ΘΑ ΓΊΝΟΥΝ ( ΤΟ ΑΛΛΟΘΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΉ ΚΑΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΎΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΘΑ ΕΊΝΑΙ Η ΚΎΡΙΑ)

    ...Ο ΒΛΑΚΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εεε...ΒΛΑΚΑΣ είσαι.....

    δεν χρειάζονται παραπάνω σχόλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αλεκα.
    Μου θυμιζεις τα σκιαχτρα που εβαζε η μανα μου στον κηπο να μη μπουν οι ασβοι να φαν τα λαχανα.
    Μπορεις να μας απαλαξεις απο την παρουσια σου.
    Π.Κ.ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λοιπόν ..κωλόμαγκες έφυγε η Μέρκελ, αύριο έρχεται ο Αχμέτ Νταβούτογλου πόσοι θα πάτε Σύνταγμα;;;

    Λοιπόν αρκετά μας τα ζαλίσατε με την Μέρκελ,
    Επαναστάτες του ..κώλου, αύριο που έρχεται
    ο σφαγέας τι θα κάνετε,
    μήπως θα βλέπετε Σουλειμάν ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση