GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι Ισπανόφωνοι προτιμούν Ομπάμα

Επτά στους δέκα ισπανόφωνους Αμερικανούς που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους θα ψηφίσουν τον Μπαράκ Ομπάμα στις προεδρ...

Επτά στους δέκα ισπανόφωνους Αμερικανούς που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους θα ψηφίσουν τον Μπαράκ Ομπάμα στις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου. Τον ρεπουμπλικανό αντίπαλό του, Μιτ Ρόμνεϊ, προτιμούν μόνο δύο στους δέκα (ποσοστό 21%) προτιμούν.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα το 69% των ισπανόφωνων -της πολυπληθέστερης μειονότητας των ΗΠΑ- διαβεβαιώνουν ότι θα στηρίξουν τον Ομπάμα. Το ποσοστό αυτό είναι μεγαλύτερο και από το 67% που είχαν ψηφίσει τον Δημοκρατικό υποψήφιο στις εκλογές του 2008.
Περίπου 23,7 εκατομμύρια ισπανόφωνοι είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους, δηλαδή 4 εκατομμύρια περισσότεροι σε σχέση με το 2008.
Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει το 11% του εκλογικού σώματος.
Το ινστιτούτο Pew που διεξήγαγε την έρευνα σημειώνει πάντως ότι μόνο το 77% των ερωτηθέντων είπαν ότι είναι «απολύτως βέβαιο» ότι θα πάνε να ψηφίσουν στις εκλογές. Δύο στους τρεις ωστόσο (67%) πιστεύουν ότι η ψήφος των ισπανόφωνων θα είναι καθοριστική για την ανάδειξη του νικητή.
Η έρευνα ήταν τηλεφωνική σε δείγμα 1.765 ατόμων, εκ των οποίων οι 903 είναι εγγεγραμμένοι. Το περιθώριο λάθους ανέρχεται στις 4,6 μονάδες.

2 σχόλια

  1. Από αυτά που φαίνονται μέσα από τις δημοσκοπήσεις και όσα διαρρέουν στα ΜΜΕ.

    Τεράστια φθορά του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που καταποντίζονται εκλογικά, ενώ φαίνεται να μη χάνει τόσο η ΝΔ και ο Σαμαράς. Ουσιαστικά καταπίνει τους δύο άλλους συνεταίρους της κυβέρνησης !!!

    Ενισχύονται οι ΑΝΕΛ και η Χ.Α, πριν ακόμα ανακοινωθούν τα μέτρα των 13,5 δισ. ευρώ!

    Όταν ψηφιστούν τα μέτρα, η ΝΔ θα καθαρίσει ανεπιθύμητους υπουργούς και βουλευτές !

    Τα μέτρα που θα προκαλέσουν τεράστιες ρωγμές στο εκλογικό σώμα της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ είναι :

    α) Η κατάργηση του αφορολογήτου για τα παιδιά
    β) Η ουσιαστική κατάργηση τριτεκνικών και πολυτεκνικών επιδομάτων
    γ) Η κατάργηση δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας
    δ) Η αύξηση της συμμετοχής στα φάρμακα, στις εξετάσεις και η αδυναμία εύρεσης γιατρών του ΕΟΠΠΥ
    ε) Η νέα επιδρομή στα ακίνητα ( σπίτια, μαγαζιά, οικόπεδα, αγροτεμάχια, βοσκοτόπια ) με μείωση αφορολογήτου

    Ουσιαστικά θα σημάνουν το τέλος των 3 κομμάτων και τη μαζική αποχώρηση χιλιάδων μελών, νέων, συνδικαλιστών προς άλλες πολιτικές παρατάξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ομπάμα σε είχα για μυαλό κοφτερο αλλά αμφισβήτησε από τον μυαλωκομένο.
    Δίνω τα ρέστα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση