GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σχέδιο αφελληνισμού στον Έβρο

• Ο ρόλος της Κ. Καραγιάννη, η εμπλοκή του Γ. Παπακωνσταντίνου και ο «μαέστρος» Ακερμαν • Οι Γερμανοί, ο Άνθιμος, ο τούρκικος ε...


• Ο ρόλος της Κ. Καραγιάννη, η εμπλοκή του Γ. Παπακωνσταντίνου και ο «μαέστρος» Ακερμαν
• Οι Γερμανοί, ο Άνθιμος, ο τούρκικος εθνικισμός και οι μουσουλμάνοι, που θα γίνουν «σκλάβοι»
Οι εβδομαδιαίες συναντήσεις του Αμερικάνου πρόξενου της Θεσσαλονίκης με το φόρουμ των μουσουλμάνων φοιτητών της Θράκης στο τετράστερο ξενοδοχείο Arcadia στην Κομοτηνή φαίνεται ότι… έχουν ένα απίστευτο παρασκήνιο που σήμερα φέρνουν στο φως της δημοσιότητας τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ».
Κάθε Πέμπτη απόγευμα, εκτός από το εκλεκτό φαγητό, η συζήτηση περιστρέφεται στη νέα Ειδική Οικονομική Ζώνη των 650.000 τ.μ. που θα δημιουργηθεί στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία και την Τουρκία, την οποία θα διαχειριστεί μια άγνωστη για τους πολλούς εταιρεία με το όνομα «ΔΕΒΖΟΣ Α.Ε.». Μεγαλομέτοχος της ΔΕΒΖΟΣ φέρεται πλέον η αμερικανική Lemna International, INC., με έδρα τη Μινεάπολη, παρά το γεγονός ότι, όταν συστήθηκε το 2003, μέτοχοι ήταν το Δημόσιο (Νομαρχία Έβρου κατά 70%), ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και το Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας. 
Τα χρόνια πέρασαν, οι συνθήκες άλλαξαν, τα πρόσωπα επίσης, όχι όμως και οι πραγματικοί σκοποί μιας τέτοιας ΕΟΖ, που δεν είναι άλλοι από τον πλήρη αφελληνισμό της ακριτικής περιοχής. 
«Σε δέκα χρόνια η Θράκη θα γίνει Ελβετία της Ελλάδας» υποσχόταν πριν από λίγο καιρό η πρόεδρος του Οικονομικού Φόρουμ Θράκης, Κ. Καραγιάννη, μια προβεβλημένη νομικός, που υπογράφει τις μελέτες σκοπιμότητας της ΔΕΒΖΟΣ και προσπαθεί να συνδέσει… διαπολιτισμικά τους ακρίτες, ενώ μέχρι πριν από λίγα χρόνια εργαζόταν στην Deutsche Bank ως στενή συνεργάτιδα του διευθύνοντος συμβούλου, Γιόζεφ Ακερμαν.
Βέβαια, όταν επισκέπτεται τη Θράκη, αποφεύγει να κυκλοφορεί μόνη, όχι τόσο επειδή είναι γυναίκα, όσο γιατί ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, από την περίοδο που υπηρετούσε στην Αλεξανδρούπολη, είχε ζητήσει πάνω από διακόσιες φορές να της απαγορευτεί η είσοδος στη συγκεκριμένη περιφέρεια, αναφέροντας ευθέως ότι διαδραματίζει αντεθνικό ρόλο (sic). 
Μάλιστα, δε, όπως επισημαίνουν ανώτατες εκκλησιαστικές πηγές στο παρασκήνιο, υπάρχουν και σχετικές αποδείξεις εναντίον της, τις οποίες ο Άνθιμος έχει θέσει υπόψη των εισαγγελικών Αρχών. 
Και κάπου εδώ μπερδεύεται ξανά το όνομα του Γ. Παπακωνσταντίνου. Ο πρώην υπουργός, με την ιδιότητα του υπουργού Περιβάλλοντος, υπέγραψε στις 9 του περασμένου Απριλίου Κοινή Υπουργική Απόφαση με τον Σ. Ξυνίδη, ως αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, την ανανέωση άδειας της «Διασυνοριακής Ελεύθερης Βιομηχανικής Ζώνης Οικονομικών Συναλλαγών» (ΔΕΒΖΟΣ), με έδρα το Ορμένιο Έβρου.
Παρά το γεγονός ότι, βάσει του κανονιστικού δικαίου των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, αυτές οι περιοχές λειτουργούν επιχειρηματικά ανεξάρτητα από τις κείμενες νομοθεσίες των χωρών από τις οποίες περιβάλλονται (σ.σ.: δηλαδή ως ανεξάρτητες επιχειρηματικές οντότητες, απαλλαγμένες από θεσμικές και εργασιακές υποχρεώσεις), εντούτοις ορισμένοι Έλληνες αποδεικνύονται τόσο φιλέλληνες όσο και οι κάτοικοι του… Σουδάν οι οποίοι στην πλειονότητά τους αγνοούν κατά πού πέφτει η χώρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες των «Παραπολιτικών», δυστυχώς στο παιχνίδι έχουν μπει οι Γερμανοί, οι οποίοι διατηρούν δίκτυο τραπεζικών συναλλαγών στη Θράκη, καθώς υπάρχει ισχυρό μεταναστευτικό ρεύμα Τούρκων στη Γερμανία (σ.σ.: πάνω από 8 εκατομμύρια), οι οποίοι διακινούν χρήματα σε Μουσουλμάνους της περιοχής μέσω γερμανικών τραπεζών. Όπως αναφέρουν ανώτατοι πανεπιστημιακοί παράγοντες του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, στελέχη της Deutsche Bank επισκέπτονται τακτικότατα την περιοχή, ενώ μόλις πριν από έναν μήνα ο επικεφαλής της «ομάδας κρούσης», Χορστ Ραιχενμπαχ, είχε αρθρογραφήσει σχετικά στο «Der Spiegel», υπέρ της δημιουργίας ΕΟΖ στην Ελλάδα.
ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. Αυτό που γίνεται, λοιπόν, στη Θράκη είναι ότι έχουν κουμπαριάσει επιχειρηματικά συμφέροντα και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου με υψηλή αμερικανογερμανική οικονομική εποπτεία. 
Ο τουρκικός εθνικισμός προετοιμάζει το έδαφος για σχετικές επενδύσεις και δημιουργία διασυνοριακών βιοτεχνικών πάρκων, στα οποία θα εργάζονται «σκλάβοι», δηλαδή Μουσουλμάνοι της περιοχής
Άλλωστε, όπως πρόσφατα ανέφερε η Κατερίνα Καραγιάννη, η οποία σχετίζεται προσωπικά με την οικογένεια Παπανδρέου: 
«Ως Έλληνες είμαστε υπερήφανος λαός, είναι σίγουρα επίτευγμα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είμαστε καλύτεροι από άλλους λαούς, γιατί, αν όντως ήμασταν, θα είχαμε αποφύγει τις πολλαπλές κρίσεις χρέους, όπως αυτές έχουν καταγραφεί από την ημέρα έναρξης της νεοελληνικής Ιστορίας μέχρι σήμερα!».
Ο ρόλος των δύο «κηπουρών»
Το γεγονός ότι οι δύο βασικοί «κηπουροί» του Παπανδρέου (Παπακωνσταντίνου και Ξυνίδης) ενεπλάκησαν και σε αυτήν την υπόθεση γεννά ευθέως ερωτήματα για τις πραγματικές προθέσεις της τελευταίας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Άραγε πόσο τυχαίο μπορεί να είναι ότι ο Σ. Ξυνίδης, που πρωτοστάτησε στην… αποκάλυψη της υπόθεσης Βατοπεδίου και μετά ενεπλάκη σε αυτήν, υπέγραψε μια τέτοια απόφαση για τη ΔΕΒΖΟΣ Α.Ε. με τον Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος, ως εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, το 2008 είχε παραδεχτεί επίσης την εμπλοκή του στο Βατοπέδι, παραλαμβάνοντας «DVD εκβιασμού» από τον μεγαλοεργολάβο των ακινήτων της Μονής, Θανάση Πάπιστα;
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 06/10/2012 
Δ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 
newspaper@parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση