GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Η Ελλάδα γίνεται λιγότερο ελκυστική στην επιχειρηματικότητα»

«Δεν φαίνεται να υπάρχουν πολιτικές αντιστάσεις στις μετακινήσεις της έδρας τέτοιου μεγέθους εταιρειών, όπως η ΦΑΓΕ και η Coca Cola Hell...

«Δεν φαίνεται να υπάρχουν πολιτικές αντιστάσεις στις μετακινήσεις της έδρας τέτοιου μεγέθους εταιρειών, όπως η ΦΑΓΕ και η Coca Cola Hellenic, καθώς η πραγματικότητα είναι ότι η Ελλάδα γίνεται όλο και λιγότερο ελκυστική στην επιχειρηματικότητα», αναφέρει ο Σύνδεσμος Ανωνύμων Εταιρειών και Εταιρειών Περιορισμένης Ευθύνης (ΑΕ & ΕΠΕ), ο οποίος εκπροσωπεί περισσότερες από 700 από τις μεγαλύτερες σε τζίρο επιχειρήσεις στην Ελλάδα.
Ο Σύνδεσμος τονίζει ότι και άλλες μεγάλες εταιρείες ενδιαφέρονται να μεταφέρουν την έδρα τους εκτός Ελλάδος και, για το λόγο αυτό, προσπαθούν να δείξουν ότι το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου τους προέρχεται από αγορές εκτός της χώρας.
«Όλες οι μεγάλες εταιρείες θα φύγουν από την Ελλάδα, εάν συνεχιστεί επί μακρόν η αστάθεια του οικονομικού τοπίου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος ΑΕ & ΕΠΕ.
Και συμπληρώνει: «Η κίνηση της Coca-Cola Hellenic αποτελεί μία ιδιαίτερη και ξεχωριστή περίπτωση διαφοροποίησης δραστηριοτήτων, πέραν της μητρικής αγοράς, όπως και η κίνηση της ΦΑΓΕ και αντανακλούν τη σφοδρότητα της κρίσης, που πλήττει την Ελλάδα. Πρόκειται για μεγάλο χτύπημα, το οποίο δέχεται η ήδη βαθύτατα τραυματισμένη ελληνική οικονομία.
Όσο για τις εγκαταστάσεις τους, που, όπως δηλώνουν θα παραμείνουν στην Ελλάδα, υπάρχει έντονος ο φόβος ότι σταδιακά θα κλείνουν τις μονάδες τους, αφήνοντας στην ανεργία εκατοντάδες εργαζομένους. Τελικά, φαίνεται ότι η πολιτική σκληρής λιτότητας δεν έχει αποσοβήσει στη συνείδηση του επιχειρηματία τον κίνδυνο εξόδου από το ευρώ».
Ο Σύνδεσμος ΑΕ & ΕΠΕ επισημαίνει ακόμη ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, που «ευαγγελίζονταν» οι κυβερνώντες, δεν έχουν αποδώσει σε τίποτε άλλο, παρά μόνον σε κλείσιμο επιχειρήσεων, υψηλότατη ανεργία, σκληρή φορολόγηση, ελλείψει άλλων εσόδων και σε εξαθλίωση της ελληνικής επιχειρηματικότητας και της κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση